Samsung Galaxy S6

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Imaš sreco, on ima ene 2 tedna starega, zlatega, in ko rahlo tapkas po home buttnu se sliši pokanje, skratka zadeva ima nek luft ampak ne luft od spodaj pod gumbom ampak izgleda da ima ta "blenda" ki je na gumbu lufta.

Pa še vsak fizičen gumb imajo neko omejitev kolikokrat ga lahko pritisneš preden fail-a. Tisti on screen pa ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Ima omejitve ja vendar ne 2 teden star... malo je še prehitro
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Glede smart remote je v Samsung apps "peel smart remote", kar ne bilo prej serijsko.

Za vibriranje ob vzpostavitvi zveze se nisem nasel free programa.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Se eno vprašanje za tiste z edge-om. Ura, ki jo naštimaš, da sveti po noči. Če v temni sobi pogledaš uro, je povsem brez veze, ker poleg ure sveti še pol ekrana. Urca se meni zdi zelo uporabna, če bi res svetile samo številke in to se tudi zgodi za sekundo, ko telefon ugasneš, nato pa začne svetit še ekran različno močno iz različnih smeri. Kr neki.

Pa še vprašanjce glede internet app-a - ne uspe mi zbrisat zaznamkov od Telekoma. Ali so to oni res nekako zaklenili ali sem samo jst tolk lesen, da mi ne rata?

hvala.

In še ostale zadeve, ki ste jih komentirali - home button lepo deluje, izdelava telefona se mi zdi odlična, baterija en dan.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Koliko crap-a da gor Telekom in koliko Simobil? Ko se zgodi update koliko časa zavlačuje Telekom in koliko Simobil? To me zanima.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Hmm...jaz bi rekel, da simobilovi dobijo prej update, ne me pa vzet za besedo...saj je ena stran, k pokaže kdaj točno so bili updati za točno določen model dani ven. Samo izbereš model in to je to, pa ti pokaže vse verzije androida in datume.

Jaz imam eno drugo vprašanje. S6 ima samo notranji pomnilnik in je vse shranjeno tam. Note 3 npr. ima tudi možnost SD kartice, AMPAK če ustvariš kakršnokoli mapo v galeriji se le ta piše na pomnilnik telefona. A ve kdo, če obstaja možnost, da imaš v galeriji določene mape na telefonu, druge pa na SD kartici?
smile-1.gif
Hvala za info.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Jaz imam eno drugo vprašanje. S6 ima samo notranji pomnilnik in je vse shranjeno tam. Note 3 npr. ima tudi možnost SD kartice, AMPAK če ustvariš kakršnokoli mapo v galeriji se le ta piše na pomnilnik telefona. A ve kdo, če obstaja možnost, da imaš v galeriji določene mape na telefonu, druge pa na SD kartici?
smile-1.gif
Hvala za info.

Seveda je možno, samo malo se je treba igrat...
smile-1.gif

Moje datoteke - Device Storage - poišči mapo s fotkami, ki bi jo rad preselil na SD. Meni jo ponavadi naredi ali v DCIM ali v Pictures. Označiš željeno mapo, Meni - Premakni - SD memory card
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Supergirl pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
smile-1.gif
Hvala za info.

Seveda je možno, samo malo se je treba igrat...
smile-1.gif

Moje datoteke - Device Storage - poišči mapo s fotkami, ki bi jo rad preselil na SD. Meni jo ponavadi naredi ali v DCIM ali v Pictures. Označiš željeno mapo, Meni - Premakni - SD memory card
wink-1.gif

Hvala za info. Ne vem zakaj tako komplicirajo
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
A v nastavitvah telefona, se pa ne da nastavit, da slike shranjuje na SD kartico?

Slike mi shranjuje na SD kartico, ampak slike treningov dajem v drugo mapo
smile-1.gif

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Se mi pa pogosto dogaja, da fotoaparat ne izostri slike takoj, ko ga prižgem in ostaja
blurasta. To je zelo moteče, kadar želim na hitro narediti posnetek, slike pa nikakor ne morem fokusirat....še kdo s tem problemom?

Res nima nihče podobne težave? xda2

Fotoaparat je delal b.p. cca. prvih 14 dni, potem pa so se začeli problemi. Stvarne napake verjetno ne bom mogel uveljavljati ker je telefon star 1 mesec?
confused-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
kolikor vem se stvarno napako uveljavlja do dveh let, je pa vprašanje, če ti jo bodo priznali ?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Se mi pa pogosto dogaja, da fotoaparat ne izostri slike takoj, ko ga prižgem in ostaja
blurasta. To je zelo moteče, kadar želim na hitro narediti posnetek, slike pa nikakor ne morem fokusirat....še kdo s tem problemom?

Res nima nihče podobne težave? xda2

Fotoaparat je delal b.p. cca. prvih 14 dni, potem pa so se začeli problemi. Stvarne napake verjetno ne bom mogel uveljavljati ker je telefon star 1 mesec?
confused-1.gif

Na RAM2 bodo najbrž rekli da je bil stik s tekočino ali pa da je padel na tla? A se motim?

Nazadnje urejeno:

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Telefon je brez praskice, nikoli padel ali bil v stiku z vodo...sicer pa očitno nisem edini, ki ima enako težavo. Predvidevam, da bodo želeli zamenjati kamero jaz pa bom zahteval novega. Niti slučajno ne dovolim, da mi ga kdo odpira, glede na to, da je star 1 mesec. Poleg tega je zadnje steklo prilepljeno na ohišje in ga ni lahko odstranit . Za mene telefon po takšnem posegu nima več enake vrednosti.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Sej najbrž imajo na servisu kakšno vedro kamor ga lahko pomočijo in rečejo, da je bil v kontaktu z vodo.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Stvarno napako lahko uveljavljaš do starosti 6 mesecev.

Ko neseš aparat na servis in uveljavljaš stvarno, moraš povedati kaj želiš (ali popravilo/menjavo za nov identičen aparat/menjavo za primerljiv aparat (če nimajo identičnega)/vračilo kupnine)

Problem je, če bodo želeli dati nov aparat glede na to, da je kaj s kamero narobe....

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Stvarno napako lahko uveljavljaš do starosti 6 mesecev.

Ko neseš aparat na servis in uveljavljaš stvarno, moraš povedati kaj želiš (ali popravilo/menjavo za nov identičen aparat/menjavo za primerljiv aparat (če nimajo identičnega)/vračilo kupnine)

Problem je, če bodo želeli dati nov aparat glede na to, da je kaj s kamero narobe....

Je to staro [link: http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/stvarna-napaka-garancija] ?
Povzetek:
... Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca ...

V praksi ni tako lahko uveljavljati stvarne napake, ker ti jo zavrnejo, češ da ne gre za stvarno napako in moraš nato dati popraviti pod garancijo ali pa se tožarit
frown-1.gif