Spet pogrešan - Štuk Maribor

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Zaradi pijanih študentov? saj ni povezave med primeri, pač deca se napijejo/zdrogirajo in skačejo v dravo iz nje pa seveda ni rešitve. Mediji pa potem delajo pomp.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
saj ne rečem da je krivda v izvajalcu zakona ... ampak eni mislijo da je to CSI, takih primerov ne rešijo nikoli ... never ever. niti se s tem pretirano ne ubadajo.

je pred časom bil pogrešan en, ki so ga kar nekaj kasneje našli v gozdu brez glave, uradna izjava je da se je obesil ... pri preiskavi so ugotovili da je doma formatiral vse diske v računalniku ... ker je to prvo kar narediš preden se greš obesit.

sploh pa kolk časa bi moral viset da bi glava odpadla ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Če je formatiral so itak obnovili podatke in bi raziskava pokazala o čem se je šlo, prej bi rekel da je spet pomp medijev ali pa "govorice".

LaMar

Zelenc'
3. maj 2011
23
6
3
Ptuj
In kaj če so bili diski formatirani??
smile-1.gif
podatke iz formatiranega diska ti zna vsak mulo obnovit, ki zna prit na partis, dol potegnit pravi program...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Bilo bi naivno verjeti da niso. Ampak to je le en podatek...pac del sestavljanke. Ce se ne motim so vse iz stuka (razen zadnjega) nasli. Mrtve, vendar nic ni kazalo na nasilno smrt. Strinjam se, da bi bilo neumno da kar z roko zamahnemo in si recemo da ni pac nic narobe. Ampak zgodbe o kraji organov in ne vem kaj se vse pa samo skodijo, ker delajo nepotrebno paniko, pojavijo se oponasalci itd...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
niti ni blo v nekih medijih, ker je bil en napol vaški posebnež/živel sred pohorja. niso se s tem niti ukvarjali ker so rekli da se je obesil in je to to, je pa to povedal njegov znanec, ker so ga klicali, so pregledovali loge klicev za ne vem kolk časa nazaj.

skratka ... ko se sled ohladi, težko karkoli nardijo.

Isto v tem primeru pri štuku zdaj, tolk časa je od izginotja že, da ne vem če ... je za met upanje da je živ

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik LaMar pravi:
smile-1.gif
podatke iz formatiranega diska ti zna vsak mulo obnovit, ki zna prit na partis, dol potegnit pravi program...
Odvisno kako in kolikokrat je disk formatiran. Če gre za popolni format z večkratnim prepisovanjem podatkov je obnovitev nemogoča.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Citat:
Uporabnik LaMar pravi:
smile-1.gif
Odvisno kako in kolikokrat je disk formatiran. Če gre za popolni format z večkratnim prepisovanjem podatkov je obnovitev nemogoča.

www.dban.org in daš par metod čez.....pol pa ti na fartis skač kolker hočeš
bonk.gif

TheHomie

Zelenc'
9. mar 2016
27
0
1
Tale primer je izjemno zanimiv. Sicer ne rad obtožujem policijo ampak, da ne morejo poiskati Domna v mali Sloveniji je pa že sramotno! Še dobro da Slovenija ni New York, ker potem ga res nikoli nebi našli. Spoštujem policijo ampak včasih jih pa res ne razumem. Minilo je že 14 dni in o Domnu še vedno niti sledi. Največja napaka pa je bila storjena od začetka, kjer so se držali zakona oziroma kjer so se držali pravila da mora pretečti nekaj dni da ga lahko razglasijo za pogrešanega. Mislim kakšna oslarija. Podobno se je 2 leti nazaj zgodilo v Srbiji kjer so iskali Tijano Juriæ, ki jo je ugrabil nek mesar. Morda bi Tijano v tistem primeru lahko rešili, če bi policija takoj pričela z iskalno akcijo. Zanimivo da so v tistem primeru našli njeno lokacijo s pomočjo telefona (naši tega niso sposobni očitno). Resnično upam da se Domen vrne domov vendar se bojim da je po 2 tednih to zelo malo verjetno.

Zdaj kar se tiče samega primera pa bom zapisal svoje mnenje in kaj sam mislim (prosim ne me obtoževati to je zgolj moje mnenje)

Imam 2 misli oziroma ideji:

1.
Zanimivo se mi je zdelo ko sem šel skozi 8 strani, da se kar nekajkrat pojavi ime Domnovega očeta in da je, kar nekaj linkov o njem oziroma o določenih incidentih. To se mi zdi zanimivo. Še preden sem našel to temo se mi je oče zdel zelo čuden (nepravim, da je kriv). Ko sem ga prvič videl v intervjuju v lokalu kako "joka" mi je takoj postal čuden. Mati na drugi strani joka in se vidi, da zares nima pojma kaj se je zgodilo Domnu. Za očeta to ne morem potrditi. Včeraj je v oddaji preverjeno rekel, da je takoj ko ga je policija poklicala želel na poligraf itd. Kar se mi je zdelo precej čudno. Oče naj bi imel kar nekaj denarja tako da bi bilo povsem možno da se kaj skriva za tem. (ponovno ne pravim da je oče kriv ampak želim zapisati samo svojo misel)

2.
Pod drugo se mi je pa zdelo zanimivo zakaj je fant resnično prišel nazaj v Slovenijo. Sicer mediji pravijo, da je prišel na obisk oziroma na počitnice, če se ne motim ampak kaj pa če se je v Londonu dogajalo nekaj kar mi ne vemo? Da so ga morda tam preganjali in mu nato tudi sledili v Slovenijo? Kdo bi vedel. Samo kot misel se mi zdi zanimivo, ker če smo povsem pošteni je povsem možno, da se je v Londonu kaj zgodilo...

Kot sem že napisal upam, da ga najdejo zdravega in živega čim prej vendar se bojim da bo časa zmanjkalo (že 2 tedna ne duha ne sluha)...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Citat:
Uporabnik TheHomie pravi:
Tale primer je izjemno zanimiv. Sicer ne rad obtožujem policijo ampak, da ne morejo poiskati Domna v mali Sloveniji je pa že sramotno! Še dobro da Slovenija ni New York, ker potem ga res nikoli nebi našli. Spoštujem policijo ampak včasih jih pa res ne razumem. Minilo je že 14 dni in o Domnu še vedno niti sledi. Največja napaka pa je bila storjena od začetka, kjer so se držali zakona oziroma kjer so se držali pravila da mora pretečti nekaj dni da ga lahko razglasijo za pogrešanega.
Cista laz. Prov laz si napisal. Kot prvo takega pravila v sloveniji ni. Kot drugo - ker takega pravila ni se ga nihce ne more drzat, ker ga pac ni. Kot tretje, od trenutka ko je bil omenjeni prijavljen kot pogresan je policija izvajala aktivnosti za izsleditev oz najdbo osebe. To pomeni razgovori z osebami in ostalo.

Tko da nehaj svoja razmisljanja temeljit na lazeh. Tisto kar pises v nadaljevanju so pa pac tvoje hipoteze.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako laž, če je pa bilo že večkrat po časopisih, da policija počaka - ne vem, po spominu 48 ur, to je 2 dni, preden začne ukrepati? Kao da se najraje zgodi, da se človek umakne na samo za nekaj časa, ko pride do krize,
tongue-1.gif
.

Sploh v 90. letih se je na ta način velikokrat pisalo.

TheHomie

Zelenc'
9. mar 2016
27
0
1
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Tale primer je izjemno zanimiv. Sicer ne rad obtožujem policijo ampak, da ne morejo poiskati Domna v mali Sloveniji je pa že sramotno! Še dobro da Slovenija ni New York, ker potem ga res nikoli nebi našli. Spoštujem policijo ampak včasih jih pa res ne razumem. Minilo je že 14 dni in o Domnu še vedno niti sledi. Največja napaka pa je bila storjena od začetka, kjer so se držali zakona oziroma kjer so se držali pravila da mora pretečti nekaj dni da ga lahko razglasijo za pogrešanega.
Cista laz. Prov laz si napisal. Kot prvo takega pravila v sloveniji ni. Kot drugo - ker takega pravila ni se ga nihce ne more drzat, ker ga pac ni. Kot tretje, od trenutka ko je bil omenjeni prijavljen kot pogresan je policija izvajala aktivnosti za izsleditev oz najdbo osebe. To pomeni razgovori z osebami in ostalo.

Tko da nehaj svoja razmisljanja temeljit na lazeh. Tisto kar pises v nadaljevanju so pa pac tvoje hipoteze.

Kaj ni jasno? Začeli so ga iskati ko je minilo 48 ur! Zato se je tudi Domnova mati včeraj pritoževala v oddaji preverjeno, ker niso ukrepali takoj...

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Iskati so ga zaceli eno uro po tem ko je bila podana prijava na policijski postaji. Zdej pa odskakljaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Kako laž, če je pa bilo že večkrat po časopisih, da policija počaka - ne vem, po spominu 48 ur, to je 2 dni, preden začne ukrepati? Kao da se najraje zgodi, da se človek umakne na samo za nekaj časa, ko pride do krize,
tongue-1.gif
.

Sploh v 90. letih se je na ta način velikokrat pisalo.
V filmih ja. Pa v tujini majo dejansko ponekod tako urejeno. Pri nas pa ne. In to je ena prvih stvari ki ti jih na policijski akademiji povedo in ti ta mit izbijejo iz glave =)

In v doticnem primeru so takoj stekle aktivnosti za najdbo osebe.

TheHomie

Zelenc'
9. mar 2016
27
0
1
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Iskati so ga zaceli eno uro po tem ko je bila podana prijava na policijski postaji. Zdej pa odskakljaj.

In zakaj se je potem včeraj v oddaji njegova mati pritoževala in jokala, ker niso ukrepali takoj?

Pa ne ti meni odskakljaj....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Dokler bos trdil nekaj kar ni res in to prodajal kot dejstvo bos pac skakljal. Ne vem zakaj je njegova mama govorila kar je govorila, niti se mi ne zdi eticno komentirat izjav starsa ki ne ve kje ima otroka. In je ne obsojam tudi ce v kaki izjavi rece kaj kar ne drzi.

Ampak dejstva so: V sloveniji ni nobenih casovnih omejitev pri pogresanih osebah. Nobenih. Ce ti prides na postajo prijavit pogresanje se bodo s tem takoj ukvarjali. nekdo bo s teboj opravil temeljit razgovor in izpolnil poseben obrazec za pogresane osebe. Tam not so obligatorna vprasanja, ravno zato da ne bi kak policist povrsno opravil razgovora. Potem se o tem obvesti OKC in staresino enote kjer je prijava sprejeta. Ti se nato odlocajo o ukrepih, ali je smiselna iskalna akcija, kje zaceti z iskanjem itd...

In tako je bilo tudi pri omenjenem pogresanem domnu.

TheHomie

Zelenc'
9. mar 2016
27
0
1
Žal nebo skakanja
wink-1.gif

Nazaj na temo:

Ne vem zakaj bi ti sploh verjel. Njegova mati je rekla javno na tv-ju. Zakaj bi tebi kot uporabniku alter.si strani verjel? Veš da njej verjamem ko je tam na mestu kot pa tebi.

Najprej praviš "dejstva so": potem pa praviš "in tako je bilo tudi pri omenjenem pogresanem domnu".

To "dejstvo" ni dejstvo ker je mati lepo povedala. Edino če si policaj in rešuješt a primer potem bi ti še verjel...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Homie, si pac nov in ostalih uporabnikov ne poznas. Ostali pa vemo zakaj Apollu verjamemo, kar pove. Za zacetek lahko znizas ton, osornost, ker si neprijeten. Ko se pomiris in bos zmozen normalnega pogovora, bo mogoce se kaj pametnega izvedet.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Tale primer je izjemno zanimiv. Sicer ne rad obtožujem policijo ampak, da ne morejo poiskati Domna v mali Sloveniji je pa že sramotno! Še dobro da Slovenija ni New York, ker potem ga res nikoli nebi našli.

Sploh se ne gre za velikost države oz. lokacije. Človek je lahko bil 100m od štuka zakopan pa ga ne bodo še 2 leti našli. Nazadnje so tistega pogrešanega pubeca tud šele po 1 mesecu našli v Dravi, ki so jo pred tem že pregledali.