Pa je vseeno, nekje sem bral (mislim da na FB) da celo 2-2.5k vzamejo za "uslugo" ker oni založijo denar za avto!Zakaj bi bila dražja, saj še pri lizingu dodatno zaslužijo?
Pa je vseeno, nekje sem bral (mislim da na FB) da celo 2-2.5k vzamejo za "uslugo" ker oni založijo denar za avto!Zakaj bi bila dražja, saj še pri lizingu dodatno zaslužijo?
Ksz
Gledam električne avtomobile iz Norveške, konkretno Tesle, so dost cenejše, kot drugje.
Norveške ni v EU, kakšne so kaj dajatve?
Lp
Ko sem se sam fantaziral o uvozu iz Norveske , sem njihovo ceno v NOK delil z 10 da sem dobil približno ceno po uvozu.![]()
Tesla - biler til salgs | FINN Bil
Du finner 1 963 annonser i kategorien Tesla under Biler til salgs på FINN Bil. Søk og sammenlikn pris blant alle bilmerker og modeller i hele Norge!www.finn.no
Niso to cene z DDV?
Mene samo zanima, če so iste dajatve, kot iz EU ali še treba carino zraven plačat?
norveška cena + 10% + 22% in dobiš toliko koliko moraš plačati.Carina, mislim da 10%
Sicer pa darjan najbrz kaj ve o tem
carine NI če je avto "made in europe", tako da kakšne trojke iz berlina so oproščene 10%. za S pa je 10%, ker made in usa.Carina iz Norveške definitivno je, razen če so kake oprostitve zaradi EV vozila, za ICE se sigurno plača 10%.
Tesel mrgoli po portalih od licitacij, npr. Golfov je trenutno na eni 100, TESLA M3 pa 70 v tem trenutku. Razen če si računal da so cenejše, ker nimajo DDV, kar pa boš itak plačal pri uvozu.
Po možnosti GTI z full opreme in realna cena 30k€.Sicer pa sem vceraj bral, kako je nek Slovenec nemskemu podjetju nakazal 20k za golfa, ko pa je kamion prisel po golfa, je bil pa ze cetrti ki je prišel po njega, o golfu pa prodajalec ni nic vedel.
Vdrli so mu v spletno stran in...
Če nisi registriran ti je najbolje Openlane, označiš pod auction type - buy now in boš videl cene(brez davka in provizije portala), če nisi registriran uporabnik, ne vidiš cen, katere se bidajo. Ampak te ponudbe niso ponavadi najugodnejše, pač ponudijo da lahko za takšno ceno kupiš avto v tistem trenutku.Na kateri strani pa to gledaš?