Samsung Galaxy S6

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Daj na tovarniške nastavitve pa boš videl, če se ponavlja.
nahrung002.gif

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Tudi meni ugasne in nato sveti lučka. Se mi pa pogosto dogaja, da fotoaparat ne izostri slike takoj, ko ga prižgem in ostaja
blurasta. To je zelo moteče, kadar želim na hitro narediti posnetek, slike pa nikakor ne morem fokusirat....še kdo s tem problemom?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Hja staro pravilo pri Samsungu in jaz se ga držim, ponavadi počakam ko pride novi Galaxy S ven da prideta ven vsaj ena-trije firmwari (večina nadležnih popravkov ter telefon vedno pridobi na hitrosti) in da se vmes obrne vsaj nekaj serij telefonov saj se s časom ne popravlja zgolj FW temveč tudi HW in zadeve se izboljšujejo. Mi je ravno zdaj en dan razlagal kolega ki dela dejansko vsak dan s temi telefoni da je vmes veliko teh novih S6-tk ki so na določenih mestih šlampasto skupaj sestavljene... skratka to je pač davek v kolikor hočete biti prvi... skratka jaz imam zdaj na S5-tki zadnjo verzijo KitKata in zadeva deluje hitro in vrhunsko. Mi ne pride na pamet da bi ga posodobil na 5.0, bo treba ven dat še nekaj popravkov...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
HW spremembe so pogosta praksa tudi pri ostalih modelih in proizvajalcih. Kot nalašč sem uporabil izraz "spremembe" in ne "izboljšave", saj vsaka sprememba ni nujno boljša - spomnimo se prehod iz AMOLED na LCD pri HTC Desire.

Recimo Nexus 4 je po nekem času proizvodnje dobil "nogice", saj je bil zvočnik na hrbtni strani in je bil pred tem popolnoma zaprt ko si telefon položil na mizo. Potem pa so naredili majhne izbolkline na zadnji strani, da je telefon bil malo privzdignjen in več ni bilo takšnih težav pri glasnosti zvonenja
grin1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Meni osebno je Edge všečen (imam 1 dan), napram S5 pa vidim par stvari, ki mi grejo na organ:
- budilka: omogoča samo 3 snooze na 5 minut, ne morem nastaviti po svoje nikakor,
- Flipboard: Ne znam ga odstraniti z začetnega zaslona (nočem ga pa imeti), posledično mi ne prestavlja med okni na vse strani
- Ko kličem nekoga, bi rad, da mi telefon zavibrira ob vzpostavitvi klica, kar je S5 imel - to S6 nima ali pa ne najdem, telefona pa nočem na ušesu držati non-stop pred vzpostavitvijo klica,
- Ultra power saving mode je precej manj ''zmogljiv'' kot na S5, ne optimizira baterije v taki meri, ponudi pa ne več funkcij, kar bi mogoče opravičilo stvar,
- meni se ne obrača: če imam 3 strani in želim nazaj na prvo, ne morem poscrollati iz zadnje še enkrat desno, da pridem na prvo stran

Še vedno Samsung ne razume, da če imam meni v slovenščini in napišem Joze namesto Jože, da naj mi najde ime s šumnikom.
Še vedno ne morem označiti SMS kot neprebran.

Ostalo je bolje na prvi uč bolje kot na S5, baterije še ne bom ocenjeval, kvalitete ohišja pa sploh ne omenim.

Se mi pa vseeno zdi trenutno en najboljših, če ne najboljši HW+SW combo.

Ali obstaja za zgornje kak res dober 3rd party app? Za budilko ne dvomim, če ne drugega Timely, za ostalo pa ne vem?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za odstranit fliboard. pa tudi glede slajdanja v "neskončnem" krogu med namizji ti piše, da žal ne dela.
http://gadgetguideonline.com/g...s6-home-screen/

določene funkcije, ki ti mankajo, so vrjetno posledica "hujšanja" touchwiza. Vrjetno se vsaka vrstica kode nekaj pozna in potem so pač določene stvari skenslal...

glede power savinga, se vrjetno niso sekiral, ker se ti telefon napolni v 10min za 4h dela, al kolk je že.
Če realno pogledaš, je boljš telefon za 10min dat na polnilc, kot pa popoldne preživet na ČB zaslonu in omejenimi funkcijami;)

glede vibriranja in sms pa vprašaj google

pa to ti bo tudi vrjetno prov prišlo;)
http://phandroid.com/2015/04/12/50-samsung-galaxy-s6-tips-and-tricks/

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
- Flipboard: Ne znam ga odstraniti z začetnega zaslona (nočem ga pa imeti), posledično mi ne prestavlja med okni na vse strani
Pritisni prst nekam na prazen zaslon (kot bi želel dodati widget), scrollaj do Fliboarda in izključi kljukico nad njim.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Jaz imam S6 skoraj že en mesec. Zelo zadovoljen. Tudi z baterijo. Se pa odstranil še nekaj nesnage od aplikacij, ki jih ne potrebujem oz. sem jih onemogočil.

Me pa moti sledeče - morda kdo pozna rešitev:

- Enako kot @Cawo - ali je možno kako rešiti, da telefon zavibrira, ko vzpostavim klic,
- Ne najdem možnosti, da bi označil vso elektronsko pošto in potem označil kot prebrano, ampak je potrebno to narediti za vsak mail posebej
- Ko me kliče nekdo, ki ga imam v imeniku se mi zgodi, da se mi pri enem kontaktu pojavi zelena pika/krog, pri drugem uporabniku pa rdeča pika/krog. To sem zaenkrat opazil samo pri dveh kontaktih. Ne gre za problem zaslona, ampak za očitno neko sporočilo, ki ne vem čemu služi. Morda kdo ve?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
- Ko me kliče nekdo, ki ga imam v imeniku se mi zgodi, da se mi pri enem kontaktu pojavi zelena pika/krog, pri drugem uporabniku pa rdeča pika/krog. To sem zaenkrat opazil samo pri dveh kontaktih. Ne gre za problem zaslona, ampak za očitno neko sporočilo, ki ne vem čemu služi. Morda kdo ve?

da ni slučajno hangouts pa ti pri kontaktu kaže status, če je online?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Pritisni prst nekam na prazen zaslon (kot bi želel dodati widget), scrollaj do Fliboarda in izključi kljukico nad njim.

Top! Jaz pa iščem v nastavitvah za disable
smile-1.gif
Hvala

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
- Ne najdem možnosti, da bi označil vso elektronsko pošto in potem označil kot prebrano, ampak je potrebno to narediti za vsak mail posebej
Polrešitev: Vseh naenkrat ne, vsakega posebej pa tudi ne. Pridržiš lahko nekaj časa na en mail, pa potem pokljukaš želene, daš ''more'' in mark as read/unread

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

da ni slučajno hangouts pa ti pri kontaktu kaže status, če je online?

Ali pa mogoče Skype?
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj pa Smart Remote app, ki je bil predinštaliran na S5, to še obstaja?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Prej sem imel v roki eno S6-tko... poskusite če ima vaš home button če gor s prstom "tapkate" tudi zračnost? Oz. tak občutek kot da je slabo gor zalepljen?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Imaš sreco, on ima ene 2 tedna starega, zlatega, in ko rahlo tapkas po home buttnu se sliši pokanje, skratka zadeva ima nek luft ampak ne luft od spodaj pod gumbom ampak izgleda da ima ta "blenda" ki je na gumbu lufta.