Samsung Galaxy S6

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Sicer tega tudi jaz ne razumem ampak očitno ne, konec koncev imaš pametni telefon, zakaj bi se ti mučil namesto njega?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 17097

Zakaj ne?Itak da lahko.
Je pa res zakaj bi sploh kaj izklapljal?Ok ne rečem da izklopiš zvonenje da te ne moti toda izklapljat pametni telefon se mi zdi čista bedarija.

Nazadnje uredil moderator:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
bedarija so tudi vsamogoča elektromagnetna valovanja, ki bi se jim vsaj ponoči, ko jih ne rabim, rad malo izognil

tudi če samo zaradi boljšega občutka

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No meni bi kaj takega čist prav prišlo, ker mailov ponoči ne rabim, telefon pa vseeno moram imeti prižgan.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Fora je da vedno ko kaj izklopim zvonenje,wifi/mobilne..dobim kakšen pomemben klic,mail...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Jamrate da imate okoli glave valovanje, a hrati bi si vse izklopili, od zvonenj, interneta, wifija, melodije. Nagradnjo vprašanje za miljardo, zakaj sploh morate imeti telefon ponoči zraven glave če imate vse izklopljeno? Zakaj ga enostavno ne nesete v drugo sobo pa ne bo valovanja?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
jaz ga seveda imam v drugi sobi

amapk potem spet nagradno vprašanje: zakaj bi imel vse prižgano, če lahko ugasnem nepotrebne stvari in magari šparam baterijo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.424
6.938
113
tole me spomni na stari dobri symbian 2.0 UIQ in aplikacijo magic profiles pro. Obstaja kaka zadeva za android, ki zna ugašati in prižigati zvok, razna sevanja (wi-fi, mobilni prenos podatkov ipd) glede na kriterije, kot so lokacija, urnik, zaznamek v koledarju ali opomnikih. Tisto je bilo nekaj. Mene bolj kot ne zanima avtomatsko izklapljanje zvoka (vibra) glede na lokacijo in kaki zaznamek v koledarju, ker vedno pozabim ugasniti, ampak če se samo spomnim, kaj je tisti app znal...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
vse obstaja, za avtomatiziranje je najboljši tasker. imaš pa tudi druge, recimo automateit.

za zvonenje imaš od 5.0 dalje že v samem androidu do not disturb pa si nastaviš ure pa kdo te lahko moti. če hočeš vezat na lokacijo in ostale parametre potem pač tasker.

do mobilnih podatkov se zaradi varnosti od 5.0 dalje ne da več dostopat - rabiš root. potem pa spet tasker opravi nalogo
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jamrate da imate okoli glave valovanje, a hrati bi si vse izklopili, od zvonenj, interneta, wifija, melodije. Nagradnjo vprašanje za miljardo, zakaj sploh morate imeti telefon ponoči zraven glave če imate vse izklopljeno? Zakaj ga enostavno ne nesete v drugo sobo pa ne bo valovanja?

Če že ravno name repliciraš...nikjer ne jamram okoli sevanja, kot drugo nikjer ne pišem da izklapljam telefon, ravno nasprotno, zaradi narave dela moram biti dosegljiv celo noč. Navajm zgolj, da nimam potrebe po pisaknju ob prejetih mailih sredi noči. V takih primerih izklop podatkov/wifi pride zelo prav.
Je pa tema že zdavnaj off. Kaj nekdo rabi je povsem stvar posameznika, zato se ni treba spotikati ob to, če nekdo vpraša ali obstaja app, da ti ob določeni uri program avtomatsko ugasne wifi/dato
rolleyes-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz, bojda gre rootat S6, brez da trippaš Knox, zdaj že tudi na 5.1.1, prejšnje verzije pa sploh.

anii

Zelenc'
8. jan 2015
18
0
1
v našem rodu imajo večina vsi samsunge. Kar se tiče najboljšega, je sigurno daleč s6. Ga ima bratranec in si ful privoščim ko je doma da vsakič malo potipam
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Če že ravno name repliciraš...nikjer ne jamram okoli sevanja, kot drugo nikjer ne pišem da izklapljam telefon, ravno nasprotno, zaradi narave dela moram biti dosegljiv celo noč. Navajm zgolj, da nimam potrebe po pisaknju ob prejetih mailih sredi noči. V takih primerih izklop podatkov/wifi pride zelo prav.
Je pa tema že zdavnaj off. Kaj nekdo rabi je povsem stvar posameznika, zato se ni treba spotikati ob to, če nekdo vpraša ali obstaja app, da ti ob določeni uri program avtomatsko ugasne wifi/dato
rolleyes-1.gif

Dejansko sploh ni nate letelo, pač letelo je zato ker si bil zadnji
smile-1.gif
Mislim da je letelo bolj na rigelnika.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
bluetooth, nfc, mobilni podatki in wifi se dajo normalno vklopit/izklopit, jaz uporabljam scheduler plus zato. Vklop in izklop airplane mode-a pa res ne gre.

I

Izbrisan uporabnik 17097

mobilni podatki se z scheduler plus ne dajo vklopit/izklopit.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kako je treba postopat, ko izgubiš telefon? Se ga da kako sledit mogoče? Na telekom sem že klical in bodo vedeli, če ga kdo prižge na njihovem omrežju. Mogoče še kaj kar je treba postori? hvala.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
hvala. Tole s samsung strani je super. Samo problem je ker so vse funkcije onemogočene zaradi nestabilne omrežne povezave:( pa javi, da je v napravi zamenjana sim kartica:(