Sneg 22/23

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
SFRJ jer ukinila marsikaj iz preteklosti, ko je bilo potrebno resne prenove. Podobno kot tramvaj je šlo po gobe kup stranskih železniških odsekov.
Drugo dejstvo pa je, da nismo takrat živeli in težko sodimo s kakimi informacijami so odločevalci razpolagali ... Prenoviti nekaj deset km ozkotirne proge, če pa cesta obstaja in tovor in potnike lahko prepelje 10 kamionov in dva avtobusa. Pa se prihrani kup denarja, kolegi, ki so si nekako zrihtali denar, da so postali privatniki in imajo kamion, pa imajo nekaj dodatnega posla.

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Tega sem iskal cel dan. Dobro ponazori včerajšnji dan.
jOhmEHps6fVcGuMokrjpve;640x904 copy.jpg

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N
19. jul 2007
2.842
1.566
113
A je radar crknil, ali so tako rahle padavine da jih ne vidi?
Pri nas dežuje, radar pa nič ne kaže!

Zaradi ukrivljenosti Zemlje je radarski snop pri velikih razdaljah že precej dvignjen nad tlemi. Pri 200 kilometrih, na primer, je spodnji del snopa dvignjen že za 2-3 kilometre. Če so padavinski oblaki nizki, jih radar zato ne zazna. To se rado dogaja zlasti pozimi, ko so skoraj vsi padavinski oblaki nizki.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
SFRJ jer ukinila marsikaj iz preteklosti, ko je bilo potrebno resne prenove. Podobno kot tramvaj je šlo po gobe kup stranskih železniških odsekov.
Drugo dejstvo pa je, da nismo takrat živeli in težko sodimo s kakimi informacijami so odločevalci razpolagali ... Prenoviti nekaj deset km ozkotirne proge, če pa cesta obstaja in tovor in potnike lahko prepelje 10 kamionov in dva avtobusa. Pa se prihrani kup denarja, kolegi, ki so si nekako zrihtali denar, da so postali privatniki in imajo kamion, pa imajo nekaj dodatnega posla.
Zanimivo, da je tramvaj šel le pri nas, ker imajo ga v Zagrebu, pa v Sarajevu, pa v Beogradu in drugod naokoli. Zgleda se je Slovencem res zamerilo to imperialistično sredstvo :p

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
401
-880
28
FAK!
Tema je SNEG! Odprite si temo avtobusi in tramvaji pa not nabijajte po mili volji!
Samo ne določeni izolirani pacienti in šerifi ala kameleon, kalbo in apolo spet nabijajo in nikome ništa.
Kje je zdej kakšen moderator. Po temi serjejo že dva dni pa noben ne naredi reda. Pol bo pa spet jok in stok če kdo kaj reče. No sedaj se bodo seveda vžgali vsi šerifi samo tisti ne kateri bi bilo treba.

• Všeč mi je
Reactions: roCkY

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
FAK!
Tema je SNEG! Odprite si temo avtobusi in tramvaji pa not nabijajte po mili volji!
Samo ne določeni izolirani pacienti in šerifi ala kameleon, kalbo in apolo spet nabijajo in nikome ništa.
Kje je zdej kakšen moderator. Po temi serjejo že dva dni pa noben ne naredi reda. Pol bo pa spet jok in stok če kdo kaj reče. No sedaj se bodo seveda vžgali vsi šerifi samo tisti ne kateri bi bilo treba.
Eden od modov bi samo temo z busi odprl in zmetal te poste tja notri, pa bi bilo, samo za to si je treba par trenutkov vzet, katerih pa najbrž ni v izobilju.

• Všeč mi je
Reactions: ViLiam in Kamele0N

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
FAK!
Saj je debata o busih v snegu. Celo snegu 23. Tramvaj pa v 23 ni več, tako da ne moremo debatirati o debati o snegu 23. Lahko pa o tramvaju in snegu 1923. A je že bil?

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam in Kamele0N

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
401
-880
28
Saj je debata o busih v snegu. Celo snegu 23. Tramvaj pa v 23 ni več, tako da ne moremo debatirati o debati o snegu 23. Lahko pa o tramvaju in snegu 1923. A je že bil?
NE! Merijo si kurca... (že dve strani-dva dni) kje ima avtobus pogon! To nima nobene veze s temo!
Odprli bi si primerno temo ali kot je rekel nemenabijat, naj bi moderator, ki je zadolžen za ta del foruma, naredil red ali zbrisal vse te budalaštine ali odprl temo in zmetal te budalaštine not!

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: mr_ in Pepe

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ne, gre za čisto spontano debato (po dolgem času) ki jo je sprožil sneg in problemi avtobusov v snegu, tako da še kako ima vezo. Iz te debate lahko potem rata posebna tema o busih, ker nas je očitno več, ki nam je to zanimivo. Tako da spam v temi si samo ti.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Meni je dobro, da se gre tudi v takšno smer, da zveš da niso samo tovornjakarji krivi za vse zastoje.
Mimogrede a če bi šli vsi potniki v prikolo busa a bi potem lahko speljal? Žakelj cementa v prtlajžniku .press

• Všeč mi je
Reactions: Pepe