Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zanimivo
ko je pisaril možakar da je bila mornarica bolj slaba je to bilstibrov prvovrstni vir, odličen, resničen.
ko je taisti možakar napiše da je bil M-84 (in NE t-72) boljši od ambramsa je to "nepomemben neresničen vir"
kaj zdej štibr. a ti sam tisto kar ti paše vzameš za "resnico"?
Se strinjam, tudi jaz. Dodal bi še: "Kako hvatat krivine". Torej izogibat se tistemu malu dela, ki se je našlo. Ker si potem veljal za nekega grebonja.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:3/4 ljudi s katerimi sem se pogovarjal je reklo da ce so kaj odnesl od armije je blo to kako lagat in krast
Citat:
zanimivo
ko je pisaril možakar da je bila mornarica bolj slaba je to bilstibrov prvovrstni vir, odličen, resničen.
ko je taisti možakar napiše da je bil M-84 (in NE t-72) boljši od ambramsa je to "nepomemben neresničen vir"
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
zanimivo
Ne bom se spiščal v debato ali je m84 boljši ali slabši od abramsa - kolikor vem so imeli vsi tanki, ki so bili poslani v kuvajt ze klimatske naprave, kar je za njihove razmere verjetno bistven del opreme. Klime naš m84 še ni imel in ko sem se s tem tamkom vozil po Počku mi je tankist povedal tri bistvene slabosti tega tanka:
- ni klimatske naprave. Pa ne mi sedaj govorit da mora vojak prenesti vse - pri 50 C ti tudi možgani mal drugače delajo...
- skladišče municije je na zelo neposrečenem mestu in v primeru napada na tank to pomeni njegov zanesljiv konec. Posadka pa ob tem niti nima možnosti za rešitev...
- ni možnosti upravljanja s 12,7 mm mitraljezom od znotraj
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
3/4 ljudi s katerimi sem se pogovarjal je reklo da ce so kaj odnesl od armije je blo to kako lagat in krast
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
3/4 ljudi s katerimi sem se pogovarjal je reklo da ce so kaj odnesl od armije je blo to kako lagat in krast
Zato ker se pogovarjaš samo s takimi, ki so prišli do največ desetarja.
Poskusi s kakim višjim oficirjem...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:No, če je merilo tanka to, kateri prej prepelje 25 kilometrov ali koliko, potem je pa seveda m-84 boljši tank. Z malo sreče se v tem času posadka v njem nea skuha.
Čudi me pa nekaj...kuvajtski m-84 so kasirali od iraških t-55 in t-62 (oziroma njih kitajskih kopij), medtem ko ameriški abramsi proti istemu nasprotniku niso kasirali, vsaj jaz ne poznam primera, da bi
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Bo sedaj boljše? Vse se da če se hoče
M-84D
Ugrađen je reaktivni oklop, SUP temeljen na Omega digitalnom balističkom računalu slovenske tvrtke Fotona, novi sustav pokretanja topa i klima uređaj. Auto punjač je za 15% brži od istoga na starijim verzijama M-84. Na kupolu je montirana i daljinski upravljana strojnica kalibra 12,7 mm
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mogoče, ampak to ni več jugo vojska in jugo industrija... nadvse smešni degman oz stanjšanooklepni vihor še sodi tja (okej, degman v bistvu ne, ampak smo milostni)...tole pa pač ni več juga...
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Jaz
ARJPVO, KOS
V JA čin viš..vod.1.raz .
V TO in SV major v rezervi
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Posadka M84 po vsaj prispela na cilj... Zaradi manjse porabe in okvar. Btw, filozofiranje o klimi v tanku kakor o bistveni pomankljivosti je ena bolj debilnih zadnje case.
Citat:
Ameriski Abrams so nestetokrat kasirali od raznih projeketilov. To uporabljati kakor argument je enako debilno kakor filozofiranje o klimi.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mogoče, ampak to ni več jugo vojska in jugo industrija... nadvse smešni degman oz stanjšanooklepni vihor še sodi tja (okej, degman v bistvu ne, ampak smo milostni)...tole pa pač ni več juga...
Za to potrebe te debate to JE jugo industrija... To so isti ljudje exYU republik in delajo iste stvari (dobesedno), zadnji dostavljeni M84 so bili pripeljani iz vojnega obmocja in so jih predali YU strokovnjaki (YU takrat sploh ni bilo vec). Tudi vsa te leta tanke vzdrzujejo serviserji iz cele bivse YU. Komplet znanje se je preneslo na hrvaški ÐÐ ,ki je sestavljal tudi prvi M84. Nobena exYU republika posamezno nima znanja ali ljudi za taksne podvge. To je "YU" stvar.
Glede na to kako so nekateri predelovali T55 v Izraelu je filozofiranje kako je Degman smesen neukusno.