Samsung Galaxy S6

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
V bistvu, če sedaj pogledaš telefone... so zelo podobni 3 leta starem Galaxy S3.

Če si pa pred 3 leti pogledal 3 leta stare telefone so bili, pa mogoče 3.2 inčni androidi ali celo symbiani.

Tko, da upgrade res ni utemeljen. Še posebaj sedaj, ko samo malo hardware pilijo. Pred tremi leti se je pa cela revolucija dogajala.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Zdaj povečujejo telefone samo še za 0,1 inče ali sploh ne. Tako kot pri avtih naredijo majhen facelift in evo, nov model.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
LG Flex in Galaxy Edge sta dobra poskusa, samo se mi zdi da to še ni next big thing.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Eno malo "glupo" vprašanje kaj za vraga počnete s temi pametnimi telefoni. A nimate več drugega za počet kot cel dan samo "drkanje" po telefonu. A se veste še sploh normalno pogovarjati ali pa greste na pijačo s prijateljem in potem na pijači komunicirata prek "skypa". Nevem no kdo "normalen" potrebuje telefon za 1000€, ki bo čez pol leta itak na smetišču zgodovine, ker bo prišel novi galaxy S7 in potem S8 in S9 in S10,...... pa vsak bo stal najmanj 1000 € in vsakič bo na alterju cel kup slinjenja ob prihodu nove S-ke.

Nikoli več ne bom podpiral korporacij, kot so samsung, apple, microsoft,.... Ker ne delajo drugo, kot samo molzejo denar iz glupih uporabnikov. Hvala bogu sem preživel to nenehno pehanje za najnovejšo superduper tehnologijo in če imam 2 ali tri leta star telefon mi prav nič ne manjka.

Kaj ima tu veze druženje s prijatelji na kavici in prostor, katerega potrebujem na telefonu?
bonk.gif

Nekateri morda nimamo doma vedno PC na voljo in vse zadeve (no večino) naredimo na telefonu - tako za službo kot za privat life.

32GB različica je načeloma dovolj (v bistvu je na voljo nekje 25GB za userja), ampak jaz bi se moral navadit, da vse slike takoj shranim v oblak (kakšen dropbox) in bi jih takoj brisal iz telefona - potem bi pa šlo
tongue-1.gif

Še vedno pa ostaja problem cene
bonk.gif
in to je glavni razlog, zakaj ne pride v poštev menjava.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Nekaterim bi pač najbolj ustrezalo, da se preselijo v džunglo in tam živijo s svojim plemenom, brez kakršnihkoli elektronskih naprav in distrakcij.
Vsak za sebe ve, kdaj je primerna uporaba telefona. V moji družbi ni noben na telefonu, ko smo na pivu itd., razen če je kaj nujnega.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Next big thing bo 3D.

3D je bil popularen pred ~5 leti...

"HTC EVO 3D" in "LG Optimus 3D P920", oba 2011 modela se nista prijela. Tudi lanski "Fire Phone" se ni - telefon je celo tak fail, da jih je Amazon na koncu začel prodajati krepko pod ceno.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D-enabled_mobile_phones
Ah dej nehi no.Ne moreš zdaj HTCja kot eno drugorazredno firmo primerjat.HTC se že par let trudi priti med najboljše in mu ne rata.Počakajmo še par let da se razvije ta upogljiv zaslon pa bomo potem videli.
Ja prvi,ki je s tem dokaj ugodno začel je bil LG in če bo tako nadaljeval mu bo čez kakšne pet let tudi uspelo.Samo sedaj je še prezgodaj tudi uporabniki še niso dovolj pripravljeni na to.Takrat tudi TVja 3D ni bilo nobenega dokaj kvalitetnega pa poglej sedaj.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Eno malo "glupo" vprašanje kaj za vraga počnete s temi pametnimi telefoni. A nimate več drugega za počet kot cel dan samo "drkanje" po telefonu. A se veste še sploh normalno pogovarjati ali pa greste na pijačo s prijateljem in potem na pijači komunicirata prek "skypa". Nevem no kdo "normalen" potrebuje telefon za 1000€, ki bo čez pol leta itak na smetišču zgodovine, ker bo prišel novi galaxy S7 in potem S8 in S9 in S10,...... pa vsak bo stal najmanj 1000 € in vsakič bo na alterju cel kup slinjenja ob prihodu nove S-ke.

Nikoli več ne bom podpiral korporacij, kot so samsung, apple, microsoft,.... Ker ne delajo drugo, kot samo molzejo denar iz glupih uporabnikov. Hvala bogu sem preživel to nenehno pehanje za najnovejšo superduper tehnologijo in če imam 2 ali tri leta star telefon mi prav nič ne manjka.

Pa sej...na tri leta menjaš...jaz sem imel prej Omnio HD cca 3,5 let...vmes sem enkrat menjal baterijo pa zadnji pokrovček. Potem pa ker je baterija spet zafrkavala, pa štekal je (Symbian OS), sem rekel, da je pač čas za menjat telefon in sem vzel Notea 3. Dokupil sem 64GB kartico, zdej pa šiba vse.
tongue-1.gif

Razumi, da so tudi taki, ki bi imeli stalno nov telefon, jbg, če imajo naj dajo, če tako hočejo
smile-1.gif

Jaz ne bom menjaval najmanj do Note 6, razen če ne bo začel štekat oz. zajebavat
smile-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Evo, če koga kaj zanima glede telefona. Jaz sem z njim zelo zadovoljen, velika rezika med S5 in S6. Vzel sem verzijo z 126GB spomina. Predno bo kdo komentiral, ne ne rabim toliko spomina. Bi bilo dovolj 64GB.

Tisti, ki pa pravite, da škoda, da telefon nima kartice vas pa tudi jaz ne razumem. V čem je prednost? S tem, da telefon z notranjim pomnilnikom deluje bistveno hitreje, kar se res pozna pri pregledu in iskanju slik v galeriji slik v primerjavi, če imaš slike shranjene na SD kartici.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Prednost je v tem da je SD kartica bistveno cenejša, pa ni ti jo potrebno vsakič znova kupit ko menjaš telefon
smile-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Če mene vprašate, bi jaz dodatno nadgrajevanje spomina z SD karticami ukinil na vseh telefonih... pol pa folk joka, k mu ukradejo telefon, dajo ven spominsko pa majo vse tvoje slike, video posnetke, pa še kej bolj zaupnega, k folk brez pomisleka vse odlaga na SD kartico. Apple je to že zdavni pogruntu.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Prvo največjo prednost je povedal že Tommy17 "telefon z notranjim pomnilnikom deluje bistveno hitreje, kar se res pozna pri pregledu in iskanju slik v galeriji slik v primerjavi,če imaš slike shranjene na SD kartici."
Cenejša kartica je tudi pošasnejša.
Je pa tudi veliko tveganje,da se pokvari ali kot je povedal predhodnik ti ukradejo telefon in potem je tukaj jokanje kako naj povrnem podatke.Počasi bodo več ali manj vsi opustili to možnost.Pač se bo treba navadit na oblake.
Mogoče na drugih znamkah ne pride toliko do izraza toda na Samsungu se pa veliko pozna na hitrosti.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Še dobro da obstaj naiven folk, sicer ne bi noben kupoval tistih verzij z več GB. Moj telefon in najbrž še veliko drugih ima opcijo poleg encrypt phone tudi encrypt SD card. Če pa nimaš kriptiran telefon ti pa tudi notranji spomin ne pomaga, ker lahko nepridiprav prav tako prebere podatke.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Sranje pri telefonih brez SD kartic je da so ponvadi verzije z več kapacitete dražje kot osnovne z dodano večjo SD kartico.

70 evrov razlike med 32 in 64 verzijo S6... 64gb kartica je 25 evrov..

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Če mene vprašate, bi jaz dodatno nadgrajevanje spomina z SD karticami ukinil na vseh telefonih... pol pa folk joka, k mu ukradejo telefon, dajo ven spominsko pa majo vse tvoje slike, video posnetke, pa še kej bolj zaupnega, k folk brez pomisleka vse odlaga na SD kartico. Apple je to že zdavni pogruntu.

Kot je že nekdo prej povedal, če je kartica kriptirana ne bo imel nihče tvojih podatkov... Apple je to uvedel zaradi večjega zaslužka in ne, ker bi potrošniku to kakorkoli pomagalo.