Kot da je hitrost glavni problem: veliko večji je nepoznavanje prometnih predpisov, kamor sodi tudi uporaba mobilca med vožnjo, lakiranje nohtov pri ženskah in nekaterih gejih, neupoštevanje varnostne razdalje, prehitevanje v nepregledni ovinek, neuporaba smernikov itd. Predvsem pa zakonodaja ne sankcionirana takšnega vedenja udeležencev v prometu, ki spravlja ostale ob živce in jih s tem spodbudi k agresivnemu odzivu, živčnosti, nevarnim prehitevanjem ipd.
Jaz sem za policijsko državo v smislu, da naj po SLO postavijo nekaj tisoč megapiksel kamer, ki bodo delovale tudi ponoči. Posnetki bodo koristni pri mprometnih nesrečah pa tudi kot dokaz prekrška. Mogoče ne prehitre vožnje, zagotovo pa je posnetek dovolj za dokaz premajhne varnostne razdalje, nevarnega prehitevanja, vožnje izven lastnega voznega pasu, sekanja ovinkov.
Skratka, jaz bi jih postavil na prav vsa križišča in črne točke, povsod pa table, da se promet snema, enake kot so na avtocestah.
Konec koncev bi to bilo ceneje kot policija za vsakim ovinkom.
Za začetek bi lahko DARS odstopil posnetke svojih kamer policiji. Marsikaj bi se našlo kot podlaga za kaznovanje voznikov.
Predvsem pa upam, da bo na vseh cestninskih postajah sedaj stal kakšen policist z radarjem in kaznoval vse, ki priletijo hitreje kot 40 km/h.