Sentinelci požrli ameriškega misijonarja

I

Izbrisan uporabnik #15304

Raznorazna "dobra dela", od graditev šol, opismenjevanja, učenja intenzivnega kmetijstva, pa še ogromno drugega - to je vse samo zaslon za osnovno idejo - zdresirati domorodce, da sprejmejo tujo vero...
Eni pač gledajo na to kot na dobra dela, ki jih misijonarji opravljajo, ker hote ne želijo videti, kaj se za tem skriva... Že celo zgodovino...

In tudi v tvojem citatu je stavek, ki, vsaj meni, ne gre skozi: "A dosegli so jih misijonarji, da bi pokazali, kako Bog nikoli nikogar ne zapušča. " Ne me j....
Eni so tudi šli v partijo zaradi kariere ali pa prostovoljno mus, pa so zdaj tahuj tadesni in skorajda vsak dan pri maši.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Taeni celo jadrajo med strankami ... kakor pač pravkar piha.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pa kaj bi ti? Zaprl in uničil vse kar je ustvaril Opeka in ljudi poslal nazaj na smetišče?

A sem to napisal? Ampak tudi on, pa Mati Tereza in ostali, so delali po navodilih institucije, ki jim je to omogočila (dala denar) - cerkve... Ali pa, ker so verjeli, da jih bo BOG pohvalil...
Samo za to gre... Če bi oni delali vse to, kar so, brez da bi spreobračali nevernike, bi jim ploskal zaradi dobrih del, tako pa je pač nekaj v ozadju in tega se ne sme pozabit...

• Všeč mi je
Reactions: Matey
I

A sem to napisal? Ampak tudi on, pa Mati Tereza in ostali, so delali po navodilih institucije, ki jim je to omogočila (dala denar) - cerkve... Ali pa, ker so verjeli, da jih bo BOG pohvalil...
Samo za to gre... Če bi oni delali vse to, kar so, brez da bi spreobračali nevernike, bi jim ploskal zaradi dobrih del, tako pa je pač nekaj v ozadju in tega se ne sme pozabit...
Dajva razčistit z Opeko. Kaj bi ti naredil?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Nisem na tej "strani", ampak, saj ni bil prvi: http://radio.ognjisce.si/sl/102/svet/486/
Ta link mi je pač dal google...
Kar se mene tiče, so si sami krivi...
jap verske vojne so še kako žive... čeprav pri tem zandnjem religija ni imela nobene vloge saj se tile večinoma odzovejo zelo nasilno na prišleke. vsekakor so ravno zato preživeli toliko časa. vse kvalitete modernega človeka samo premalo jih je...

Res je. Pozabil si še na pomanjkanje vode zaradi pridelovanja kata.
Sicer pa kat ni ravno neka huda droga.
ravno dovolj huda da so zaradi tega zanemarili pridelavo hrane

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ona zmešana albanka ni dobila nič od cerkve ampak je pobirala od revežev in cerkvi dajala. nekakšen obratni robin hood. ko so ljudje, stari in maldi, končali v njenih hiralnicah pa itak ni bilo več izhoda... podobno kot koncentracijska taborišča.

če jih opeka izobražije je to odlično saj bodo v šoli in ne bodo delali novih otrok ki jih ne bodo mogli nahraniti.

aja pa de na bomo čisto iz teme. tile domorodci so v preteklosti že nekaj prišlekov pobili zato je tudi prepovedano pripliževanje otoku. zaradi njihove varnosti in varnosti turistov

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Ja, ta je pa mislil postat novi svetnik ali pa blažen, ko jih bo spreobrnil. In ni rečeno, da ne bo, ker je umrl "mučeniške smrti"...
ja ampak oni tega niso vedeli ker nihče ne govori njihovega jezika. baje jim je pel pa so ga malo uporabili za tarčo za lok... ja no na nek način je tudi to verska vojna samo nihče ne ve če oni sploh imajo kakšno religijo

I

ona zmešana albanka ni dobila nič od cerkve ampak je pobirala od revežev in cerkvi dajala. nekakšen obratni robin hood. ko so ljudje, stari in maldi, končali v njenih hiralnicah pa itak ni bilo več izhoda... podobno kot koncentracijska taborišča.

če jih opeka izobražije je to odlično saj bodo v šoli in ne bodo delali novih otrok ki jih ne bodo mogli nahraniti.

aja pa de na bomo čisto iz teme. tile domorodci so v preteklosti že nekaj prišlekov pobili zato je tudi prepovedano pripliževanje otoku. zaradi njihove varnosti in varnosti turistov
Lajk, na tole z domorodci. Jaz bi po zdravju vprašala ribiče, ki so nesrečneža pripeljali do tja.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

Malo resnice o Materi Terezi: https://medium.com/@KittyWenham/mother-teresas-sainthood-is-a-fraud-just-like-she-was-eb395177572
Opeka - bodo delali otroke, ker je kontracepcija proti bogu
Sentinel - se strinjam. Samo ta je pa rinil tja, zakaj že?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tip je ribičem plačal in ga niso dostavili do otoka ampak je priveslal na kajaku. menda so jih aretirali ker so kršili zakon.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Obsojat ribiče je neumno v svetu, ki naredi vse za par $$$.

Nekje sem zasledil, da mu to ni bilo prvič - mogoče pa sem sanjal.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Obsojat ribiče je neumno v svetu, ki naredi vse za par $$$.

Nekje sem zasledil, da mu to ni bilo prvič - mogoče pa sem sanjal.
potem bi bilo napačno tudi obsojati hildo? :evil:
vidiš približali so se otoku nekoga dostavili v bližino čeprav je to proti zakonu... nekje sicer piše da so jih aratirali zaradi pomoči pri uboju kar je pomoje precej pretirano.. ampak dejstvo je da so kršili zakon.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
vidiš približali so se otoku nekoga dostavili v bližino čeprav je to proti zakonu... nekje sicer piše da so jih aratirali zaradi pomoči pri uboju kar je pomoje precej pretirano.. ampak dejstvo je da so kršili zakon.

Ja, zakon pravi 3 milje (cca 5km). Oni so šli bližje - proti zakonu, hkrati pa s tem pomagali, da so ga domačini ubili. Ker če bi ga izkrcali 5km stran, on ne bi tako lahko prišel do otoka...