Država bo s svojimi rezervami (na)hranila socialno ogroženo prebivalstvo
Tudi za naše je poskrbljeno.
Tudi za naše je poskrbljeno.
Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Alo Johan, to tvoje sočutje gre samo v eno smer.... Ko smo imeli mi povodenj, žled, taspodnih bliz ni bilo. Iz naslova DDV kapne tudi v donacija v rdeči križ Slovenskim državljanom...
Naj se izrazim bolj izrazito to je šiptarska humanost v eno stran. Tistim, ki so nam pa res pomagali predvsem govorim za gasilska društva pa ne dajo keša....
ne urejajo strug, jih ne čistijo, ne pomagajo vasem, ki so na plazovitih območij...
Ni šipca
ni srbjanca
ni bosanca...
on pride k nam na socialno podporo....
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Bolj sem mislil na pravno državno blagovno pomoč
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dragiæ in Nesteroviæ sta verjetno veliko donirala tudi, ko smo imeli katastrofo z žledom?
Lepo je, da ljudje pomagajo, samo eni si pa sedaj še delajo reklamo, biznis itd.
Država Slovenija bi morala pomagati neposredno in javno, nisem nikjer zasledil. Ker to, kar ljudje prispevajo je sicer hvale vredno, vendar premalo, če gre res za takšne razsežnosti.
Koliko in kdaj donirata je njihov problem. Zagotovo sta iz naslova davscin prispevala posredno za pomoc od 99% Slovencev. Lacnim in zejnim v tem trenutku ti razlozi kako je pomoci premalo in bi raje pocakal na neposredno in javno pomoc. Pac, potrpijo malo. Vmes lahko travo probajo.
Kaj vse lahko clovek zapise
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Konretno pomoč so od žleda dobil od Jodlarjev in Italjanov, vse ostalo je brezveze..
Pri povodnju mi dej linke o konvojih iz bosne, hrvaške in srbije...
Potem se javno opravičim za besede....
Šipac pa o sočutju...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dragiæ in Nesteroviæ sta verjetno veliko donirala tudi, ko smo imeli katastrofo z žledom?
Lepo je, da ljudje pomagajo, samo eni si pa sedaj še delajo reklamo, biznis itd.
Država Slovenija bi morala pomagati neposredno in javno, nisem nikjer zasledil. Ker to, kar ljudje prispevajo je sicer hvale vredno, vendar premalo, če gre res za takšne razsežnosti.
Če bi želel, bi komot zasledil.
Dol sta vojska in civilna zaščita.
Sem gledal ja, kako imajo gopro kamere montirane in snemajo reševanje...
Ljudje v stiski pa ga snema, je to res potrebno?
Bolj sem mislil na pravno državno blagovno pomoč
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Slike konvojev vojske prosim....
da vidim...
Pa še bolj za povoden...... tam pa sploh niti tega ni bilo... razen gasilcev, prostovoljcev in par vojakov...
naših da se razumemo...
Informacija je s prve roke voznika CZ int. vozila, ko je plačal cestnino na Hrvaškem. Dodal je, da je odvisno od dobre volje tistega, ki dela za šalterjem, da te spusti naprej. Govorimo za lansko leto.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Na Hrvaškem plačajo cestnino tudi slo intervencijska vozila, za razliko pri nas, kjer tuja reševalna vozila spuščajo naprej.
Glede civilnih vozil, pa bi bilo potrebno se pozanimat s čim dokazuješ, da gre za humanitaren prevoz. Da te potem kontrola ne po.jebe
Ne nakladaj brezveze po celi eu imajo intervencijska vozila z plavimi lucmi zastonj cestnine, ne rabi vinjete. Razen na avtomatskih cestninah kjer nima kdo dvigniti rampe. Tudi najde se kaksen [cenzura] kje na cestnini ki te hoce nategniti da placas (najvec takih je v avstriji). Cestnine intervencijskim vozilom na hrvaskem niso zaracunavali ze pred vstopom v eu.
Tako da prosim ce prenehati siriti dezinformacije.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Za Reneja smo vsi zbirali, ne glede na njegov priimek a ne... tako da znamo za naše tudi skupaj stopit.
Je šel ob 14 uri. Zraven gre še nekaj civilnih tovornjakov mislim da 9. Peljejo pa do sedaj zbrano pomoč. So pa označeni z znaki rdečega križa. Vojska je dala 4 aksarje predvsem zaradi hiapa in razkladanjaCitat:
Uporabnik stieber pravi:
vojaški konvoj z 31 vojaki je baje na poti dol...