Seveda, če šerif tako reče tako mora bit.Ne, gre za čisto spontano debato (po dolgem času) ki jo je sprožil sneg in problemi avtobusov v snegu, tako da še kako ima vezo. Iz te debate lahko potem rata posebna tema o busih, ker nas je očitno več, ki nam je to zanimivo. Tako da spam v temi si samo ti.
da dopolnim, verjetno si mislil VSEH kamionov brez zimske opreme?Ker avtobusi ne vozijo po DARSovih cestah?
Vsak voznik se mora pred prihodom v državo (katerokoli) pozanimat o pravilih in razmerah v njej - velja povsod, ne le pri nas.
Pa še enkrat: tri ure pred napovedanim sneženjem bi začeli z izločanjem VSEH kamionov na slovenskem ac križu in mejnih prehodih za naslednjih 12 ur, pa bi bilo.
Ne, mislil sem na preventivo, točno tako kot sem napisal; ampak ne se sekirat - bodo "Pišeki" hitro v luft skočili in zminirali vsako pobudo, tako kot sedaj minirajo prepoved prehitevanja na AC - če kdo, je to 101% slovenec!da dopolnim, verjetno si mislil VSEH kamionov brez zimske opreme?
Se pravi je brez veze da imam zimske na kamionu. Bom kar z letnimi naprej, pa boste pač stali za mojim.Ne, mislil sem na preventivo, točno tako kot sem napisal; ampak ne se sekirat - bodo "Pišeki" hitro v luft skočili in zminirali vsako pobudo, tako kot sedaj minirajo prepoved prehitevanja na AC - če kdo, je to 101% slovenec!
PS: tisti BREZ zimske opreme, po naši zakonodaji itak ne smejo vozit celo zimo.
Saj lahko nehaš te bedarije z izločanjem pisarit. Saj nisi otrok ... Malce pomisli. Saj smo že napisali v čem je problem in to ve tudi DARS. Se vnaprej opravičujem, da te napadam, ampak nehajte z enimi in istimi bedarijami.Ker avtobusi ne vozijo po DARSovih cestah?
Vsak voznik se mora pred prihodom v državo (katerokoli) pozanimat o pravilih in razmerah v njej - velja povsod, ne le pri nas.
Pa še enkrat: tri ure pred napovedanim sneženjem bi začeli z izločanjem VSEH kamionov na slovenskem ac križu in mejnih prehodih za naslednjih 12 ur, pa bi bilo.
Če si osebno prizadet seveda ne zmoreš objektivnega pogleda na stvar.Saj lahko nehaš te bedarije z izločanjem pisarit. Saj nisi otrok ... Malce pomisli. Saj smo že napisali v čem je problem in to ve tudi DARS. Se vnaprej opravičujem, da te napadam, ampak nehajte z enimi in istimi bedarijami.
Parkirišč, kamor bi vozila izločali, v Sloveniji preprosto še zdaleč NI DOVOLJ. DARS ne stori nič zato, da bi to stanje izboljšal in z nekimi investicijami izboljšal svoje prilive. Ni namreč razloga, da bi bila parkirišča zastonj. Ampak po drugi strani pa ni razloga, da bi se DARS trudil za dodatne prihodke, ker mu ni treba. Državna firma, če bo premalo, bo podražil cestnine. DARS zato izloča vozila kar na odstavni pas avtoceste, kar je počel tudi v ponedeljek. Kaj to pomeni v primeru nesreče in potrebnega reševalnega pasu, pa menda vemo. Zato je dokaj logično, da DARS ne zažene mehanizma izločanja preventivno. Po vrhu vsega je DARS v zadnjem letu celo ZMANJŠAL število parkirišč za kamione ob avtocesti na počivališčih. Ni ga pa sram objaviti, koliko so večji prihodki od cestninjenja tovornega prometa. Razumi, kdor more ...
V naslednjih dneh pričakujem PR akcijo, kako s kamionov leti sneg in led. Spet DARS se je potrudil in z velikim PR pompom oznanil, da je na ENEM parkirišču v Prekmurju pred leti postavil rampo, da lahko voznik vozilo ročno očisti. Na štirih večjih počivališčih mimo katerih vozim, še niso zmogli te investicije. Verjetno na nobenem drugem ne. V tujini obstajajo tudi naprednejše rešitve za ta problem. Verjetno od vsakega kamiona nekaj pokasirajo in se investicija s časom vrne tako denarno kot skozi večjo varnost. Ampak upravljalec avtoceste se mora potruditi. Tudi novinarji bi se morali malo potruditi in opozarjati na povsem rešljive probleme, ne pa ponavljati PR od ene firme, ki odvrača pozornost od sebe. Kaj če bi bil DARS neka privatna ameriška korporacija pri nas? Bi enako ravnali in imeli enako mnenje, da je naredil vse prav?
Torej tudi ti razumeš, da DARS pač ni opravil svojega dela, takega ali drugačnega? Ampak ne, DARS pohiti s PR sporočilom in mediji ponavljajo kot papige, da so krivi (samo) vozniki tovornih vozil. To me jezi. Kvaliteta poročanja in "raziskovalno" novinarstvo v eni preprosti zadevi. Kaj šele v kompleksnejših scenarijih.Če si osebno prizadet seveda ne zmoreš objektivnega pogleda na stvar.
Vem za vsaj eno "čistilno parkirišče" za kamione v A (pred plačljivim tunelom iz smeri Gradca proti Schladmingu). Čiščenje snega je sigurno brezplačno.
V bistvu pa nisi napisal enega razloga zakaj ne bi mogli za 3, 6, 12,... ur izločit vsa tovorna vozila iz prometa (magari na odstavne pasove, na meji blokirat (smo to že imeli s strani italijanov in madžarov in jih niso nič brigale deset kilometrske kolone v Sloveniji), vse za toliko časa da cestna služba normalizira svoje delo - kolikor razumem je bil glavni problem, da zaradi zastojev niso mogli plužit. Seveda spotoma še od vseh zahtevaš striktno upoštevanje zimske opreme ob nadaljevanju.
Ti lahko povem kako to v Franciji zgleda in to na soboto, ko se na smučiščih menjujejo dopustniki - vsi na počivališče, nataknit verige (nima veze 4X4, zimske gume,...) in potem si lahko šel naprej.
Že prvič nisem krivil kamionarjev.Torej tudi ti razumeš, da DARS pač ni opravil svojega dela, takega ali drugačnega? Ampak ne, DARS pohiti s PR sporočilom in mediji ponavljajo kot papige, da so krivi (samo) vozniki tovornih vozil. To me jezi. Kvaliteta poročanja in "raziskovalno" novinarstvo v eni preprosti zadevi. Kaj šele v kompleksnejših scenarijih.
Sicer pa ne vozim tovornjaka, nimam prevoznega podjetja in niti nihče od bližnjih se s tem ne ukvarja.
Sicer rahlo dvomim da mora terensko vozilo z 4x4 natikat verige....Ti lahko povem kako to v Franciji zgleda in to na soboto, ko se na smučiščih menjujejo dopustniki - vsi na počivališče, nataknit verige (nima veze 4X4, zimske gume,...) in potem si lahko šel naprej.
Verjameš ali ne - brez izjem - je pa tudi meni bilo čudno, ker je bilo kakih 20 cm svežega tam, no pol smo pa v Tignes prišli pa skoraj meter frišnega, pa na cesti dobrih 30, da se je dno po snegu vozlo - tudi za njih rahlo izjemne razmere.Sicer rahlo dvomim da mora terensko vozilo z 4x4 natikat verige....
Vem pa o čemu govoriš.....vzrok so pa Nizozemci ki z letnimi gumami hodijo smučat.....potem pa hihi-haha...pa sredi snežnega meteža vse 4ri pa navodila za ketne na haubo pa se jih 5 smeji ko ne znajo keten gor nataknit na gume.....zadaj pa 15km kolona avtobusov in ostalih ki ne speljejo več ko se zaradi njih ustavijo sredi klanca....
Kje priblizno pa si?Evo,
zjutraj me je presenetilo dobrih 5cm novega snega. Trenutna situacija: dobro ga sipa, trenutna odeja:
Poglej priponko 62840
Je pa tuk težak in moker, da se sproti seseda.
Če bi zglob lahko blokiral, da ga ne skoleni. Pa ga ne morešMeni je dobro, da se gre tudi v takšno smer, da zveš da niso samo tovornjakarji krivi za vse zastoje.
Mimogrede a če bi šli vsi potniki v prikolo busa a bi potem lahko speljal? Žakelj cementa v prtlajžniku .press