Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

sad

Guru
24. avg 2007
21.392
10.069
113
Sem malo pogledal odzive ostalih držav na carine.
Kitajska, Kanada so šle na polno in takoj uvedle carine. Izjemno sem presenečen nad ponavadi vljudno in brezzobo Kanado. In to ni solo akcija Trudeo-a, ampak so se praktično vsi postavili za tako akcijo. Province napovedujejo še ostrejše ukrepe.
Kitajska je direktno napovedala, da gre do konca.
Mehika bo tudi v nedeljo uvedla carine, tako da zamuja.
Evropa pa nič. Francoz ''poziva k dialogu in pogajanjih''. :valjamse:
Wall Street strmoglavil, tako da ritoljubci CEO, ki so takoj leteli k Trumpu, so dobili fajn na suho v rit. Baje se je v ZDA inflacija že pričela oglašati, to jo bo pa konkretno podžgalo. Kakorkoli, američani so dobili to, kar so izvolili, pa da vidimo, kako bodo to še pojedli.

Sam še vedno ne morem verjeti, da ta bedak misli, da bo zmagal, če cel svet obrne proti sebi, sesuje ekonomsko sodelovanje z največjimi partnerji in ob tem leze v rit Putinu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.526
11.492
113
evropa ima delay..sredi aprila..je pa res da je potrebno zaostrovat retoriko in imet zadevo pripravljeno na dan 1.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.273
-8.949
113
Wall Street strmoglavil, tako da ritoljubci CEO, ki so takoj leteli k Trumpu, so dobili fajn na suho v rit. Baje se je v ZDA inflacija že pričela oglašati, to jo bo pa konkretno podžgalo. Kakorkoli, američani so dobili to, kar so izvolili, pa da vidimo, kako bodo to še pojedli
Tomi pravi, da je vse ok :zmaga:

sad

Guru
24. avg 2007
21.392
10.069
113
evropa ima delay..sredi aprila..je pa res da je potrebno zaostrovat retoriko in imet zadevo pripravljeno na dan 1.
Je... april. Pri takem bedaku imaš vse pripravljeno vnaprej. Američani bodo do aprila že pozabili in bodo mislili, da jih to Evropa je..., ne pa, da je to le odgovor na dejanja bedaka.
Res se splača pogledati govor Trudoja zgoraj. Vse je v njem povedal, zraven pa še Trumpa po imenu nagovoril. Tako se dela. Ob tem tudi ni prikrival, da bo to tudi Kanado prizadelo. V glavnem kakorkoli, ta njegov govor, je peak politics.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.136
3.030
113
Senzor crknil?

Sicer pa tako po (slabem) spominu: USA oboroževalna industrija cca 45%, EU cca 17% od svetovne proizvodnje

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.274
11.267
113
kod Džej-Zija
Je... april. Pri takem bedaku imaš vse pripravljeno vnaprej. Američani bodo do aprila že pozabili in bodo mislili, da jih to Evropa je..., ne pa, da je to le odgovor na dejanja bedaka.
Res se splača pogledati govor Trudoja zgoraj. Vse je v njem povedal, zraven pa še Trumpa po imenu nagovoril. Tako se dela. Ob tem tudi ni prikrival, da bo to tudi Kanado prizadelo. V glavnem kakorkoli, ta njegov govor, je peak politics.
Resnici na ljubo Kanadčani nimajo izbire, kot da jasno pokažejo, kam Trump sodi. Če bi jih kot nepremičninar/žirant v miss universe razglasil za 51. Zvezno državo, bi se mu smejali. Ko pa to naredi predsednik vojaške supersile, vrag odnese šalo. Do pred kratkim Trudeauja domačini niso imeli več najraje. Bolj so ga zanimale woke bedarije kot napredek države. Potem te pa debil od Trumpa prisili, da postaneš državnik.

Tudi Dancem se te mesece ravno ne smeje. Pri psihotu ne veš, če ne bo res na Grenlandijo navalil.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.596
503
113
Sem malo pogledal odzive ostalih držav na carine.
Kitajska, Kanada so šle na polno in takoj uvedle carine. Izjemno sem presenečen nad ponavadi vljudno in brezzobo Kanado. In to ni solo akcija Trudeo-a, ampak so se praktično vsi postavili za tako akcijo. Province napovedujejo še ostrejše ukrepe.
Kitajska je direktno napovedala, da gre do konca.
Mehika bo tudi v nedeljo uvedla carine, tako da zamuja.
Evropa pa nič. Francoz ''poziva k dialogu in pogajanjih''. :valjamse:
Wall Street strmoglavil, tako da ritoljubci CEO, ki so takoj leteli k Trumpu, so dobili fajn na suho v rit. Baje se je v ZDA inflacija že pričela oglašati, to jo bo pa konkretno podžgalo. Kakorkoli, američani so dobili to, kar so izvolili, pa da vidimo, kako bodo to še pojedli.

Sam še vedno ne morem verjeti, da ta bedak misli, da bo zmagal, če cel svet obrne proti sebi, sesuje ekonomsko sodelovanje z največjimi partnerji in ob tem leze v rit Putinu.
Kanada ima volitve letos. Ta vlada je zjebala migrantsko politiko, stanovanjsko politiko, v zdravstvu šepa... Sedaj se akušajo prikazat kot mi zmoremo, vse probleme (ki so jih v pretežni meri sami skuhali) bomo rešili.. Kam bo šlo vseskupaj je pa ??

Carine so na kratek rok dobre za vlade slabe za ljudi. Trenutna politika nima nikjer nič proti njim. Na dolgi rok pa je druga zgodba.

Bodo zardi carin ZDA recimo bombaž (proizvodnje je kar nekaj v južnih državah) (polizdelek -odstarinijo semena- gre prek morja in končni izdelki nazaj), ki ga pridelajo spravile v izdelke doma? Sem prepričan da ne!

• Všeč mi je
Reactions: Feniks

sad

Guru
24. avg 2007
21.392
10.069
113
Kanada ima volitve letos. Ta vlada je zjebala migrantsko politiko, stanovanjsko politiko, v zdravstvu šepa... Sedaj se akušajo prikazat kot mi zmoremo, vse probleme (ki so jih v pretežni meri sami skuhali) bomo rešili.. Kam bo šlo vseskupaj je pa ??

Carine so na kratek rok dobre za vlade slabe za ljudi. Trenutna politika nima nikjer nič proti njim. Na dolgi rok pa je druga zgodba.
Se ne strinjam. Vsi (razen Trumpa in njegove administracije) so jasno povedali, da si NE želijo carin in da je to le odgovor na bedaka.
Glede ostalih težav: drži, vendar s tem ne poizkušajo rešiti težav, ki jih imajo, ampak pokazati, da se ne bodo pustili izsiljevati. Je pa sedaj tukaj ena zadeva: če vsi stopijo skupaj (države mislim, ne znotraj Kanade, kjer je jasno, da so to že naredili), potem bo Trump slej ko prej moral končati to zgodbo. Če ne prej, ko ga bo orožarska industrija in Wall Street postavil tam, kamor mu je mesto. Ljudstvo očitno ne bo nič naredilo.
Če se bo pa kdo vdal in mu lezel v rit, potem bo pa poden. Identična zgodba s Putinom, ki je sedaj praktično dobil pokritje, da je prav delal.