Spet akcija policije in mrtvi

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.955
-393
113
ja jest marsikje vozim počasi zarad policije in zarad varnosti, ker je cesta lepa in ni nobene večje nevarnosti, tko ga komot lahko peljem 70km/h..... in ja, skrivanje je samo kasiranje! sej kot sem reku, če bi bili policaji v vsakem naselju, bi se skozi naselje folk peljal normalno, izven naselja je pa itak 90 omejitev, tm naj se pa sitišijo tisti k se rabijo!

in slaba lastnost skritih kamer in radarjev je, da potrebujejo vidno registrsko tablico, pa še mobilni niso dost! pa še dragi so!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kaj ti teslo manjšaš hitrost zaradi policije, ali zaradi varnosti?
bonk.gif

Naj kar bodo lepo skriti, da boste ti in podobni malo odprli denarnice.
Aha, torej tudi ti raje vidiš, da vozimo prehitro, nevarno in kasneje plačamo. Povsem zgrešeno razmišljanje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
itak je cel zakon na osnovi polnenja proračuna njihov namen ni bil zmanjšati število mrtvih ampak krpanje blagajne sam to ne bodo eni nikoli dojeli! Sem pa gledal v avstriji je bilo število mrtvih v prvem polletju za 25 manj kot lani isti čas (325 lani 3000 letos) pa niso nobenega zakona spreminjali le kako jim to uspe? Pri nas ni zunaj uradne statistike ker se kot vedno skriva da se lahko prireja trenutni oblawsti!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kot da je hitrost glavni problem: veliko večji je nepoznavanje prometnih predpisov, kamor sodi tudi uporaba mobilca med vožnjo, lakiranje nohtov pri ženskah in nekaterih gejih, neupoštevanje varnostne razdalje, prehitevanje v nepregledni ovinek, neuporaba smernikov itd. Predvsem pa zakonodaja ne sankcionirana takšnega vedenja udeležencev v prometu, ki spravlja ostale ob živce in jih s tem spodbudi k agresivnemu odzivu, živčnosti, nevarnim prehitevanjem ipd.
Jaz sem za policijsko državo v smislu, da naj po SLO postavijo nekaj tisoč megapiksel kamer, ki bodo delovale tudi ponoči. Posnetki bodo koristni pri mprometnih nesrečah pa tudi kot dokaz prekrška. Mogoče ne prehitre vožnje, zagotovo pa je posnetek dovolj za dokaz premajhne varnostne razdalje, nevarnega prehitevanja, vožnje izven lastnega voznega pasu, sekanja ovinkov.
Skratka, jaz bi jih postavil na prav vsa križišča in črne točke, povsod pa table, da se promet snema, enake kot so na avtocestah.
Konec koncev bi to bilo ceneje kot policija za vsakim ovinkom.
Za začetek bi lahko DARS odstopil posnetke svojih kamer policiji. Marsikaj bi se našlo kot podlaga za kaznovanje voznikov.
Predvsem pa upam, da bo na vseh cestninskih postajah sedaj stal kakšen policist z radarjem in kaznoval vse, ki priletijo hitreje kot 40 km/h.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pred več kot 10 leti so v nemčiji že imeli kamere na semaforjih (brez kakih opozorilnihtabel kot pri nas) pa jim to ni bil prevelik strošek in te kamere še vedno imajo in služijo svojemu namenu! Pri nas imamo eno al dve reda pa nikjer! Za druge države ne vem kako je zelo dobro pa poznam nemški sistem in tut premične radarje uporabljajo na avocestah tam ko je postavljena omejitev se na travo ob cesti na hitro zmontira radar in slika pri nas ne bo kaj takega še najmanj 10 +let ker je investicija prevelika bomo raje zakon spremenili mogoče se bodo tut ljudje!
bonk.gif

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kaj ti teslo manjšaš hitrost zaradi policije, ali zaradi varnosti?
bonk.gif

Naj kar bodo lepo skriti, da boste ti in podobni malo odprli denarnice.
Aha, torej tudi ti raje vidiš, da vozimo prehitro, nevarno in kasneje plačamo. Povsem zgrešeno razmišljanje.

Namen skritih radarjev je v tem da nikoli ne veš kje te bo ujel. Posledično se pač večina ljudi čez čas prilagodi in vozi po predpisih. A te kdo sili da voziš hitro in nevarno?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Investicija ne more biti tolikšna. Če bi vlada želela narediti red na cestah, bi brez problema javno skomunicirala svoj namen tako, da bi jo podprla večina državljanov. Treba je le počakati, da se na avtocesti zgodi nesreča, v kateri bodo umrli (po možnosti zgoreli) mnogi ljudje, recimo kombi z družino - dvema odraslima in kakšnimi petimi otroki. Pa po možnosti naj bo krivec voznik tujega šleperja, ki jih bo nagazil na prehitevalnem pasu sredi trojanskega predora.

Skratka, da se. Tisti denar bi lahko izbrskali nekje. Edini krivec za slab nadzor je vlada Janeza Janše. Krivci so bili tudi v prejšnjih vladah, a sedaj je na tapeti aktualna, ki te zgodbe ni rešila v skoraj štirih letih vladavine.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Verjamem pa, da nekateri (žal celo policaji) želijo, da bi vozili hitreje in bolj nevarno, da bi lažje kaj pokasirali, zato se tud skrivajo za grmi in postavljajo skrite radarje. amak tem ni prioriteta večja varnost, temveč kasiranje denarja neglede na posledice.

Čakaj, policisti se skrivajo za grmom zato da se boš ti hitreje vozil in da bodo lahko kasirali
confused-1.gif
Kdo ti pa brani da se voziš enako hitro ko so skriti za grmom in ko stojijo pred njim? Veš mimo koliko plavih, ki so bili skriti za grmom sem se že jaz peljal, pa me niso nikoli ustavili. In če mene niso, tudi tebe ne bodo, če jim ne boš dal razloga. Vozi po predpisih pa se boš tudi ti vozil brez problema mimo skritih kontrol.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne. Vozi preudarno in po pameti. Prometna signalizaciji v Sloveniji je neredko postavljena napačno, kot da bi zanjo skrbeli nepismeni idioti s štirimi razredi osnovne šole in IQ na ravni dolžine spolnega uda domačina iz Ugande.

Jaz skušam spoštovani prometne predpise v največji možni meri, včasih pa jih zavestno kršim, a sem tedaj še neprimerno bolj pazljiv pri vožnji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja za kombije z 2,5 motorji pa je denar za par radarjev pa ne! Saj že skoz pravim če bi bil nadzor bi bil prejšnji zakon odličen samo nadzora ni in se to tudi ne izvaja izvaja sem tam ko se lahko polni državna blagajna in tu je napaka v sistemu!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tako pač je. Tej državi manjka absolutističen in populističen vladar, ki bi se primarno usmerjal v zagotavljanje varnega in udobnega življenja ljudi. Šele potem pa vseh priviligiranih državnih podjetij in gradbenega lobija.
Žal takšnega junaka ni.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Saj se strinjam da je signalizacija pri nas včasih višek neumnosti ampak kaj češ, vseeno se je treba ravnati po njej. Sam nisem angelček, ki nikoli nebi naredil prekrška, s odgovorom sem hotel povedati synthmanu da ga noben policist ne bo ustavil, in noben radal slikal, če se ne bo peljal prehitro.Voziti se po omejitvi pa nebi smela biti pretežka naloga za nekoga ki ima opravljen vozniški izpit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
če bi 1km naprej spet stal ne bi počeli to kar govoriš ti!
Pol pa zračunaj kolk kilometrov cest imamo v Sloveniji in kolk policajev rabimo, če hočemo imet na vsak kilometer enga policaja!
Ajde, da te vidim matematika....

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz..
raziskave kažejo, da prisotnost policije NE vpliva na število kriminala in tudi varnosti v cestnem prometu. Seveda, če gremo v ekstrem in postavimo policista v vsako križišče, pa ulico in v vsako spalnico, da ne bodo možje tepli svojih žena itd itd .. potem ja. MApak a si res tega želimo?

Problem je namreč ta, da je naša miselnost naravnana v povsem zgrešeno smer. Policija gasi požar, mi ga pa netimo non stop. Sramota je, da za SVOJO varnost potrebujemo druge (policijo npr.).

Lahko dajo še ne vem kakšne kazni (extrem: dajmo javno linčat 5 naslednjih norcev na AC, ki se bodo peljati več kot 180km/h) To bo pomagalo 1 mesec, pol bo pa spet vse po starem.

Dokler se sami ne bomo zavedali, kaj počnemo, je utopija od policije (ali pa kakšne druge inštitucije) zahtevati, da se odloča/skrbi/ohranja pri življenju namesto nas samih.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sami se bomo težko čez noč zavedli, ozaveščanje ljudi pa traja dolgo. V vmesnem času je nujna totalna represija, ne toliko s ciljem kaznovanja kot s ciljem doseganja zavedanja voznikov, da jih lahko skoraj povsod pri prekršku ujame kamera ali policist.
Dobra stvar je tudi meritev povprečne hitrosti na AC.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Dokler se sami ne bomo zavedali, kaj počnemo, je utopija od policije (ali pa kakšne druge inštitucije) zahtevati, da se odloča/skrbi/ohranja pri življenju namesto nas samih
In kaj ponujaš za rešitev primerkov tipa turbobič, vaginko, XXXL itd....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Bom jaz vskočil, brez da bi negativno označil ljudi, ki jih eksplicitno imenuješ z njihovimi vzdevki.
Rešitev je temeljit nadzor s tehničnimi sredstvi, mobilnimi radarji, kamerami, merilniki povprečne hitrosti. Dokler je edini strah ujetje na stacionarni radar ali previdnost ponekod v naselju, kjer praviloma najraje stojijo policisti, je to premalo. 90% vožnje je takšne, da te skoraj ne more ujeti policist. To še posebej velja za večino avtocest ter regionalk z omejitvijo 90 km/h.

Policija večinoma ustavlja v naseljih, drugje pa jih ne vidiš. V naseljih težijo za 5 km/h prekoračitev tam, kjer ni hiš ali uvozov na cesti, na AC pa se še vedno najdejo divjaki, ki konstantno pičijo 180 km/h, še raje pa vozijo po odstavnem pasu, to pa je itak postala folklora.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kaj ponujaš za rešitev primerkov tipa turbobič, vaginko, XXXL itd....
Jaz bi bil čisto zadovoljen, da se tebi kupi kolo... ampak obvezno brez otroškega sedeža...
Citat:
69-letni moški, ki je na kolesu vozil 5-letno vnukinjo je v blagem levem preglednem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in padel ter obležal mrtev