Sneg...bil že kdo na cesti?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem ravno prišel iz Velenja. Ob kakih 7.40 sem šel iz Celja pa sem bil 8.15 gor. Ker ni bilo nobenega homo retardusa sem se peljal kot gospod, pa to brez zimskih gum. Se peljem dol iz Velenja, pa se pred mano pelje en pacient z golfom 5. Čist pri vsakem ovinku, ga je nosilo. Tak da si ga še prehitet nisem upal, ker bi ga ziher po ravnem odneslo iz ceste. Ko folk misli, da če ima zimske gume, da je boga za jajce prijel. Jaz imam za BMWja zimske gume Continental WinterContact, ki po mojih izkušnjah niso veliko boljše od letnih gum (firma marshal) Sam osebno imam raje, da sploh nebi plužili in posipavali cest. Ker so folk tak pri suhi cesti ne pelje nič bolje, kot po zasneženi.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Tržaška v LJ ob 8h zasnežena, se ni videlo nobenih črt. Na nasprotnem pasu je eden preblizu pogledal znamko sprednjega avtomobila. Drugače so pa pločnike posipali in plužli.
Pač malo spolzko, nič kaj posebnega...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sj se ni problem vozt. Problem je, če imaš lahek avto pa Sava gume gor... Sma se jaz pa pol še en Sintalovc vozila 40, pa ko prideš na led, ti zadek začne sam od sebe zanašat...

No, če pa prideš, se pa kar na čaju tle ustav...
zmaga.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa ravno Sava Eskimo se mi zdijo za takole vreme še najboljše (za dež so katastrofa).
Sicer je pa še nekaj: večina jamrajo (jamBrajo?) že, če jim avto sem pa tja malo odnaša ali gunca. Meni se pa to zdi popolnoma normalen del vožnje po zasneženi cesti.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ajz sem sel zadnjic iz Avstrije z letnimi gumami (ca 4mm) po snegu z Golf II, ampak sem popizdil, peljal sem se 40 na uro po avtocesti pa se mi je zdelo da avto gre pocez in to po ravnem. Ne mores verjet. Avta z letnimi gumami se vec ne dotaknem cez zimo.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Savine gume, jaz jih bom dal na avto takrat, ko bom hotel samomor naredit.
smile-1.gif
. So na tistem cliotu, ko sem ga kupil prejšni mesec. Sem ga prejle šel malo zlaufat. Po ravnem nisem skoraj nikamor prišel. S

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Bedarija, Savo sem vozil na prejšnjem in predprejšnjem avtu in Savine zimske gume sploh niso slabe. Je konkurenca boljša ampak ampak to še ne pomeni da so nevarne ali neuporabne.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Se mi zdi, da je bolj problem v voznikih. Zakaj vsi pričakujejo, da mora biti ob takem sneženju vsaka cesta v vsakem momentu čista kot solza, to ne bom nikoli zastopil.

Se pre.kleto strinjam... Težko je ljudem vstati eno uro prej, da greš lepo mirno na pot. Ljudje pač svoje zamude vedno želijo nadoknaditi na cesti... In težko je imeti vse spluženo, ko pa se čez pol ure nič več ne pozna. Ne more pa biti en traktor ves čas na eni ulici in se voziti gor in dol.

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sicer pa normalno, glede na to, koliko jih je še zdaj na letnih gumah, ti najbrž še najbolj pizdijo.

Prav res, samo malo pogledaš po parkiriščih in se lahko za glavo primeš...
bonk.gif
Vožnja v zimskih razmerah ima svoje čare, samo je na prvem mestu potrebno imeti pamet in potrpežljivost, kar pa nista ravno vrlini slovencev...

In ne pljuvajte po Savi, za takole vreme so super... Sicer pa, zanimivo je to, koliko tem o poceni gumah se vsako jesen odpira...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Na Obali je veselica, snega sicer cca 1-2 cm ampak tu nima skoraj nihče zimskih gum, stranske ceste pa niso ne posoljene ne posipane, pod snegom pa ponekod čisti led.

Sava S3 dimenzije 205 so me pripeljale v zasnežen in zaledenel klanec, s tem da sem se vmes še ustavil, da pomagam drugim in zopet speljal, malo s težavo, ampak je šlo, Sava je čisto v redu za take razmere, drži boljše kot v dežju
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
(zdajle) Otočec: Pogodbenik od občine ni plužil in posipal. Voznico z enomesečnim otrokom je zaneslos ceste v drevo nato pa se je prevrnila v potok.

Ene par jih bo moglo v zapor da dojamejo da je pluzenje odgovornost in ne samo lahek denar mater.

po svoji krivdi. ker ne zna prilagodit hitrosti razmeram na cesti. sem mel že par takih primerov žensk. fant/mo
kupi "najboljše" zimske gume, ji to pove, pol pa baba zmešana misli da lahko vozi kot po suhi cesti.
smirk-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa bi morali že pri prvem centimetru štartat?
rolleyes-1.gif

V Švici, Avstriji in Italiji počakajo kak dan, potem pa gredo na pot.
evil.gif

Tam že posipajo preden sploh padat začne - Avstrija, pa potem ves čas sneženja. Kolk pomaga ko res fajn sneg pada je drugo, ampak plužjo in posipajo pa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Tam že posipajo preden sploh padat začne - Avstrija, pa potem ves čas sneženja. Kolk pomaga ko res fajn sneg pada je drugo, ampak plužjo in posipajo pa.
Aha ...
rolleyes-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Ne vem no, jaz sem pizdil cez nase cestarje in pluzenje, dokler veckrat nisem bil prica "pluzenju" in cestarskim delom v drugih drzavah po Evropi in nasi bi dobili najvec zvezdic. Najmanj pa po Slovaskem, kjer sem videl cestarje sneg kar pometati z metlami in 2 dni po obilnem snezenju je bilo v centru Košic po cestah se vedno po 10 cm snega
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz..

Gorenjci, kakšne imate kej ceste (AC)? So splužene, ali cestarji še niso pršl do vas?
Aja, se je že kdo pelu dans čez šentviški predor? Ura je že 1.pm, pa ni še nikjer javno oznanjeno, da je predor odprt...
bonk.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
S pluženjem se tudi cestišče močno poškuduje.
Sicer pa tale sneg ni problematičen ker je suh. Problem bo v ponedeljek ko bo fina poledica.....

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
ksz..

Gorenjci, kakšne imate kej ceste (AC)? So splužene, ali cestarji še niso pršl do vas?
Aja, se je že kdo pelu dans čez šentviški predor? Ura je že 1.pm, pa ni še nikjer javno oznanjeno, da je predor odprt...
bonk.gif
Radovljica, Brnik in nazaj ni panike je bilo pluženo kakšno uro nazaj.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sem bil sedaj dve uri na cesti in lahko samo povem da tako opevane fulda montero (čisto nove) slabo opravljajo svoje delo in sem razočaran. Snega je cca 15cm nič ali slabo pluženo. Medtem, ko imam na drugem avtu S3 in so v trenutnih razmerah zakon.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Aha ...
rolleyes-1.gif

Glej sm tedensko vsaj 2x na relaciji Jesenice-Salzburg, včasih tud večkrat in približno vem kdaj grejo na cesto...