Uvoz avtomobila

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.935
122
63
mb+ -20km
Ksz
Gledam električne avtomobile iz Norveške, konkretno Tesle, so dost cenejše, kot drugje.
Norveške ni v EU, kakšne so kaj dajatve?
Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.569
7.207
113
pri taščici

Niso to cene z DDV?

Mene samo zanima, če so iste dajatve, kot iz EU ali še treba carino zraven plačat?
Ko sem se sam fantaziral o uvozu iz Norveske , sem njihovo ceno v NOK delil z 10 da sem dobil približno ceno po uvozu.
Sedsj vidim da je se kar podobno (verjetno).
Samo cene pa niso ravno vaw ugodne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.569
7.207
113
pri taščici
Sicer pa sem vceraj bral, kako je nek Slovenec nemskemu podjetju nakazal 20k za golfa, ko pa je kamion prisel po golfa, je bil pa ze cetrti ki je prišel po njega, o golfu pa prodajalec ni nic vedel.
Vdrli so mu v spletno stran in...

• Wow
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.655
7.106
113
Carina, mislim da 10%
Sicer pa darjan najbrz kaj ve o tem
norveška cena + 10% + 22% in dobiš toliko koliko moraš plačati.

S tem, da lahko naša carina tudi "prilagodi" nakupno ceno, namreč potem bi lahko nekdo v tujini dobil račun za nekaj k manj...torej carina pogleda tržne cene in tudi stanje avta - poškodbe lahko znižajo nabavno ceno.

Radovan46

Zelenc'
6. mar 2025
7
0
1
Carina iz Norveške definitivno je, razen če so kake oprostitve zaradi EV vozila, za ICE se sigurno plača 10%.
Tesel mrgoli po portalih od licitacij, npr. Golfov je trenutno na eni 100, TESLA M3 pa 70 v tem trenutku. Razen če si računal da so cenejše, ker nimajo DDV, kar pa boš itak plačal pri uvozu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.655
7.106
113
Carina iz Norveške definitivno je, razen če so kake oprostitve zaradi EV vozila, za ICE se sigurno plača 10%.
Tesel mrgoli po portalih od licitacij, npr. Golfov je trenutno na eni 100, TESLA M3 pa 70 v tem trenutku. Razen če si računal da so cenejše, ker nimajo DDV, kar pa boš itak plačal pri uvozu.
carine NI če je avto "made in europe", tako da kakšne trojke iz berlina so oproščene 10%. za S pa je 10%, ker made in usa.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.819
2.462
113
Pomurje
Sicer pa sem vceraj bral, kako je nek Slovenec nemskemu podjetju nakazal 20k za golfa, ko pa je kamion prisel po golfa, je bil pa ze cetrti ki je prišel po njega, o golfu pa prodajalec ni nic vedel.
Vdrli so mu v spletno stran in...
Po možnosti GTI z full opreme in realna cena 30k€.
Za take primerke se ne sekiram najbolj.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Radovan46

Zelenc'
6. mar 2025
7
0
1
Na kateri strani pa to gledaš?
Če nisi registriran ti je najbolje Openlane, označiš pod auction type - buy now in boš videl cene(brez davka in provizije portala), če nisi registriran uporabnik, ne vidiš cen, katere se bidajo. Ampak te ponudbe niso ponavadi najugodnejše, pač ponudijo da lahko za takšno ceno kupiš avto v tistem trenutku.
Drugače pa autorola, auto1 itd... Ampak je to samo za registrirane uporabnike z firmo, drugače lahko samo gledaš.