Pošta Slovenije

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
To je misljeno 3 dni da spravijo cez ocean? Al do vrat naslovnika? Ce to slednje, hah! :D

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
To je misljeno 3 dni da spravijo cez ocean? Al do vrat naslovnika? Ce to slednje, hah! :D

3 dni door to door ja. Precej neverjetno, ampak baje res tako hitro pride. Na drugem forumu je neko nalepi link ko je bilo že naslednji dan lol.

Kar mi je bolj nejasno je to, kako je lahko normalna pošiljka preko Pošte toliko počasnejša. Razumel bi recimo par dni, teden razlike. Ampak kakor imam informacije zdaj med korona časi hodijo stvari v USA povprečno mesec dni ali več. Torej od kje ta razlika, saj na koncu gre še zmer z avionom ne z ladjo?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Odvisno od storitve. DHL naprimer pride z enako obravnavo in istim letom na destinacijo, kjer gre nato odvisno od storitve ali takoj v dostavni kombi za dostavo ob 9h, tistega za ob 12h ali pa naslednji dan. Seveda cena z bolj zgodnjo uro raste. Sem že spremljal njihovo pošiljko, kjer je pisalo 'not scheduled for delivery' oz. nekaj podobnega.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Zna bit, da imajo zaradi korone toliko robe zadaj da je obstane nekje v zaledju.

Ja to je edina stvar ki bi bila logična, ker ko je enkrat na tovornjaku/letalu bi moralo isti isto hitro. Tudi 2, 3 leta nazaj se spomnim da ko sme preko Pošte pošiljal v USA, Kanado so bili normalni dostavni časi nekje teden +- par dni. Zdaj pa x5, medtem ko pa ostale paketne družbe očitno nimajo težav.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Mene zanima ali je ta packagesender.com tudi za pakete z odkupnino (za Slovenijo), recimo da kaj preko Bolhe prodaš itd.?

Ravno včeraj sem nekaj prodal, velikost škatle za čevlje in nekje slab kg. Opcije so bile:
- nesem na pošto, čakam pred vhodom, na roko izpolnjujejm tiste obrazce in UPN, cena ~5EUR
- uporabim https://psposljipaket.posta.si storitev od Pošte, nesem na paketomat, ampak to že spada pod M paket in je skupaj z odkupnino ~8EUR
- uporabim https://posljipaket.si/ storitev od GLS, nesem na paketomat, ~5EUR

Ali je še kakšna alternativa ki jo kdo pozna? Če ni odkupnine je seveda lažje, ampak čudni slovenski kupci nočejo nikoli plačati vnaprej.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
odkupnina, pa naj plača kupec če je taka želja in bo plačal par € več. jaz si načelno vse pripravim doma, pa k sreči imamo lokalno pošto kjer se nekak ne čaka v vrsti, gre hitro, manj ljudi... so pa te manjše zadeve podražili v 3 pm. In ja enostavno so to storili, ker ni konkurence.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
Sej pa zdaj po novem letu ni vec panike sploh, jaz izpolnim ecn23, pridem tja, vrzem oaket na pult povem sifro obrazca, teta sprinta pa je zadeva zakljucena.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
ja res je, nisem bil pozoren, sam pošiljam v tujino.

za slovenijo si pa vzameš one listke na pošti pa kr doma izpolniš vse pa samo neseš tja :D

skratka si imel dostavljeno v usa v 3 dneh? :D

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
ja res je, nisem bil pozoren, sam pošiljam v tujino.

za slovenijo si pa vzameš one listke na pošti pa kr doma izpolniš vse pa samo neseš tja :D

skratka si imel dostavljeno v usa v 3 dneh? :D

Poslano v ponedeljek ob ene 14h, včeraj je že prispelo v USA, danes naj bi do končne destinacije.

1615973758442.png

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
4.decembra 2020 na pošti oddal paket "RA5 * * * SI".
Vsebina: knjiga, plišasta igrača, otroška oblekica, 4 čokolade, za na Novo Zelandijo.
Iz Slovenije naj bi bilo odpravljeno 8. 12. 2020.
Poizvedbo oddam 16.februarja 2021.
15.marca se pozanimam zakaj odgovora na poizvedbo še ni:
"obveščamo vas, da je skladno s 46. členom Splošnih pogojev izvajanja univerzalne poštne storitve rok za rešitev tovrstne reklamacije dva (2) meseca."
12.aprila dobim odgovor na hudo nepreglednem "CN08"-obrazcu, iz katerega razberem da "naslovna pošta ni podala odgovora o tem ali je bila pošilkja dostavljena".
Danes (11.05.2021, po petih mesecih od oddaje na pošti) dobim paket nazaj:
- knjiga od dežja popolnoma uničena, že delno plesniva;
- plišasta igrača odstranjena iz originalne embalaže;
- čokolad ni;
- oblekice ni.
Kakšen je postopek za odškodnino ?