Samsung Galaxy S6

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Zadeva je še vedno nateg.

64GB flash pomnilnik stane $25. Za 32GB ne bi vedel točno, ampak recimo da je cena $15. Torej je strošek preskoka iz 32GB na 64GB nekje v rangu $10. Zakaj potem računajo končnemu uporabniku +110€?

nateg bi bil, če bi "pozabili" vgraditi povezljivost

zdaj pa je vse tako kot mora dandanašnji bit, za neprilagodljive pa je na voljo rešitev za lepo premijo

problem je kje?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej namesto 790€+25€ = 815€ za 60GB muzike moraš dati 1000€.
zmaga.gif
Poglej za koliko se prodajajo novi nerabljeni na Bolhi.Kdor pa je toliko neumen da da 300€ več v prosti prodaji pa kar.
bonk.gif

Pa cene padajo iz dneva v dan.
Je pa veliko alternativ.Obstaja cel kup "micro usb ključkov" ki jih lahko direktno priklopiš na telefon in shranjuješ gor kar ti paše.Če lahko nosiš s sabo cel kup sd kartic zakaj pa ne bi potem ključka.
bonk.gif

Je pa tako nobeden nobenega ne sili da naj kupi S6.Je cel kup telefonov z sd slotom in ravno danes po predstavitev enega boljših.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
In če nočem se pa ne smem pritoževati? Overpriced internal storage ali pa pretakanje vsega iz oblaka pri kdo ve katerih hitrostih in kdo ve katerih mesečnih omejitvah količine prenosa? Krasna izbira, hvala. Dejstvo je da gre za navijanje cene.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

64GB flash pomnilnik stane $25. Za 32GB ne bi vedel točno, ampak recimo da je cena $15. Torej je strošek preskoka iz 32GB na 64GB nekje v rangu $10. Zakaj potem računajo končnemu uporabniku +110€?

nateg bi bil, če bi "pozabili" vgraditi povezljivost

zdaj pa je vse tako kot mora dandanašnji bit, za neprilagodljive pa je na voljo rešitev za lepo premijo

problem je kje?

Ja, ves čas streamat preko LTE je fajn za baterijo.
zmaga.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej namesto 790€+25€ = 815€ za 60GB muzike moraš dati 1000€.
zmaga.gif
Poglej za koliko se prodajajo novi nerabljeni na Bolhi.Kdor pa je toliko neumen da da 300€ več v prosti prodaji pa kar.
bonk.gif

Pa cene padajo iz dneva v dan.
Je pa veliko alternativ.Obstaja cel kup "micro usb ključkov" ki jih lahko direktno priklopiš na telefon in shranjuješ gor kar ti paše.Če lahko nosiš s sabo cel kup sd kartic zakaj pa ne bi potem ključka.
bonk.gif

Je pa tako nobeden nobenega ne sili da naj kupi S6.Je cel kup telefonov z sd slotom in ravno danes po predstavitev enega boljših.

Jaz ne vem če bi zaupal tistim oglasom na bolhi, vsi po vrsti so sumljivi. Recimo da večina teh ljudi vzame telefon nov na obroke, kolikor sem bral je do odplačila telefon še vedno v lasti Telekoma/Simobila. Kaj se zgodi ko neko neha plačevati?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej nekdo ima 60GB muzike mora namesto 25€ za kartico kupit 120GB telefon, kakšna pride cenovna razlika?

Strošek teleportiranja v trenutno desetletje najbrž res ni zanemarljiv...

Zato, ker lahko. Vsaka stvar je vredna natanko toliko, kolikor je nekdo pripravljen za to plačati. Dvomim, da so se ušteli in da zaradi tega ne bi prodali dovolj telefonov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

zmaga.gif
A mi lahko to malo bolj razložiš?V čem je težava?

LTE in tudi 3G pri daljši in "težji" uporabi porabita zelo veliko energije. Še nisi nikoli opazil, da bi se telefon zaradi surfanja po LTE/3G zelo zagrel? To navadno pride najbolj do izraza ko na telefonu kreitaš hotspot.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Zato, ker lahko. Vsaka stvar je vredna natanko toliko, kolikor je nekdo pripravljen za to plačati. Dvomim, da so se ušteli in da zaradi tega ne bi prodali dovolj telefonov.

Tu ni ravno klasičen sistem ponudbe-popraševanja, saj na segmentu high-end telefonov praktično več nimaš druge izbire. Če sem malo bolj pesimističen, bi lahko rekel da imamo opravka s kartelnim dogovarjem
rolleyes-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
In če nočem se pa ne smem pritoževati? Overpriced internal storage ali pa pretakanje vsega iz oblaka pri kdo ve katerih hitrostih in kdo ve katerih mesečnih omejitvah količine prenosa? Krasna izbira, hvala. Dejstvo je da gre za navijanje cene.

Lahko se pritožuješ, ampak si obsojen na izumrtje tako koit tisti, ki niso marali avtomobilov, ker plašijo konje. In ne, ne gre za navijanje cene ampak samo za izkoriščanje neprilagodljivosti nekaterih. Za ostale ni problemov.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
zmaga.gif

Prenašanje enega komada prek LTE omrežja ne traja niti sekundo. Moraš bit res heavy user ali pa imaš preveč časa, da te to moti.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

zmaga.gif
A mi lahko to malo bolj razložiš?V čem je težava?

LTE in tudi 3G pri daljši in "težji" uporabi porabita zelo veliko energije. Še nisi nikoli opazil, da bi se telefon zaradi surfanja po LTE/3G zelo zagrel? To navadno pride najbolj do izraza ko na telefonu kreitaš hotspot.
Ne vem kaj torrente downloadate preko telefona?Pa če tudi,saj se ne greje baterija(seveda,če res ni kaj narobe z njo)ampak matična.Mal pošlatajte kaj je vroče.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej nekdo ima 60GB muzike mora namesto 25€ za kartico kupit 120GB telefon, kakšna pride cenovna razlika?

Strošek teleportiranja v trenutno desetletje najbrž res ni zanemarljiv...

Zato ker oblaki niso zaživeli tako kot bi NSA želela
smirk-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Vem, ampak lažje jim pa je priti do zadev v oblaku
tongue-1.gif

ker imajo vsi kriptirane telefone a ne

Prvič, vedno več telefonov je šifriranih out-of-the box. Drugič, šifriranje nima veze s krajo podatkov pri zlorabi zagnanega sistema.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
KSZ.

Prestopil sem iz Nexus 5 na S6. Vedel sem, da mi bo hudo, ampak da je tako šalabajzersko vse skupaj, se mi pa tudi sanjalo ni.
Samsung ponuja aplikacijo Smart Switch, ki baje kopira vse podatke iz "starega" telefona na novega. Podprti so seveda Samsungi, iPhoni, ... Nexus 5 pa ne. WTF.
Ok, grem na ponastavi telefon v želji, da se bodo nastavitve prenesle iz Googlovih strežnikov, ker ima Lolipop kao ful dobro urejene varnostne kopije. Nak, Samsung ne pali na te fore. Pa kdo koga zajebava. S temi forami si itak streljajo v kolena, pol pa gledajo kako gre vse nizbrdo.
Res pa je, da na telefonu piše Powerd by Android in tako kot kaže v resnici je. Poganja ga že Android, vsa ostala krama je pa skupaj nametana z vseh vetrov. To, da me na Androidu posiljujejo z Microsoftovimi aplikacijami itak presega meje dobrega okusa, potem pa še varnostna obnovitev le preko Samsungovega računa (torej bodo podatki ob prehodu na drug telefon spet izgubljeni), dva marketa, nek beden internet brskalnik (a ni bilo rečeno, da je novih verzijah le še Chrome!?), grda aplikacija za epošto, ki se je ne da odstraniti, je pa po videzu ista, kot sem jo imel na S2,
Da ne govorim o dodatni opremi. Na Simobilu vidim, da je ob nakupu telefona Samsungova dodatna oprema 20% cenejša, ampak da zaloge pa nimajo in da naj grem v BigBang, kjer pa je seveda etui 29,99 EUR.