Teb pa res ni treba solit pameti. Saj ni kaj posolit.Citat:
Meni ni treba soliti o hitrosti. Je bilo obdobje, ko sem redno vozil 190-200 km/h na uro, ko je bila AC prazna.
Citat:
Eh, to ni še nič. Zadnjič sem skoraj povozil stardeca, ki se je oklepal svojega Tomosa.
A je imel njegov tomos volan?Citat:
Očitno ni dojel, da se oklepa volana in ne bergle.
Torej, ali je po tvojem policaj za grmom skrit zato, da bi vozil počasi, ali zato, ker želi da voziš hitreje, bolj nevarno in na koncu plačaš?Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Verjamem pa, da nekateri (žal celo policaji) želijo, da bi vozili hitreje in bolj nevarno, da bi lažje kaj pokasirali, zato se tud skrivajo za grmi in postavljajo skrite radarje. amak tem ni prioriteta večja varnost, temveč kasiranje denarja neglede na posledice.
Čakaj, policisti se skrivajo za grmom zato da se boš ti hitreje vozil in da bodo lahko kasiraliKdo ti pa brani da se voziš enako hitro ko so skriti za grmom in ko stojijo pred njim? Veš mimo koliko plavih, ki so bili skriti za grmom sem se že jaz peljal, pa me niso nikoli ustavili. In če mene niso, tudi tebe ne bodo, če jim ne boš dal razloga. Vozi po predpisih pa se boš tudi ti vozil brez problema mimo skritih kontrol.
Citat:
Torej, ali je po tvojem policaj za grmom skrit zato, da bi vozil počasi, ali zato, ker želi da voziš hitreje, bolj nevarno in na koncu plačaš?
Al je kakšen drug vzrok za skrivanje, kot želja po zaslužku, ki ga posledično prinese nevarna vožnja?
Citat:
Uporabnik ifly2lo pravi:
in zakaj bi zaj tisti ki se vozijo po ravni avtocesti 180 bili divjaki, nekaj drugega je če je res gužva na avtocesti, če pa je prazna pa tudi ne vem kaj je narobe s hitrostmi nad 200km/h
Torej priznaš, da so skriti zato, da lažje kasirajo. Če so vidni pač vsi peljejo varno po omejitvah, kar jim ni včeč, pa se raje skrijejo.Citat:
Citat:
Torej, ali je po tvojem policaj za grmom skrit zato, da bi vozil počasi, ali zato, ker želi da voziš hitreje, bolj nevarno in na koncu plačaš?
Al je kakšen drug vzrok za skrivanje, kot želja po zaslužku, ki ga posledično prinese nevarna vožnja?
Pa kaj se ti po predpisih voziš samo takrat ko vidiš policiste ali kaj? Policaj je za grmom skrit zato, da vidi kako se ti voziš ko misliš da njega ni okoli. ker ko je policaj na vidnem mestu se nihče ne vozi hitreje kot to narekujejo predpisi, še tako zagreti dinamiki ne, nekateri za vsak slučaj vozijo celo 20 do 30% počasneje kot je omejitev. Kaj to pomaga, zato ker se je enkrat policaj pokazal tam in so tistih 15 minut ljudje vozili po predpisih na dolgi rok nič ne pomeni. Če pa se skrije za grm in je neopazen, potem pa na njega naleti kak dinamik ki krši pa je čisto prav da mu policaj napiše kazen. to si bo vsaj zapomnu, in se bo naslednjič tam peljal tako kot narekuje zakon, pa če bo policaj skrit za grmom ali ne.
Res zanimivo, pa še manjše kazni in manj stroge omejitve imajo. No mogoče pa ravno zaradi tega.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
v tujni redko vidiš policijo pa vse klapa, zanimivo a ?
Citat:
Torej priznaš, da so skriti zato, da lažje kasirajo. Če so vidni pač vsi peljejo varno po omejitvah, kar jim ni včeč, pa se raje skrijejo.
policaj ima dve možnosti:
1. je viden, vsi se peljejo varno po predpisih, ni prekrškov in ni kasiranja
2. je skrit, marsikdo ogroža prometno varnost, policaj kasira.
Kadar se policaj odloči za drugo možnost, veš, da mu ni mar za varnost ampak samo za €€€.
Ampak policaj ni skrit takrat, ko samo opazuje promet. Skrit je samo takrat, ko zraven še meri z radarjem, drugače ne.
LOL Policaji vsako leto napišejo okoli 400000 kazni, in to že desetletja dolgo. Torej bi po tvoji teoriji v dveh-treh letih prav vsi vozili normalno in po predpisih. pravzaprav bi se moralo to zgodit že zdavnaj. Ampak praksa kaže, da temu še zdaleč ni tako.Citat:
Če pa bodo vsi parkrat dobili plačilni nalog pa jih bo slej kot prej izučilo in se bodo od tedaj naprej vozili normalno in po predpisih. Evo ti,povečanje prometne varnosti.
Citat:
LOL Policaji vsako leto napišejo okoli 400000 kazni, in to že desetletja dolgo. Torej bi po tvoji teoriji v dveh-treh letih prav vsi vozili normalno in po predpisih. pravzaprav bi se moralo to zgodit že zdavnaj. Ampak praksa kaže, da temu še zdaleč ni tako.Citat:
Če pa bodo vsi parkrat dobili plačilni nalog pa jih bo slej kot prej izučilo in se bodo od tedaj naprej vozili normalno in po predpisih. Evo ti,povečanje prometne varnosti.
Jaz pa vidim problem v tem, da kasirajo, še posebej, če bi lahko preprečili, da do prekrška ali celo nesreče sploh ne bi prišlo, če policaj ne bi bil skrit.
Do večje prometne varnosti bomo prišli z vzgojo, ampak palica ne naredi vzgojenega človeka.
To je približno tako, kot da bi se učiteljica v vrtcu skrila in skrita opazovala da bi se otroci stepli, ko bi bil kdo poškodovan, pa bi se prikazala in kaznovala najbolj nemirnega. Bravo, A ni boljš, če ne bi bila skrita in bi bi tam sproti mirila otroke?
Če učiteljica rada kaznuje in se izživlja nad otroci, bo gotovo izbrala to možnost, da se skrije in kasneje kaznuje. Pametna bi pa preprečila vse izgrede že vnaprej.
LOL Kaj pa obratno? Kadar je manj nesreč, a takrat pa je to zasluga policistov, pa zakon že kaže rezultate, minister in policaji se hvalijo pred kamerami z velikim uspehom? A takrat pa ni to zasluga voznikov?Citat:
Policaj ni kriv da je bil storjen prekršek ali nesreča, kriv je tisti ki ga je storil. Izgovarjanje na to da prekrška nebi storil, če bi tam stal policaj in ga grdo gledal je milo rečeno smešno. Če se nekdo ni sposoben držati predpisov, brez da bi nad njim nonstop bedel policist je ta nesposoben za na cesto.
.