Sneg...bil že kdo na cesti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Za sneg in led sem skoraj 100%, da imam vec izkusenj od velike vecine tukaj

Zelo pohvalno, upam da jih znaš izkoristit, ker drugače so brez pomena.

Poznam veliko ljudi ki so naravnost šokirani, ko gre nekdo z avtom od doma in to medtem ko sneži ali pa je sneg na cesti.
Al pa vsake 2 minute "pazi sneg....pazi sneg...lej k je sneg..." ja ne ga srat da je sneg, sej je zima.

Taki bi morali že zdavnaj it opravit kaksen trening varne vožnje, po možnosti na snegu, da bodo vsaj osnove vedeli kaj naredit ko jim prednji konec odnese ali pa zadnji konec...namreč rešitev ni "na polno po bremzi" pa čakat da se ustavi.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kdo pa pravi da so se se razbili le "super duper sposobni rally vozniki s 100% kontrolo vozila"? A drugi se pa ne morejo razbit ?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Hoces noce, moram izkoristiti, ker potem lahko zmrznem. To mi pa ni ravno v interesu, kaj ne?

Mene nic ne moti, ce si nekdo da duska in uziva na snega. Najbolj me je zmotil prvi del tvojega posnetka, ko ob cesti vidim pesce, Nekje na zacetku se ti trije konkretno umikajo. Pri cca. 5 min se se pohvalis s 140 km/h, s tem da imas nasproti vozeca vozila. V enem delu en vozilo zgresi pot. Namerno ali nenamerno, ne vem. Ni pomembno. Poznam cloveka, ki bi se nalasc zaletel vate, ker si zeli popraviti vozilo. Kaj bos takrat storil? Odneslo te bo, ko kuro brez glave in bos vesel, da zraven ne posnames kaksnega nedolznega pesca.

Tudi sam imam vozilo z zadnjim pogonom in vem, da je zabavno, sam to ne delam na taksen nacin kot ti. Se najmanj pa tam, kjer se ocitno ljudje sprehajajo.

@kazamurnik

S polpismenimi ljudmi ne znam komunicirat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
ne ne, drugi se zavedajo zahrbtnosti snega in ostalih zimskih okoliščin in ne izzivajo usode tako kot mi, dinamiki, cestni norci ter super duper sposobni rally vozniki s 100% kontrolo vozila ter posledično se tudi zaletavamo samo mi.

v resnici pa je tako, da je od vseh nesreč mogoče 10% udeležencev "naše" sorte (ja, ugibam, nimam nobenih virov in/ali statistike) pa še ti so končali s kkšnimi pokrivljenimi feltnami ter rokami na podvozju, ostalih 90% pa so žal navadni pametni ter varni vozniki, ki ne izzivajo usode in prav tako nimajo blage o reševanju situacij v takšnih okoliščinah, škoda pa se že razširi tudi na plehnate dele avtomobilov....

se pa totalno strinjam, da ne smeš riniti z glavo skozi zid in metat avto na počez popolnoma povsod, moraš najti pravo lokacijo s pravimi okoliščinami, defnitivno s čimmanj ljudmi v neposredni bljižini (razen če se voziš z 20km/h, potem je res skorajda vseeno)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Vidis pesce? Vidis da se gre mimo njih normalno ali pod kotom 90°? Očitno slabo ocenjujes posnetek,vendar ni bil ogrožen nihče od pescev, se najmanj pa kakšen avto. In ne, vozilo ne zgresi poti,ampak je bilo dosti bolj pametno zaviti desno na travnik, kot pa 50m naprej ki je bila dosti slabša "izletna cona" . Če nebi odvil desno,bi skoraj zagotovo par metrov naprej končal na travi z bistveno slabso izletno cono.
In kaj sedaj ko ti poznaš človeka ki bi se nalasc zaletel vame? Naj se zaleti če mu paše, lahko se bo vame, lahko se bo v 70 letnega ata, lahko pa v mlado mamico, sej konc koncev se vsak dan zgori dosti nenamernih in tudi namernih nesreč.

Zanimivo je mogoče to, da pri 3 nesrečah, ki sem jim imel, je bil vedno povzročitelj nekdo drug. Od šleparja, babe na telefonu, do praktično slepga šoferja... Sam sem zelo veliko na cesti, vidim svasta od ljudi kaj delajo, menjava pasov brez pregleda ogledal, pogled v ogledala na AC vsakih 15 minut , iz skrajno levega pasu na skrajno desnega,ker je zamudil znak za Hofer...na miljon je takih na cesti ki dnevno povzročajo resnične nevarnosti.

RWD je uredu stvar,ampak samo če imas obcutek za kontrolo vozila. Če ga nimaš, potem ti pomaga samo AWD oz. javni prevoz, ker drugače delaš kaos, sploh če je človek eden izmed fanatikov "Ah, letne gume so cist uredu,sej mam še dosti profila" .

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ti sigurno vozis BMW, najbrz serije 3, mogoce serije 5.
grin1.gif

Imam enake debate z mojimi kolegi, v veliki vecini so vozniki tega "mogocnega" vozila.
Tudi sam sem tako mislil, vendar se je moje mnenje hitro spremenilo, ko je zaneslo v kup snega. Vozilo je imelo jezevke in 4x4 pogon, v vozilu pa sem prevazal meni posebne ljudi. Prevec sem se zanasal na svoje "sposobnosti, znanje in sposobnost vozila".

Res je, da na posnetku ne vidim hitosti, vseeno dvomim, da so pesci ostali ravnodusni, ko vidijo da se nekdo izzivlja z avtom, mogoce vec njih, vsaj sodec po tem kako se obracajo za vami ter se vam umikajo.
Zelim ti dopovedati in vsem "uber alles" voznikom, da 100% kontrole nad vozilom ni. Vedno se lahko kaj pripeti. Mogoce si ti odlicen voznik, kar pa ne pomeni, da je clovek, ki ti prihaja nasproti pes ali v vozilu enakih sposobnosti. Dejstvo je, da svoje nepotesene otroske zelje izvajas na neprimernem mestu z neprimerno hitrostjo. Clovek si in ne stroj, zato je napaka in nepredvidena situacija se kako mogoca.

Ja, ogromno je nesrec, vesel sem zate, da nisi dozivel kaj hujsega (upam, da tudi ne bos), zato ne vidim razloga, da pocnes kaj taksnega na javnih povrsinah z ostalimi udelezenci prometa.

Ne tezim ti zato, ker "drftas", tezim ti zato, ker delas to na neprimeren nacin.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sej te razumem kaj hočeš povedati.

Trenutno res vozim serijo 3, nisem pa nikakor zaprisežen fanatik te znamke, pač letos imam to znamko, kaj bo drugo leto bomo videli. Mogoče bo pogon spredaj, mogoče zadaj....mogoce pa kar 4x4, tega še nisem izkusil
grin1.gif

Sicer pa vsak dela napake, upam da ko jo bom naredil,da jo bom tudi uspešno rešil.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Lost in podobni: res ste si dali duška, davidoff mogoče malo upravičeno paničari delno pa tudi neupravičeno.
KOt je že lost napisal.
Res da se je "pohvalil" s 140 kmh, ampak takrat ko to vidiš, vidiiš tudi kakšnega pešca, nasproti vozečega?
Mogoče so bili tudi v bližini teh hitri, ampak niso pa šli na pošrek itd, in se mi zdi da so šli še "sprejemljivo mimo". Je pa res da tisti sprehajaci definitvno niso takega mnenja

Driftaj s sprednjim pgonom na ravni cesti. To je šele "umetnost" res da moraš za "štart" uporabit ročno, ampak potem se pa da vse z nogami delat. Je pa res da dokler ne "pogruntaš sistema" si hitro v kakšnem robniku, (na kakšnem praznem parkingu) ali pa narediš kakšno piriueto

Snemalci (lost, jest,itd)
A lahko napišete kakšne in kako pritrjene kamere uporabljate in njihove cene..
Predvsem za jest -a me zanima ker ga sumim da bianco snema vožnjo
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sam sem zelo veliko na cesti, vidim svasta od ljudi kaj delajo,

In kolkokrat si moral upoprabit znanje driftanja, da si rešil avto, ko te je začelo zanašat?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Toško čelo s fiesto 1.3 (gume letne ampak ozke)

To si ti vozil? kako ti rata FWD avto tako dolgo držati pošrek?

Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sam sem zelo veliko na cesti, vidim svasta od ljudi kaj delajo,

In kolkokrat si moral upoprabit znanje driftanja, da si rešil avto, ko te je začelo zanašat?

Dovolj je, da ga uporabi le enkrat.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
S tem posnetkom si mi zelo polepšal dan, saj že dolgo nisem bila v mojem rojstnem kraju.
Zdaj moram samo še ugotovit, kako se posnetek shrani, da si ga bom lahko še kdaj ogledala.
Hvala ti
priden.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ah na cesti izven naselja, kjer vidiš kilometer naprej, pa res ni pešcev...

Zaradi takšnega kretenskega razmišljanja je že veliko pešcev umrlo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sam, da se razumemo. Nisem in ne zelim biti tezak, povem samo tisto kar sem dozivel iz lastnih izkusenj. Upam, da me razumete v pozitivnem smislu.
nahrung002.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a dejte se cmerit zaradi tega centimetra snega in 10minut zastojev.

Včeraj sem se pripeljal iz Francije preko Italije in sem malo od Benetk naprej proti SLO kakih 25km vozil po živem ledu, debel je bil tudi centimeter -brez pretiravanja. Vozili smo pa 20-30 km/h v koloni. Zunaj pa -12 stopinj in megla na polno. Pa nobenega cestarja, posipavanja in nobenih opozorilnih tabel, samo zastoj na lepem pa nekaj avtov na kupu ob katerih so si vozniki že izmenjevali avtograme..

Pred tem sem pa poslušal opozorila o obupnih razmerah v SLO in snežnih metežih, pa potem pridem v našo ljubo domovino in bil malo razočaran nad tistim kupčkom snega ob cesti.

Kolk znamo Slovenci samo jamrat
bonk.gif