Samsung Galaxy S6

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Sem ti hotel napisat obsežen odgovor, ampak je dovolj, če napišem: bogi
frown-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Da se ne boš jezil, da ga ne boš več gledal in da se tega sranja čim prej rešiš ti ponujam 400€, se strinjava da toliko itak ni vreden?
cheer.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Update:
imam že spet novega. Na "starem" ni delala tipka za vklop. Še dobro,da na Simobilu niso preveč komplicirali glede menjave.

P.S. Preden sem starega oddal sem pritisnil ponastavtev na tovarniške nastavitve. Kasneje sem se spomnil, da bi verjetno moral dati še formatiraj "disk", saj so verjetno na njem ostali prenešeni podatki.
redface-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Če si ga ponastavil na tovarniške natavitve je šlo vse dol.... vsaj na S2, S3, S4 in S5 je tako...

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Kot kaže sem se samo jaz nategnil s tem S6, ker se pogovarjam sam s seboj.
smile-1.gif

Kako hudiča sortiraš aplikacije po nazivu? Pritsnem na tiste pike v kvadratu in se prikažejo nameščene aplikacije in zgoraj desno obstaja gumb uredi. Nato S6 od mene pričakuje, da bom aplikacije sortiral ročno. WTF?

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Jaz sem isto prešaltal iz Nexus5 na S6. Lahko samo rečem, da je S6 svetlobna leta pred Nexus5. Končno cegu, ki je res dober.
Mam ga že kakšen teden in je res raketa.

BTW: Upam, da ne bo zdej takoj počakal, ko sem ga pohvalil.... :D

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
No in kaj je tako dobrega?
Izgled, baterija in display je OK (ni pa noben presežek). Ostalo pa ima "kanta" izpred 1,5 let rešeno bolje.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Po tvojih kriterijih.

Ti pa nihče ne brani, da ga rootaš in vržeš gor custom ROM, ki ga navsezadnje lahko tudi sam narediš, da bo res vse kot željeno. Na XDA vidim, da jih je že 7.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
A ni potem garancija adijo? Na S2 sem se še igral s custom romi, tale KNOX in števci nalaganja me odbijajo.
Najraje bi imel S6 Google Edition.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Za moje pojme je ČISTO VSE boljše. Pač moja osebna ocena. Že na Nexus5 sem šel iz S3 in mi je blo takoj žal, ker tale LG mi je kar nekaj, resno.
In sedaj, ko se je pokazala možnost, da prešaltam nazaj na Samsung, sem jo pač izkoristil.
Ne znam ti opisat zdele točno kaj (sej na Nexus5 je kolikor toliko vse delalo OK) ampak se mi zdi, da je Samsungova priredba sistema meni osebno dosti boljša kot LGjeva.
Vse deluje lepo tekoče, stvari so tam, kjer je logično da so, ne da jih iščeš po celem sistemu, display je zakon, hitrost tudi,...
Meni je bil že S3 prva liga, edino malo prepočasen, ko sem ga full obremenil. S6 je pa raketa, vse kar rabim.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Obstajajo postopki, ki bojda ne trippajo KNOXa, na vem kako je s tem na S6, še je precej nov.

S2 sem sicer takoj rootal, za S6 pa ne vidim potrebe zaenkrat, ker je TouchWiz precej manj nabloatan, kot je bil včasih. Morda v prihodnosti, ko bo Samsung že malo pozabil na S6, ampak takrat tudi garancije več ne bo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Kot kaže sem se samo jaz nategnil s tem S6, ker se pogovarjam sam s seboj.
smile-1.gif

Logično da se pogovarjaš s samim s seboj če pa se na odgovore drugih ne odzivaš, še enkrat, ponujam ti 400€ za ta "drek", lahko pa ti tudi kupim novega Nexusa
hysterical-1.gif

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Za moje pojme je ČISTO VSE boljše. Pač moja osebna ocena. Že na Nexus5 sem šel iz S3 in mi je blo takoj žal, ker tale LG mi je kar nekaj, resno.
In sedaj, ko se je pokazala možnost, da prešaltam nazaj na Samsung, sem jo pač izkoristil.
Ne znam ti opisat zdele točno kaj (sej na Nexus5 je kolikor toliko vse delalo OK) ampak se mi zdi, da je Samsungova priredba sistema meni osebno dosti boljša kot LGjeva.
Vse deluje lepo tekoče, stvari so tam, kjer je logično da so, ne da jih iščeš po celem sistemu, display je zakon, hitrost tudi,...
Meni je bil že S3 prva liga, edino malo prepočasen, ko sem ga full obremenil. S6 je pa raketa, vse kar rabim.

Si ti ziher imel Nexus 5? Ker LG nima nobene veze s softwarom od Nexusa 5, ker ima Nexus 5 čisti Googlov Android. In kar se tiče SW, moje mnenje, je Nexus 5 pred katerikoli Samsungom, ker nima vse te navlake. Samo ko potegneš notification bar navzdol imaš na SGS6 čez pol ekrana gumbe (S Finder itd) in so zato potem notifikacije nepregledne.

Idealen Android telefon bi trenutno bil SGS6 Google edtion, torej vrhunski hardware bi imel tudi vrhunski software in imel bi hitre posodobitve.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Ja, sem mel nexus5. Vem, da je googlov android. Meni je ravno tisto zgoraj ql, opozorila pa se še vedno dobro vidijo. aj sem napisal, za moj okus je tole od samsunga dbest, nekaterim pa je seveda všeč tudi kaj drugega.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Da se še jst vključim, ki si lastim edge-a 14 dni. Vsi se čudijo, ker sem prešaltal iz iphone:)

Ali je to normalno, da ko dobiš sms ali missed call med polnjenjem telefona, se ekran telefona ne ugasne več? Samo zatemni se. Deluje mi kot napaka ali so tko želeli?:)