Samsung Galaxy S6

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Okej, pa je res output chargerja 2A? Piše samo da je travel adapter 2A. Lahko se mečem na detajle, lahko pa da gre za topšop tip natega.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Eno vprašanje glede Gmail aplikacije na S6.

Na Nexus 5 te standardna aplikacija za email preusmeri kar v Gmail app. Tako imam tudi službeni Exchange kar v Gmail appu, kar mi je super. Sedaj pa mi je v roke prišel nek Samsung jajček s KitKatom, ki tega nima, danes pa sem v Telekomu prešlatal S6 Edge, ki tudi ni imel te opcije. V Gmailu lahko dodam samo Gmail ali pa pop3/imap.

Outlook app ima tudi možnost Exchange maila, ampak nek policy ne štima z našim mailom. Vem, da obstajajo tud drugi appi, ampak sem tak čuden tič, da mam rad čimbolj native zadevo.

Tako, da me zanima, če je kdo na S6 spravil Exchange mail v Gmail app, kot je to možno na Nexusu.

Še besedica o brezžičnih polnilcih. Jaz ga imam od LG za Nexusa in se na ploščico priključi običajen micro USB polnilec, na ploščici sicer piše Output 5V, 1A. Vprašanje pa kaj bi bilo, če bi priklopil kak močnejši polnilec.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Uredil. Hvala Oktopusy!
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Včeraj sem ga malo gledal v trgovini in je bil na tistem brezžičnem polnilcu. Ko sem ga hotel prijeti v roke te zaradi kovinskega ohišja takoj strese statična elektrika, tako da to je precej fail od Samsunga. Vsakič ko boš telefon pobiral te bo streslo. Poleg tega se je na tem polnilcu tako segrel, da ga je zelo neudobno držati v rokah, bi rekel da tam 40-50 stopinj po celem ohišju. Še en fail.

Ne vem sicer zakaj ampak ko sem brskal s Chrome so nekatere strani stekale dosti bolj kot na mojem 4x2,2 Ghz Android 5 Sonyu. Mogoče da je bil kak power saving vklopljen, kdo bi vedel. Pa še ena slaba stran in sicer Samsung je v meni-jih pustil default Android 5 ozadje, to je čisto belo, kar je spet totalen fail. Sony se je vsaj toliko potrudil, da imaš lahko v menijih custom sliko v ozadju, prav tako kot imaš lahko na home screen ali lock screen.

Zatem je prišel telefon ogledovat nek 10-letnik in njegov pajdaš, ki sta oba z navdušenjem vzdihovala, da jim bodo starši kupili ravno S6. To me je dokončno prepričalo, da se telefona ne splača kupiti.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Samsung je za današnjo mladino to kar je bil za nas starce včasih Blaupunkt barvni TV al' pa BMW 2002
smile-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Včeraj sem ga malo gledal v trgovini in je bil na tistem brezžičnem polnilcu. Ko sem ga hotel prijeti v roke te zaradi kovinskega ohišja takoj strese statična elektrika, tako da to je precej fail od Samsunga. Vsakič ko boš telefon pobiral te bo streslo. Poleg tega se je na tem polnilcu tako segrel, da ga je zelo neudobno držati v rokah, bi rekel da tam 40-50 stopinj po celem ohišju. Še en fail.

Ne vem sicer zakaj ampak ko sem brskal s Chrome so nekatere strani stekale dosti bolj kot na mojem 4x2,2 Ghz Android 5 Sonyu. Mogoče da je bil kak power saving vklopljen, kdo bi vedel. Pa še ena slaba stran in sicer Samsung je v meni-jih pustil default Android 5 ozadje, to je čisto belo, kar je spet totalen fail. Sony se je vsaj toliko potrudil, da imaš lahko v menijih custom sliko v ozadju, prav tako kot imaš lahko na home screen ali lock screen.

Zatem je prišel telefon ogledovat nek 10-letnik in njegov pajdaš, ki sta oba z navdušenjem vzdihovala, da jim bodo starši kupili ravno S6. To me je dokončno prepričalo, da se telefona ne splača kupiti.
Po tvojem komentarju sodeč tudi ti nisi veliko starejši kot 10 let.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tudi meni S3 odlično služi že 2 leti in pol, tako da se zaenkrat še ne bom odločil za menjavo... baterija še vedno zdrži tudi 5, 6 dni... seveda brez pretirane uporabe.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Pa pravijo, da je v naši deželi revščina
grims-1.gif

Aha...in to taka, da na LPP avtobusih vidiš 13+ letnice z iPhone 6 in Galaxy S6 v rokah....
zmaga.gif

Če se vrnemo na temo. Zelo me mika menjava Note 3 z S6 edge. Tako mi je lep, ampak ne vem, če se mi splača menjat samo zaradi tega, ker hitrost delovanja je načeloma enaka (primerjava na YT).

Lep mi je (tanjši, lažji, manjši - bolj komot za uporabo). Note 3 mi je pa všeč, ker ima večji in bolj pregleden ekran. Bojim se, da mi bo 5.1 premalo, če bi šel na S6 edge, saj kar pogosto gledam TV pa YT na telefonu.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
grims-1.gif

Aha...in to taka, da na LPP avtobusih vidiš 13+ letnice z iPhone 6 in Galaxy S6 v rokah....
zmaga.gif

Če se vrnemo na temo. Zelo me mika menjava Note 3 z S6 edge. Tako mi je lep, ampak ne vem, če se mi splača menjat samo zaradi tega, ker hitrost delovanja je načeloma enaka (primerjava na YT).

Lep mi je (tanjši, lažji, manjši - bolj komot za uporabo). Note 3 mi je pa všeč, ker ima večji in bolj pregleden ekran. Bojim se, da mi bo 5.1 premalo, če bi šel na S6 edge, saj kar pogosto gledam TV pa YT na telefonu.

http://www.phonearena.com/phones/size/Samsung-Galaxy-S6,Samsung-Galaxy-Note-3/phones/8997,7984

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik sylver pravi: Tako mi je lep, ampak ne vem, če se mi splača menjat samo zaradi tega, ker hitrost delovanja je načeloma enaka (primerjava na YT).
To sploh ni res.Ne da je S6 hitrejši od Note 3 ampak je hitrejši tudi od Note 4.Tako da tiste primerjave na YT pozabi in ga enkrat preizkusi v živo.Pa ne hodit na preizkus hitrosti v trgovine ampak ga preizkusi od nekoga ki ga že ima.Tisto v trgovini ali preko operaterja je samo da dobiš vizualni pogled ostalo ni za primerjavo.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Če ti je tako lep, ti kar menjaj, če lahko, saj po performance so vsi tam tam :)

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
grims-1.gif

zmaga.gif

Raje počakaj na novega Notea
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ja to me tudi malo moti....sedaj imam Note 3 in 32GB spomina + 32GB kartico. Torej če se odločim za S6 edge bi imel le 24GB na voljo kar mi je premalo za mojo uporabo (aplikacije, data, media...).

Razen, če bi kupil že v osnovi 64GB različico in vsi vemo, da je S6 edge 64GB okoli 1000 EUR
grims-1.gif

Nepotreben strošek samo zaradi lepote
grin1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Eno malo "glupo" vprašanje kaj za vraga počnete s temi pametnimi telefoni. A nimate več drugega za počet kot cel dan samo "drkanje" po telefonu. A se veste še sploh normalno pogovarjati ali pa greste na pijačo s prijateljem in potem na pijači komunicirata prek "skypa". Nevem no kdo "normalen" potrebuje telefon za 1000€, ki bo čez pol leta itak na smetišču zgodovine, ker bo prišel novi galaxy S7 in potem S8 in S9 in S10,...... pa vsak bo stal najmanj 1000 € in vsakič bo na alterju cel kup slinjenja ob prihodu nove S-ke.

Nikoli več ne bom podpiral korporacij, kot so samsung, apple, microsoft,.... Ker ne delajo drugo, kot samo molzejo denar iz glupih uporabnikov. Hvala bogu sem preživel to nenehno pehanje za najnovejšo superduper tehnologijo in če imam 2 ali tri leta star telefon mi prav nič ne manjka.