Tudi brake by wire ima zadnjo polovico hoda pedala zavore povsem mehansko na zavorni cilinder.Pa mora avto imet po kaki regulativi bremze neposredno povezane s pedalom? Ker če je tam v Igri kak BrakeByWire, ti zavore en drek kaj koristijo. Bogve kaj zganjajo kitajci.
Temu se reče "parkirna zavora".Ne, ker el. zavore med vožnjo ne moreš aktivirat...
Zato mi pri Avensisu ni všeč električna zavora na gumb.
Pa še aktiviranje je kontra logiki. Na pritisk gumba prime, na poteg gumba navzgor spusti.
Pogrešam klasično ročno na zajlo, katero lahko potegnem in prime, tudi takrat ko ključ ni v ključavnici volana.
P ti bo menjalnik prefukalo.
Evo probal s cca 40 km/h, zategneš gumb od el. ročne in začne bremzat kot z ABS (bremza-spusti-bremza-...) le da v zelo hitrih intervalih. Samo zadrdra in se ustavi.Ni čisto res, na prejšnjem C5 Citroenu če "zategneš" električno ročno med vožnjo in držiš gumb, deluje (skoraj) kot "žična" ročna. Zategne in takoj spusti in tako dokler držiš gumb. Moram na novem probat - vse za Alter znanost.
Mogoče je čas za menjavo avta.Pri mojem če imaš v prestavi je vseeno koliko pritiskaš na električno zavoo ker se nič ne zgodi, mora najpej v P potem pa dela. Aja pa če pelješ prehitro in daš v P se tudi nič ne zgodi . Ta elektronika nas bo vse pogubila.
Menjalnik ne sme med vožnjo na nič reagirat, razen na manual in N. Če ni tako je spet polizdelek; verjamem pa, da vas večina nima srca to probat na lastnem božanstvu.
Kaki frajer! Ziher imaš VW.Ne vem, meni reagira tudi če dam v S.
Ne upam med vožnjo pritisniti gumba za zavoro, ker še ne vem koliko je elektronika pametna.Pri mojem če imaš v prestavi je vseeno koliko pritiskaš na električno zavoo ker se nič ne zgodi, mora najpej v P potem pa dela. Aja pa če pelješ prehitro in daš v P se tudi nič ne zgodi . Ta elektronika nas bo vse pogubila.
Tako je, le da se tam dvakrat testira, ker posebej zagrabi leva in desna - ne me vprašat zakaj.Kako pa na tehničnih preverjajo električne ročne zavore? Najbrž tako da držijo gumb? Se pravi bi se moglo pri vseh tako aktivirati?