Spet akcija policije in mrtvi

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Naloga policije je, da skrbi za varnost na cestah.
Kaj pa je naloga voznikov v prometu?
Ti misliš, da so policisti ful veseli, ko čepijo v grmu in nadzirajo promet z radarjem oz. kakor bi ti rekel "kasirajo".
Policist bo imel isto plačo ne glede na to koliko kazni napiše.

Na nas (beri VOZNIKIH, takšnih ali drugačnih) je VSA ODGOVORNOST za takšno število smrtnih žrtev.

Ne mi zdaj govorit imamo slabe ceste, signalizacija je zanič itd, in da se zaradi tega veliko ljudi pobije na cestah.......če upoštevaš vsa CPP pravila je vsaka signalizacija pa če je še tako slabo postavljena, postavljena tako da ne ogroža življenj voznikov.
Če vidiš da je cesta v slabem stanju pač ne boš vozil oz. se ne boš oziral na NAJVIŠJO dovoljeno hitrost ampak boš vožnjo prilagodil razmeram.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Če privzamemo da ljudje očitno nočejo sami od sebe poskrbeti za svojo varnost in za varnost drugih, potem lahko rečemo, da je to zasluga policistov. Če so s ukrepi spametovali nekaj voznikov, tako da ti ne počnejo več bedarij na cestah je to vsekakor njihova zasluga. na žalost bo očitno še malo treba zaostrit zakon ker nekateri se zelo počasi učijo.

Tudi ti kot voznik moraš skrbeti za varnost v prometu. Ti to počneš tako da si med vožnjo pozoren in spoštuješ predpise, policisti pa tako da kaznujejo ali izločijo tiste ki predpise kršijo.
O lipi pa rajši nebi, smo včasih nekajkrat na mesec hodili tja žurat in je bilo vse vredu dokler se eno noč ni našlo nekaj nevzgojene mularije, ki je od zadaj začela pritiskati na množico. Kriv je lastnik, ker je bolj slabo poskrbel za varnost, ampak krivi so tudi tisti, ki so bili tako neučakani da so morali porivati množico pred sabo. Če se mi nismo nikoli prerivali, pa smo zunaj čakali kar dolgo, sploh na kakem bolj obiskanem partiju si upam trdit da se tudi njim nebi bilo treba. Pa grem stavit da je naše techno veverice dosti bolj zeblo v njihovi tradicionalno pomanjkljivi obleki kot pa tiste ki so šli na DJ time.

Vam ne zaupajo in prav je tako, ker nekateri zanalašč kršite zakone. Mene policisti v grmovju sploh ne motijo, ker vem da mi nimajo kaj za napisat če se vozim tako kot je treba. Sicer pa kolikokrat in kako dolgo pa je treba gledat na števec za hitrost da veš koliko se pelješ. Jaz bolj malo gledam na njega pa se redno peljem mimo patrulj in me še niso ustavili...že ne more biti neka visoka znanost držat določeno hitrost če to meni uspeva, pa za razliko od nekaterih tukaj za sebe ne menim da sem boljši voznik od Schumacherja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kaj pa je naloga voznikov v prometu?
Ti misliš, da so policisti ful veseli, ko čepijo v grmu in nadzirajo promet z radarjem oz. kakor bi ti rekel "kasirajo".
Policist bo imel isto plačo ne glede na to koliko kazni napiše.

Na nas (beri VOZNIKIH, takšnih ali drugačnih) je VSA ODGOVORNOST za takšno število smrtnih žrtev.

Ne mi zdaj govorit imamo slabe ceste, signalizacija je zanič itd, in da se zaradi tega veliko ljudi pobije na cestah.......če upoštevaš vsa CPP pravila je vsaka signalizacija pa če je še tako slabo postavljena, postavljena tako da ne ogroža življenj voznikov.
Če vidiš da je cesta v slabem stanju pač ne boš vozil oz. se ne boš oziral na NAJVIŠJO dovoljeno hitrost ampak boš vožnjo prilagodil razmeram.
Saj ne rečem, tudi vozniki so odgovorni za varnost na cesti.
Nekateri policisti so prav veseli, ko pišejo kazni in se znašajo nad vozniki. Sicer bi se večkrat poslužili samo opozorila, saj imajo to zakonsko možnost. Jaz te časti še nisem doživel, pač pa je bil en policaj močno jezen, ko mi je tud v rezervnih žarnicah našel vse nitke cele, pa me je moral brez kazni spustit. Da ne govorim o primerih, ko si je policaj izmislil kazen, oz me kaznoval po drugem (dražjem) členu kot sem zaslužil.
Policaji imajo določeno koliko morajo pobrat. Ni res da policaj ne bi imel nič manjše plače, če ne bi pisal kazni. Plače sploh ne bi dobil, če bi za dlje časa prenehal s kaznovanjem. Saj to mu je služba. Je pa zakon napisan tako, da bolj skrbi za proračun, kot za prometno varnost. In dokler bo država na račun prekrškov in nesreč dobro služila, ne bo zainteresirana, da se varnost izboljša.

Ko si že omenil, mnoge ceste so slabe, slabo vzdrževane in tud signalizacija ni najboljša. Če bi bile ceste boljše, bi bilo nesreč občutno manj.
Ja, če bi vsi vozili tako kot praviš, bi lahko tud vse ograje z mostov dol pobrali, saj nimaš kaj zapeljat mimo mosta, če voziš po predpisih in vožnjo prilagodiš razmeram . Ampak ograje so tam zaradi večje varnosti.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
V proračunu so zagotoveljena sredstva za plačilo javnih uslužbencev. Povem ti še enkrat, da tudi če ne bi napisal nobene kazni bi imel plačo (enako kot če napiše n-kazni).
Jaz ne vem zakaj imaš ti toliko problemov s policisti. Ali si nekaj takega storil, da te imajo povsod na piki in te zaradi tega d.rkajo ali pa imaš nek čuden odnos do njih ko te zaustavijo
confused-1.gif

Povej mi zakaj sploh dovoliš da država služi na tebi in s tem fila proračun? Vozi po predpisih pa če so še tako smotani in ne boš nič prispeval v proračun.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
V proračunu so zagotoveljena sredstva za plačilo javnih uslužbencev. Povem ti še enkrat, da tudi če ne bi napisal nobene kazni bi imel plačo (enako kot če napiše n-kazni).
Jaz ne vem zakaj imaš ti toliko problemov s policisti. Ali si nekaj takega storil, da te imajo povsod na piki in te zaradi tega d.rkajo ali pa imaš nek čuden odnos do njih ko te zaustavijo
confused-1.gif

Povej mi zakaj sploh dovoliš da država služi na tebi in s tem fila proračun? Vozi po predpisih pa če so še tako smotani in ne boš nič prispeval v proračun.
Jest ti pa povem, da če policaj ne bi več hotel pisat kazni, da bi kmalu ostal brez plače. Ja v proračunu so sredstva za plače, pa pobran denar od kazni tudi. Kolikor vem imajo na postaji nekakšno skupinsko stimulacijo - uspešnost, kjer se med drugim meri tudi koliko uspešno so pobirali kazni. Koliko morajo pobrati pa jim določijo iz vrha.

Tudi jaz sem se spraševal, zakaj je policaj ravno meni v tujem mestu policaj zaračunal napačno parkiranje po čisto enem tretjem (dražjem) členu ki nima veze s parkiranjem. In zakaj ravno meni potem ko sem se pritožil, pritožbe nisi niti ugodno rešili , niti poslali naprej sodniku za prekrške, kot bi po zakonu morali, ampoak so mi kar odtrgalo od plače. Mi je zdej žal, da se nisem pritožil na urad za varstvo človekovih pravic zaradi kratenja pravice do pritožbe..... In zakaj ravno meni niso hoteli pokazat laserskega radarja z izmerjeno hitrostjo, in dobro vem da sem takrat peljal ene 10km/h manj kot mi je policaj očital. Sicer še vedno prehitro, ampak kazen bi bila manjša. Na pritožbo sem dobil odgovor, da je policaj ravnal v skladu z zakonom. .... In zakaj je ravno mene hotel narest z vsemi triki in grožnjami za pijanega, pa je pihanje jasno pokazalo da sem trezen? no takrat sem imel srečo, da sem zapisnik pihanja še po pol leta imel spravljen in da je policaj pri sodniku tako debelo lagal, da se je zapletel v lastne laži - sem bil potem oproščen. .... In zakaj je mene pomeril izven naselja, ustavil pa v naselju in očital prehitro vožnjo v naselju?
Pa vem zakaj, Rabili so klienta, da bi plačal in da izpolnijo normo, pa so si pomagali z goljufijo in mislili da ne bom opazil. Tko da ne ti meni o poštenih policajih.
Če pa poslušam zgodbe znancev, so pa včasih prekoračitve pooblasil policajev prav grozljivi.

A ti vedno voziš 100% po predpisih? močno dvomim. Prekrškov, ki bi resneje vplivali na prometno varnost pa tud jest ne delam, razen kakšne vožnje v rdečo - po krivdi ukinitve utripajoče zelene. Pa še to mi je zadnjič rešilo življenje, ko petrolova cisterna za mano ni mislila zaustavit, pa sem se rešil v rdečo in z umikom na rob, cisterna pa me je prehitela sredi križišča.
Kot sem že dostikrat napisal, zakon ni namenjen večji varnosti temveč pobiranju denarja, policaji pa temu služijo, namesto da bi skrbeli za varnost.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Naloga policije je, da skrbi za varnost na cestah. In ko se skrijejo za grmovje, jasno kažejo, da jim za varnost ni mar ampak jim je mar samo denar.
Dej ti Kljukec pol povej kako naj policaj skrbi za varnost!
Policaj je represivni organ. A veš kaj to pomeni?
Pa dej ti in ostali prekrškarji tukaj povejte, kako bi vi vozili, če bi policaj ob cesti samo stal, gledal in ti mogoče s prstom požugal kadar bi ti pizdarije zganjal! Noben ga nebi šljivil 5%. Ti pa še posebno ne. Policaja ti upoštevaš in se ga bojiš samo in zgolj zato, ker veš, da te on lahko kaznuje, ne pa zato ker je lep in tam lepo stoji in gleda. Saj policaj ni prometni znak, da bo samo ob cesti stal. Ne boš verjel, ampak za varno vožnjo in vožnjo po predpisih obstajajo prometni znaki, ne pa policaji.
Policaj te čaka v grmovju na mestih, kjer imaš ti jasno postavljeno cestno signalizacijo. In za normalnega človeka to pomeni, da se mora ravnat po tej signalizaciji in po ostalih CPP. Policaj NIKOLI ni skrit v grmopvju in kasira v primerih, kadar se dogodi izreden primer. Takrat policaj s svojimi pristojnostmi pomaga. Kadar pa ti nočeš vozit po predpisih, omejitvah in označbah, ki so popolnoma jasne, pa kaznuje. Tako je prav in tako bodi! Če ti nočeš vozit po predpisih je pa to tvoj problem, ne policajev. In zato plačuj, če si tolk tumbast!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v proračunu so zagotovljena sredstva to je res sam kazni zmanjšajo (med drugim) primanjkljaj! Če voziš po predpisih država na tebi ne bo služila?
confused-1.gif
Kaj pa ko plačujemo bencin (trošarine daki) temu se ne da izognit!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem jaz rekel da je država grda? Jaz mislim da je država dobra samo funcionirato mora v prid in blaginjo državljanom ne pa tak kot v naša banana republjik!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v evropi jih je kar nekaj! prednjačijo predvsem skandinavske države! Te se trudijo za mlade družin in še bi ti lahko našteval kaj vse nudijo mladim!
če pa misliš predvsem da država kaj dobrega nudi mladim na avtocesti pa je velik korak pred ostalimi Nemčija (saj veš zakaj)
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
pa misliš predvsem da država kaj dobrega nudi mladim na avtocesti pa je velik korak pred ostalimi Nemčija (saj veš zakaj)
Nevem. Zakaj?

Citat:
Te se trudijo za mlade družin in še bi ti lahko našteval kaj vse nudijo mladim!
A skandinavske države pa nimajo davkov in prometnih kazni? A skandinavci mogoče pomagajo mladim družinam tako, da jim pustijo po cesti zganjat pizdarije?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
imajo pa ugodna in opremljena stanovanja za mlade!
Nemci nimajo omejitve na avtocesti in tak je tudi prav nimajo veliko mrtvih!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In če Nemčija na nekaterih AC nima omejitve, to pomeni, da je veliko naredila za mlade družine?
Sicer pa kdo ti brani. Pejd tja kkjer misliš, da ti bo bolje.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja ker lahko brez skrbi pritisnejo na plin! Seveda ti tega ne razumeš sam nekateri tu gor pa razumejo to! Meni je nppr. hitra vožnja isto pomembna kot dober sex (tut tega ti verjeno ne razumeš več) tebi pa je verjetno uspeh to da še lahko greš sam na wc saj te razumemo!
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Naloga policije je, da skrbi za varnost na cestah. In ko se skrijejo za grmovje, jasno kažejo, da jim za varnost ni mar ampak jim je mar samo denar.
Dej ti Kljukec pol povej kako naj policaj skrbi za varnost!
Policaj je represivni organ. A veš kaj to pomeni?
Pa dej ti in ostali prekrškarji tukaj povejte, kako bi vi vozili, če bi policaj ob cesti samo stal, gledal in ti mogoče s prstom požugal kadar bi ti pizdarije zganjal! Noben ga nebi šljivil 5%. Ti pa še posebno ne. Policaja ti upoštevaš in se ga bojiš samo in zgolj zato, ker veš, da te on lahko kaznuje, ne pa zato ker je lep in tam lepo stoji in gleda. Saj policaj ni prometni znak, da bo samo ob cesti stal. Ne boš verjel, ampak za varno vožnjo in vožnjo po predpisih obstajajo prometni znaki, ne pa policaji.
Policaj te čaka v grmovju na mestih, kjer imaš ti jasno postavljeno cestno signalizacijo. In za normalnega človeka to pomeni, da se mora ravnat po tej signalizaciji in po ostalih CPP. Policaj NIKOLI ni skrit v grmopvju in kasira v primerih, kadar se dogodi izreden primer. Takrat policaj s svojimi pristojnostmi pomaga. Kadar pa ti nočeš vozit po predpisih, omejitvah in označbah, ki so popolnoma jasne, pa kaznuje. Tako je prav in tako bodi! Če ti nočeš vozit po predpisih je pa to tvoj problem, ne policajev. In zato plačuj, če si tolk tumbast!
A kako bi vozil, če ne bi bilo policajev po grmovjih? Povsem varno, kot vozim varno tud na delih ceste, kjer VEM da ne bo policajev. Kako pa ti?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če teb pomeni tiščanje na gas isto kot dober sex, je pa tvoj sex res zanimiv.
Veš kaj poba, ko boš ti enkrat sexal in to dobro, te bo minilo po cest divjat. Probaj enkrat sexat pa boš videl!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
A kako bi vozil, če ne bi bilo policajev po grmovjih? Povsem varno, kot vozim varno tud na delih ceste, kjer VEM da ne bo policajev. Kako pa ti?
In kaj se pol sekiraš, če policaji v grmovjih klope nabirajo? Jaz tud vozim varno, ampak se, za razliko od tebe , ne sekiram, če se policaji po grmovju skrivajo.