Sneg...bil že kdo na cesti?

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Za tiste ki tako vneto pljujete preko zimske službe naj povem,da ima vsak voznik tudi cestar omejitev vožnje kako dolgo lahko dela in da tudi njemu pripada počitek.V sneženju kot je tole,pa je cesta zasnežena že po 10-15 minutah po tistem ko jo posipajo in splužijo.
Ah ja,pa predstavljajte si komunalca ki je 8 ur ali pa še več za volanom v takšnih razmerah,človek je ubit.Malo pameti pa dobra zimska obutev na avtu pa na cesti nebi smelo biti problemov.Sem se danes vozil cca eno uro po zasneženi cesti pa kar nekaj bregov blo vmes pa ni blo panike

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se malo voznje po zasnezenih cestah... in bedasto prehitevanje kolone...
bonk.gif
...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Aja, sem pozabil, da je bil najhitrejši avto, ki sem ga danes videl, Hummer. Pismo, je zašprical kot trije šleparji skupaj.
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
un [censored] je pa tok pravil kršil da glava boli, pošlji posnetek na 113.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem ob pol dveh popoldne videl kje so plugi KPL.
Po stari zaloški čez fužine se vozijo ŠTIRJE EN ZA DRUGIM- V OBE SMERI!!!.(pločnik posebej s traktorjem PRED NJIMI)
Za tiste ki ne poznate ulice, naj povem da je to mogoče malo širša ulica z enim pasom v vsako smer.
Se pravi dva kamiona bi lahko več kot zadovoljivo opravila delo (en pas hkrati)
Me prav zanima morebitna razlaga kpl ali ostalih odgovornih

A si kdaj pomislil da so se pripeljali po 4-pasovnici cez cele fuzine? In da gredo verjetno naprej na neko drugo dvopasovnico? In da tam to delajo 4-je?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem ob pol dveh popoldne videl kje so plugi KPL.
Po stari zaloški čez fužine se vozijo ŠTIRJE EN ZA DRUGIM- V OBE SMERI!!!.(pločnik posebej s traktorjem PRED NJIMI)
Za tiste ki ne poznate ulice, naj povem da je to mogoče malo širša ulica z enim pasom v vsako smer.
Se pravi dva kamiona bi lahko več kot zadovoljivo opravila delo (en pas hkrati)
Me prav zanima morebitna razlaga kpl ali ostalih odgovornih

A si kdaj pomislil da so se pripeljali po 4-pasovnici cez cele fuzine? In da gredo verjetno naprej na neko drugo dvopasovnico? In da tam to delajo 4-je?

Ne !
To pa zato ker so se v obe smeri po isti "enopasovnici" peljali v roku manj kot pet minut. Se pravi so na koncu fužin obrnili in šli nazaj proti mestu. Kot ne bi imeli drugih cest za plužit.
Sicer pa če me spomin ne vara AC plužijo 4 hkrati (3 pasove kjer so širšši kot na zaloški) ! NA vmesnih dvopasovnih vpadnicah nimajo kaj delat 4 plugi en za drugih (kaj šele na običajni cesti), ozirom prosim za neko pametno razlago da si razširim obzorja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Zakaj izločit? Zakaj pa ketne ne bi montirali na kakem parkingu in potem naprej?
Prvič zato, ker se s ketnami ne vozi več kot 50 na uro (kar je za AC nesprejemljivo). In kaj, ko pride na kopen del? Se na AC ustavi in jih spet sname? Pa spet natakne? Pa spet sname?
Drugič zato, ker frajerji nataknejo glih 2 ketni gor (morali bi jih vsaj 6 do 8 komadov) ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Se malo voznje po zasnezenih cestah... in bedasto prehitevanje kolone...
bonk.gif
...
Bedasto? Plac je bil, polne ni bilo, kolona se je vlekla tako počasi, da bi se temu lahko reklo tudi vožnja mimo ... Če na čelu kolone ne bi bilo nesposobneža, tudi kolone ne bi bilo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Voznja mimo temu ne moremo reci, ker gre za cesto s po enim pasom za vsako smer...
bonk.gif
in kolona se ni vlekla pocasi ...

Bedasto zato, ker smo se peljali med 70 in 80 km/h ... na cesti plundra ... in nasproti vozeci so morali tam v kriziscu pri semaforju zavirati, da se je ta nestrpnez lahko vrnil nazaj na svoj pas... Tam, ko se je vracal, je bil ze v prekrsku, ker je polna crta, pas za zavijanje levo, krizisce,... Ce bi bila suha cesta, ne bi nic rekel... tako pa... Zaradi takih, ki jim niti zase nimar, kaj sele za druge udelezence v prometu, se potem dogajajo nesrece...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Malo snežnih radosti, ceste glih prov zasnežene, edino po par rundah se je že pesek videl
grin1.gif

Je pa kar dolg video,nisem delal vseh izsekov etc...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Na koroškem je katastrofa na cesti. Malo prej me je klical brat, ko sje šel v MB 2 uri se je vozo pa ma 4x4 avto
bonk.gif
Pi*da jim za cestni sklad pa ne vem kaj še pa me vsako leto orubijo

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
dokler ni cesta taka še gre...
826336-IMG_5025(Medium).JPG

Priponke

• 826336-IMG_5025(Medium).JPG
    826336-IMG_5025(Medium).JPG
    53,9 KB · Ogledi: 120

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V čem je poanta drifta na ravni cesti?
17758-icon_confused.gif

Kontrola avta...probi se igrati po "ravni cesti" pri malce vecji brzini in ko ti avto enkrat odnaša, ali ga bos ujel...ali pa končal izven ceste.
Večina paničnih voznikov, bi ocenila zgornjo vožnjo kot največjiga divjaka...a u resnici, bi ta "divjak" rešil nevarno situacijo na cesti dosti bolje kot pa ta "paranoičen" voznik.