KSZ.
Prestopil sem iz Nexus 5 na S6. Vedel sem, da mi bo hudo, ampak da je tako šalabajzersko vse skupaj, se mi pa tudi sanjalo ni.
Samsung ponuja aplikacijo Smart Switch, ki baje kopira vse podatke iz "starega" telefona na novega. Podprti so seveda Samsungi, iPhoni, ... Nexus 5 pa ne. WTF.
Ok, grem na ponastavi telefon v želji, da se bodo nastavitve prenesle iz Googlovih strežnikov, ker ima Lolipop kao ful dobro urejene varnostne kopije. Nak, Samsung ne pali na te fore. Pa kdo koga zajebava. S temi forami si itak streljajo v kolena, pol pa gledajo kako gre vse nizbrdo.
Res pa je, da na telefonu piše Powerd by Android in tako kot kaže v resnici je. Poganja ga že Android, vsa ostala krama je pa skupaj nametana z vseh vetrov. To, da me na Androidu posiljujejo z Microsoftovimi aplikacijami itak presega meje dobrega okusa, potem pa še varnostna obnovitev le preko Samsungovega računa (torej bodo podatki ob prehodu na drug telefon spet izgubljeni), dva marketa, nek beden internet brskalnik (a ni bilo rečeno, da je novih verzijah le še Chrome!?), grda aplikacija za epošto, ki se je ne da odstraniti, je pa po videzu ista, kot sem jo imel na S2,
Da ne govorim o dodatni opremi. Na Simobilu vidim, da je ob nakupu telefona Samsungova dodatna oprema 20% cenejša, ampak da zaloge pa nimajo in da naj grem v BigBang, kjer pa je seveda etui 29,99 EUR.