Citat:
Uporabnik ynos pravi:
"Kar se pa odziva ljudi tiče se pa strinjam, da bi bil sigurno veliko slabši, če bi morali pomagati Italiji ali Avstriji ali Madžarski. Konec koncev si lahko pogledate, kdo v večini organizira zbiranja oz. kje so večinoma zbirna mesta. In tu sem nad Slovenci razočaran. Ko je bil pri nas žled so gasilci garali, drugih prostovoljcev pa ni bilo zelo veliko."
Če sem pa narobe razumel, se opravičujem. Leti pa na ostale.
Če od vsega, kar sem napisal, vzameš le en del in ga postaviš izven konteksta potem res lahko razumeš tako, kot si razumel ti. A ponavadi ne beremo tako.
Nimam nič proti, da je takšen odziv. Še več - menim, da je ustrezen in, da bo trajal dokler bodo potrebe.
Sem pa hkrati razočaran nad dvoličnostjo ... sedaj ja-pomagamo, promoviramo, podpiramo, v kakšni drugi situaciji pa ne (pa to ne velja za vse tu in v slo, velja pa za večino).
Kakšen je bil odziv na Bam 2003, Tsunami 2004, Haiti 2010, Sumatra 2011, Indonesia 2012? Pa, da mi ne boste očitali, da je to predaleč... Kakšen je bil odziv na L'Aquila 2009? In prav (ne)odziv na zadnjo je dokaz za "našo" dvoličnost. In na to dvoličnost sem opozarjal v odstavku, katerega si izpostavil.
Sedaj pa upam, da se najde nekdo, ki bo to dvoličnost zagovarjal. Potem pa samo bruh.