Samsung Galaxy S6

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Kaj pa ti bo spominska kartica?

Hmm, ko mi je na note2 (k sreči v garanciji) crknila mama plata se nisem bal za podatke ker je vse na kartici.
Če ne bi bilo...hja kaj veš kak izgovor bi bil iz strani servisa da so šli podatki papa. Najverjetneje da ne odgovarjajo za podatke, seveda ne, in ne, nočem se postaviti v tak položaj.
Tako je pa mnogo enostavneje.

Lp.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tudi meni ni več jasna ta fama, da SD kartica mora biti. Je ne rabim. Tudi 32Gb je več kot dovolj. Vsi pomembni podatki (dokumenti, slike, kontakti, koledar, ...) so itak neprestano syncani, tako da me ne gane, če mi matična crkne ali telefon ukradejo (iz tega vidika).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
KSZ

meni ni jasno zakaj kupujete takšne telefone in jih ne uporbljate tako, kot so bili namenjeni, da se jih uporablja - vedno "priklopljene"?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz, kaj ko bi si za SD vs. non-SD odprli ločeno temo?

Jaz sem vzel kar 32GB S6, ker mi je tudi 12+4GB na prejšnjem več kot zadostovalo okrogla 4 leta. Je pa to poslovna raba in ne igrice, filmi, mp3, selfiči vsako minuto. Kupim redko, a ko kupim, kupim najboljše kar se dobi ta trenutek.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kolegu, ki ima isto Note 3 tako kot jaz, se je že 2x zgodilo, da so se mu vse slike, katere je imel shranjene na telefonu (ker še ni imel SD kartice) kar same od sebe 2x zbrisale!!! Vse slike je izgubil in nikoli jih ne bo dobil nazaj!!

Seveda je bil že na servisu in mu seveda niso znali pojasnit točno, zakaj do tega prihaja. Rekli so mu, da gre verjetno za SW napako in da žal slik ne morejo dobit več nazaj..... itak je "obolu" in je že mislil menjat za iPhona.....ker prej je 5 let imel samo iPhona in se kaj takega nikoli ni zgodilo. Potem sem malo poguglal in vidu, da obstaja kar nekaj uporabnikov na netu z isto težavo..... no potem si je pa kupil 32GB SD kartico in ima sedaj vse slike shranjene na njej in ne več na telefonu....

Ne vem, zakaj niso pustili možnost SD kartice.....saj če je več možnosti za uporabnika ni nič narobe s tem. Pač tisti, ki misli, da mu slike hitreje nalaga iz telefona si enostavno ne bi kupil SD kartice, čeprav bi telefon to omogočal.... ampak neeeee gremo dvignit ceno 32GB različice v višave + če bo uporabniku premalo 32GB, dejmo še višjo za ceno za 64GB in še višjo za 128GB - vse skupaj je že absurdno s temi cenami...

Jaz osebno ne zaupam SW in zato slike/video shranjujem le na SD kartico. Nikoli nisem zasledil počasnega nalaganja slik pri pregledu galerije....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
In kaj je narobe s tem, da se ti slika v naslednjem momentu, ki se naredi že naloži nekam v oblak (recimo flickr, kjer imaš na voljo 1Tb prostora za fotografije, brezplačno)?
Skratka vsakomur svoje. Osebno me odstotnost SD kartice pri novih telefonih popolnoma nič ne moti.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Nekateri so kot fijakarski konji,ko se nekaj zapičijo jih ne premakneš tudi za milimeter ne levo ne desno.Bog si ga vedi zakaj večina počasi ukinja sd slot.Težava je v temu,da ima večina neke poceni kartice in potem za razno razne težave povezane z kartico oziroma prenosom podatkov krivijo telefon oziroma znamko.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
No, jaz sem pa na tablici izgubil vse podatke, zapisane na kartice. Ne samo fotografije, kar bi še preživel, ampak tudi službene dokumente.

Menim, da ta debata ne gre v nobeno smer, saj se pogovarjamo o S6 in ne od pomnilnikih. Vse vse ostalo pa je tukaj Google drive, Dropbox ipd...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja no dejansko se dotikamo debate o S6, ker ljudje se mrzlično tresejo, ker nima SD reže. Pa pač ostali povemo izkušnje, da to ni bav bav. Ker tudi v primeru izgube in kraje aparata, ti 15 SD kartic ne pomaga..cloud pa
smile-1.gif
Ampak ok, pač vsakomur svoje. dovolj o tem.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, ker je zelo velik problem OEMu testirat vstavljeno SD kartico in jo v primeru, da ne dosega postavljenih mininalnih standardov ne aktivirat (za namestitev aplikacij npr. za MP3je, slike je bolj ali manj vseeno) in opozorit uporabnika...

Torej nekdo ima 60GB muzike mora namesto 25€ za kartico kupit 120GB telefon, kakšna pride cenovna razlika?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
No, jaz sem pa na tablici izgubil vse podatke, zapisane na kartice. Ne samo fotografije, kar bi še preživel, ampak tudi službene dokumente.

Menim, da ta debata ne gre v nobeno smer, saj se pogovarjamo o S6 in ne od pomnilnikih. Vse vse ostalo pa je tukaj Google drive, Dropbox ipd...

A interni pomnilnik pa ne more odpovedati?
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa Google drive ali pa Dropbox, a to pa ne more odpovedati? A če shraniš nekaj v oblak, naredi samo 1 kopijo al kako imajo rešeno zanesljivost?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

A interni pomnilnik pa ne more odpovedati?
rolleyes-1.gif

V teoriji lahko. Drugače ti pa Microsoft garantira 99,9% varnost. Mislim, da ti noben domači in ne službeni server ne more tega garantirat. Pa tudi dvomim, da ima kdorkoli od na nekaj tako zelo pomembnega in dragocenega na telefonu, da bi bil Claud preveč rizičen. Verjami. Če pa že je kdo, potem gotovo ne uporablja Android ali pa iPhone.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Cene vseh modelov v prosti prodaji v Sloveniji:

- Galaxy S6 32GB (790 EUR)
- Galaxy S6 64GB (900 EUR)
- Galaxy S6 128GB (1000 EUR)

- Galaxy S6 edge 32GB (950 EUR)
- Galaxy S6 edge 64GB (1060 EUR)
- Galaxy S6 edge 128GB (1170 EUR)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Backupe lahko delaš tudi lokalno. V cloud syncam le urnike in kontakte. Sem pa pobral promocijo dodatnih +100GB za OneDrive
zmaga.gif
:.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej nekdo ima 60GB muzike mora namesto 25€ za kartico kupit 120GB telefon, kakšna pride cenovna razlika?

Strošek teleportiranja v trenutno desetletje najbrž res ni zanemarljiv...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej namesto 790€+25€ = 815€ za 60GB muzike moraš dati 1000€.
zmaga.gif

Tako je - o temu ves čas pišem, da so postali požrešni
10.gif

Ne vem, zakaj take astronomske cene
uf-1.gif

Očitno gredo po stopinjah Appla in so začeli "cenit" svoj prvi izdelek - Galaxy S6
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Strošek teleportiranja v trenutno desetletje najbrž res ni zanemarljiv...

Zadeva je še vedno nateg.

64GB flash pomnilnik stane $25. Za 32GB ne bi vedel točno, ampak recimo da je cena $15. Torej je strošek preskoka iz 32GB na 64GB nekje v rangu $10. Zakaj potem računajo končnemu uporabniku +110€?