Samsung Galaxy S6

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Če kaj pomaga, jaz imam S6 Edge. Zadeva je kar top. Kar se tiče samega Edgea, ni neke bistvene uporabne vrednosti, razen, da je lepši (še to je subjektivno mnenje), da bi pa kaj bilo res kul, pa pač ni, vsaj meni ne.

Sicer je top produkt, dela kot mora, izdelava na nivoju, verjetno ti bodo kakšne stvari bolj top na Samsungu, spet boš pogrešal druge iz iPhonea po moje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Osebno poznam dva ki jima je S6 (navaden, ni edge) vrglo v temo... enemu po 2 mesecih uporabe, drugemu po nekaj dneh. Seveda podatkov ni šlo rešiti....

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
in pol je zopet bil kriv svizec in njegova folija...a ves kolko je ljudi ko jih poznam, ki so taksen ali drugacen high end phone pognali v temo...na koncu ni bil krivec telefon, in je bila 101% mehanska okvara...najsibodi, iPhone, ali kaksen galaxy, sony z, htc one, nexus...da pa se zgodi, da sm od sebe svrkne, pa tudi ni nobena firma imuna, da se to nemore zgodit njim...

in ne rect da ne gre resit podatkov, itak da se da, ampak tukaj je dejansko vprasanje €, kdo jih bo dal resevat in koliko stane...ce trenutno zrusim svoj edge+ imam vse podatke skranjene...ker imam sinhronizacijo, ceprav sem bil sprva proti temu, da se mi nekje kupici navlaka, ki lahko potem nekdo " kao " dostopa do nje... casi se spreminjajo, tako pa se mora tudi clovek privadit dolocenim zadevam...ce pa se gre za tistih par cespelj, iz fb, ki jih je skril v zasebca, mu bodo pa se 1x poslale toples slikice...ali =)

p.s. podvprasanje, so njima menjali telefone ?? garancijsko seveda...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Pa ne se jezit no, saj je OK tvoj edge
smile-1.gif
Ti... za enega nevem če so mu menjali, drugemu pa so ga zgolj popravili ker sem bil potem z njim po enem tednu na kavi in je imel enak star popraskan telefon....

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Tudi jaz si po novem lastim S6-ko ,me pa zanima koliko pri nas komplicirajo glede root-anja? Mislim, recimo da ti par pixlov crkne in root ni vzrok za to. A gre to skozi ali ne?

Ker ko si enkrat navajen na root, ...oh ljubi bože
smile-1.gif
)) Ne bom zdržal 2 leti kolikor je garancije, no way..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Mislim da bo kar težava na RAM-a... kakor hitro bo KNOX premaknjen pomeni da je bil poseg v telefon, nevem če se bo kdo sploh kaj dost ukvarjal kak SW si gor dajal in kaj si rootal... mislim da dobiš automat
smile-1.gif
Dvema kolegoma pa je novo S6tko vrglo v temo... dobro razmisli...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Aja pa to še... ti bi ga rootal ali bi dal gor tudi custom rom? Namreč če bi ga zgolj rootal, kaj ti bo root? Oz. drugače bom vprašal, kaj pogrešaš na stock romu česar brez roota ne moreš rešiti? Jaz npr. na S5 dam gor drug launcher, drug diaeler (ExDialer) ter onemogočim vso nesnago ki je telefon ne potrebuje. Osebno ne vem kaj bi si naj začel z rootom? Ja pa tako da tudi Samsung dopušča vedno več aplikacij ki imajo neposreden dostop do kernela brez roota!

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Jaz sem imel S2 in S4, noben ni videl servisa, delata b.p. Dobro S2 je že malo zjahan
smile-1.gif
Jaz bi dal samo recovery, da naredim full backup recimo, potem pa uporabljam tasker ki dostopa do raznih zadev, za katere rabiš root. Recimo mobile data, airplane mode, itd..To imam nekako avtomatizirano....No, če mi ne znese, lahko z ženo še vedno zamenjam nazaj za S4 :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Cakaj... ne razumem tega z airplain mode, mobile data? No česa bi ti tukaj dostopal do česar sedaj ne moreš?
smile-1.gif
Ja, backupa pa mislim da ne moreš naredit brez roota. Sicer pa zakaj bi delal backup celotnega sistema? Podatke si lahko sinhrozniziraš v oblaku, pri sistemu pa je itak vsake toliko fajn da narediš hard reset, potem pa če si zverziran rabiš točno 15min da telefon zopet povrneš v želeno stanje (v KIES-u imaš backup nastavitev), Google Play sam naredi svojo nalogo in namesti gor aplikacije iz marketa ki jih uporabljaš, to je to. Vsa ozadja, zvonenja pa ti namesti prav tako KIES. Ni neke močne znanosti. Skratka... ne vidim vrednosti v teh backupih? Sploh pa verzije FW se spreminjajo iz mesecev v mesec, zakaj bi imel backup starega FW?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Brez roota ne moreš programsko vklapljat in izklapljat mobile data, to ti je hotel povedat

Tudi mene to jezi od 5.x dalje. Prej sem imel v taskerju nastavljeno, da je ponoči ugasnil mobile data in wifi in je pustil samo telefonijo. Zato, da mi malo manj sije v glavo vseskupaj
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Daj daj, ne mi rečt da ne obstaja aplikacija ki je nameščena in je v ozadju in ti po določeni uri ugasne mobikle data in wifi in da rabiš zato root?
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
a nisem dovolj jasno napisal v prvem stavku

lahko ti pa še enkrat napišem: od androida 5.0 dalje ni več možno programsko dostopat do mobile data

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Eno vprašanje če si morda vešč... downgread FW verjetno ni možen brez da bi se knox premaknil kajne? Torej iz zadnjega Mobitel FW 5.0 na predzadnjega 5.0?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
nimam pojma, preberi na xdaju

eni trdijo, da se knox sproži, drugi, da se ne, če flešaš originalen firmware

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Brez roota ne moreš programsko vklapljat in izklapljat mobile data, to ti je hotel povedat

Tudi mene to jezi od 5.x dalje. Prej sem imel v taskerju nastavljeno, da je ponoči ugasnil mobile data in wifi in je pustil samo telefonijo. Zato, da mi malo manj sije v glavo vseskupaj
smile-1.gif
Zakaj bi programsko izklapljal mobile data?
Oziroma kaj je drugače kot če v opravilni vrstici izklopiš mobilne podatke?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ugibam, ampak recimo da si nastaviš, da ob 22:00 izklopi dato in wifi, da ti telefon neha žmrkati z maili in podobnim. Recimo.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Kaj ne moreš predno greš spat pritisnit na ikono za izklop mobilnih podatkov/wifi?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
sem napisal, da ugibam. SAm nimam take potrebe. Je pa vseeno bolj kamot, če je zadeva avtomatska, vezana na neko uro recimo kot pa skoz nekaj klikati recimo. RAvno zaradi tega so tudi ravni nfc čipi, telefon položiš gor in ti gre v sleep mode, vklop budilke, karkoli pač želiš..pa vse lahko na roke drugače vtipkaš, gre zgolj za to da ne rabiš skoz razmišljat, kčaki še prenos podatkov moram izklopit da mi ne bo mail ponoči zvonil in podobno. Ne vem, ugibam pač
tongue-1.gif