Pomoč ob poplavah BiH in Srbija 2014

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
"Kar se pa odziva ljudi tiče se pa strinjam, da bi bil sigurno veliko slabši, če bi morali pomagati Italiji ali Avstriji ali Madžarski. Konec koncev si lahko pogledate, kdo v večini organizira zbiranja oz. kje so večinoma zbirna mesta. In tu sem nad Slovenci razočaran. Ko je bil pri nas žled so gasilci garali, drugih prostovoljcev pa ni bilo zelo veliko."

Če sem pa narobe razumel, se opravičujem. Leti pa na ostale.

Če od vsega, kar sem napisal, vzameš le en del in ga postaviš izven konteksta potem res lahko razumeš tako, kot si razumel ti. A ponavadi ne beremo tako.

Nimam nič proti, da je takšen odziv. Še več - menim, da je ustrezen in, da bo trajal dokler bodo potrebe.
Sem pa hkrati razočaran nad dvoličnostjo ... sedaj ja-pomagamo, promoviramo, podpiramo, v kakšni drugi situaciji pa ne (pa to ne velja za vse tu in v slo, velja pa za večino).

Kakšen je bil odziv na Bam 2003, Tsunami 2004, Haiti 2010, Sumatra 2011, Indonesia 2012? Pa, da mi ne boste očitali, da je to predaleč... Kakšen je bil odziv na L'Aquila 2009? In prav (ne)odziv na zadnjo je dokaz za "našo" dvoličnost. In na to dvoličnost sem opozarjal v odstavku, katerega si izpostavil.

Sedaj pa upam, da se najde nekdo, ki bo to dvoličnost zagovarjal. Potem pa samo bruh.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.793
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Tsunami 2004, Haiti 2010, Sumatra 2011, Indonesia 2012? Pa, da mi ne boste očitali, da je to predaleč... Kakšen je bil odziv na L'Aquila 2009? In prav (ne)odziv na zadnjo je dokaz za "našo" dvoličnost. In na to dvoličnost sem opozarjal v odstavku, katerega si izpostavil.
Za tele vem, da je bilo kar nekaj odziva.
Je pa neumno pričakovati, da bo odziv enak za nekaj, kar se zgodi pred našim pragom, ter nekaj, kar je na drugem koncu sveta.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Danes je rekel en kmet... čez pol leta bo slabše kot v afriki.
čebel ni ker so vse utonile ni čebel ni opraševanja ni hrane!
Odplavilo je vse posevke ali pa so pod 50 cm mulja, ki ni rodoviten ampak je strup kaj vse je prišlo po Savi. Ne moreš na novo orat zaradi mulja in njiv, če pa bi bi pa doraslo v jeseni.
Živina se ne more past med muljem, kar jo je preživelo. Novo pa ne moreš kar kupit saj ni 1€.
Med vojno so lahko saj jedli kar so sami pridelali sedaj pa še tega ni.

res je, kot kaže, se je utopilo veliko 'stoke'...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dragiæ in Nesteroviæ sta verjetno veliko donirala tudi, ko smo imeli katastrofo z žledom?

Lepo je, da ljudje pomagajo, samo eni si pa sedaj še delajo reklamo, biznis itd.

Država Slovenija bi morala pomagati neposredno in javno, nisem nikjer zasledil. Ker to, kar ljudje prispevajo je sicer hvale vredno, vendar premalo, če gre res za takšne razsežnosti.

Koliko in kdaj donirata je njihov problem. Zagotovo sta iz naslova davscin prispevala posredno za pomoc od 99% Slovencev. Lacnim in zejnim v tem trenutku ti razlozi kako je pomoci premalo in bi raje pocakal na neposredno in javno pomoc. Pac, potrpijo malo. Vmes lahko travo probajo.

Kaj vse lahko clovek zapise
rolleyes-1.gif

Seveda je njun problem...za davke plačat v slo pa zapadeš, če si vsaj pol leta v tistem letu živel v slo, to bi bilo zanimivo vedet ja, sta plačala pri nas ali pač ne

a veš kaj je najbolj žalostno.da sta ta dva naredila v eni tekmi za Slo več kot boš ti v celem življenju,in živeti v blodnji da nista domačim otrokom sploh v košarkarskih vodah pomagala je očitno kar fino

Ja, to je res skrajno žalostno ja. Ampak k odgovoru, kje plačujeta davke, nisi čisto nič pripomogel. Poleg tega jima v mojem postu ne očitam nič, pač se mi je porodilo to vprašanje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

pa še nekaj me je zmotilo.najbolj verni alter uporabniki imajo največ za povedat in popljuvat čez taspodne.ne dojemam kako to če pa bog uči da smo pred njim vsi enaki...????

Mene prov briga iz kot je, ko bo usekalo pri nas in bo 1x upam rečt, da bodo prišli oni nam pomagat pa magari protipoplavne vreče nosit.

ON TOPIC kam se izliva Velika Morava? V Donavo?

A se kdo spomni, kdo nam je prišel na pomoč ob zadnjih poplavah?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
ON TOPIC kam se izliva Velika Morava? V Donavo?

Seveda. Skoraj vse reke v Jugi so šle v Donavo, Cetina in Neretva sta edini omembe vredni, ki nista šli v Donavo. Edit: Pa Soča
redface-1.gif

Kam gresta pa beli in črni drim?

jello

Guru
22. sep 2008
10.283
3.909
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Kakšen je bil odziv na Bam 2003, Tsunami 2004, Haiti 2010, Sumatra 2011, Indonesia 2012? Pa, da mi ne boste očitali, da je to predaleč... Kakšen je bil odziv na L'Aquila 2009? In prav (ne)odziv na zadnjo je dokaz za "našo" dvoličnost. In na to dvoličnost sem opozarjal v odstavku, katerega si izpostavil.

Sedaj pa upam, da se najde nekdo, ki bo to dvoličnost zagovarjal. Potem pa samo bruh.

Ti si včeraj s hruške padel? Ali leta 1990, ko se je za vas začela zgodovina? A veš kaj je dvolično? Enačenje haitijcev, italijanov, madžarov in avstrijcev z narodi s katerimi smo še pred kratkim živeli v isti državi in govorili malodane isti jezik. Enačenje haitijcev, ki jih je povprečni slovenec v najboljšem primeru videl po televiziji s pripadniki narodov, katerih potomce srečaš vsakič ko pomoliš betico iz svoje luknje,.....in tako dalje in tako naprej,....večina ljudi to razume in odziv je temu oziroma zgodovinskim dejstvom primeren. In ja, kakorkoli obrneš zgodovino imam (ne glede na to da sem za 10 rodov nazaj slovenec) bom imel z random bosancem in srbom več skupnega kot z random italjanom ali avstrijcem.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
(@RomanJakic):

Če tovornjaki @Slovenskavojska , polni humanitarne pomoči že 2uri stojijo na bosanski carini, si lahko predstavljam kako je ostalim ?!?!?!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
(@RomanJakic):

Če tovornjaki @Slovenskavojska , polni humanitarne pomoči že 2uri stojijo na bosanski carini, si lahko predstavljam kako je ostalim ?!?!?!

Očitno je, da bosni razpada njihov sistem na vseh frontah, zato tudi prihaja do zamud, pomoje so v taki drami, da jim nič jasno...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.131
16.367
113
Ma glede na situacijo bi morali odpret meje za vsa taka vozila ne pa da komplicirajo pa čakajo navodila....ali kaj je sploh vzrok temu čakanju....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Pomoje papirologija, birokracija...višji organ bi moral zadeve sprostit, pa jih ne, ker so očitno overloaded, do tega ne pride. Vprašanje sploh kako pri njih zdaj funkcionira JS, če sploh...

Po kmečki logiki pa očitno cariniki ne upajo operirat, ali pa se jim ne da?

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma glede na situacijo bi morali odpret meje za vsa taka vozila ne pa da komplicirajo pa čakajo navodila....ali kaj je sploh vzrok temu čakanju....

vzrok temu je da ima skoraj vsaka vas svojo oblast.nekatere mejne prehode nadzorujejo srbi nekatere bosanci,do nedavnega je bila na mejnem prehodu slavonski-bosanski brod srbska zastava kljub temu da si vstopil v bosno.sedaj pa razumi če moraš.dokler ni tuja diplomacija pritisnila in so končno obeslili BiH zastavo

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:

propisi, so propisi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.643
3.104
113
v lokalni ostariji
dejansko so tole katastrofalne poplave. ampak tudi italiani so imeli "hude ure" (potresi, poplave...) pa kakšne druge države tudi. je pa tako, da smo jugoslovani še vedno "braæa" pač 50 let skupne države tudi nekaj šteje.

upam da si opomorejo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dejansko so tole katastrofalne poplave. ampak tudi italiani so imeli "hude ure" (potresi, poplave...) pa kakšne druge države tudi. je pa tako, da smo jugoslovani še vedno "braæa" pač 50 let skupne države tudi nekaj šteje.

upam da si opomorejo.
Največji problem je da so imeli vojno in je šlo vse v vojsko. Kam misliš da gredo iztrošena gasilska vozila? na dinos skoraj ne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.643
3.104
113
v lokalni ostariji
nemška v slovenijo slovenska v bosno bosanska pa naprej v kakšno alžirijo... jebat ga...

največji problem je, da so pač že zadnjih 100 let "revni".