Uporabno, samo kosmiči so idealni za zajtrk...ker pač hitro pripraviš ko nimaš časa za kuhinjske čarovnije Drugače pa je dosti odvisno od življenjskega sloga...So pa kosmiči enkrat na teden dovolj, več bi bilo preveč po moje.
Priporocam ogled.
Med drugim.. Ne izogibajte se rumenjakov, pozabite na low fat sire in drugo. Pravi sovraznik je sladkor (tudi tisti v sadju).
Dam glavo preč, da so bili to predebeli otroci. Zato so sploh sli gledat. Kjer spet ni problem toliko kaj, kot koliko glede na potrebe...
No, odlicen primer adijo pameti... Ampak nihce ni nikdar ucil, da so mascobe bav bav in raznih trendov, kot je danes LCHF in podobno, da o drugih sektah ne zacnem... Ucilo se je in se še vedno raznoliko mešano hrano v zmernih kolicinah.
Se je bal zobozdravnika?btw, kaj mislite, zakaj je imel Ötzi gnile zobe?
Če imaš denar, lahko izbiraš, kaj boš jedel. Reveži pa gledajo na to, da za čim manj denarja dobijo čim več kalorij. Kateri družbeni sloj v ZDA je najdebelejši? Niso to elite WASP, pač pa najrevnejši sloji.Zagotovo je tu vecje stevilo debelih otrok. Samo problem je, da je ze vsak peti desetletnik predebel, po nekaterih statistikah vsak cetrti.
Ni pa samo debelost tu vzrok.
Recimo dam roko v ogenj, da mora biti ze kak pri nekaterih otrocih v moji okolici. Pitje izkljucno sladkih sokov, liter pa pol dnevno brez problema. To je 150g cukra samo iz tega. Ce ni sladko, se ne je. In tega je noro veliko. Pa vidis starsa, da otrok noce kosila, pa mu prinese cokolado. "vsaj to pojej". Mislim. Debili.
Insulin resistance, prediabetes.. To so vse jasni termini, na katere nase zdravstvo ne daje nic. Gres na test cukra, spijes tisto glukozo, cez cas zmerijo cuker v krvi. Aha ok je, je zadosti padel. Noben pa ne preverja, koliko insulina ti je trebusna slinavka morala sproducirat, da je cuker uspesno padel. Niso vec mascobe tisti bav bav, kot so nas ucili po solah. Pa tu ne govorim o soncnicnih oljih pa cvrtju in to. Ampak izogibat se rumenjakov, mastnejsega mesa, polnomastnih izdelkov je v danasnjem casu, z vsemi dostopnimi podatki.. Enostavno bedarija. Kupis low fat jogurt, ki pa ma 20g cukra. Top.
Točno to! + izobraženot oz ne želijo se izobrazit in poslušat. Jaz lahko mojim dvema rišem, pišem, kričim... on dva bota šla svojo špuro....Če imaš denar, lahko izbiraš, kaj boš jedel. Reveži pa gledajo na to, da za čim manj denarja dobijo čim več kalorij. Kateri družbeni sloj v ZDA je najdebelejši? Niso to elite WASP, pač pa najrevnejši sloji.
Bolj verjetno gre mesarju v kuferam ko nihce ne gledaIronicno pri tem pa je, da imajo tecimo jetra najboljsi price/performance kar se tiče kalorij/beljakovin/mineralov/vitaminov.
Ali pa ledvicke/zelodec/mozgani/ipd
Pri marsikaterih kolinah se to vstran mece…