Pomoč ob poplavah BiH in Srbija 2014

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jah lej, vsak se druži s sebi primernimi in podobnimi. jaz pa poznam veliko Slovencev (brez narekovajev), ki donirajo na polno.

Jaz tudi. Čeprav mene moti, da imamo toliko lačnih pri nas doma, tam pa nihče ne donira, ampak OK, tale katastrofa v BIH je večja, čeprav ne bi nikomur škodilo, če bi konec meseca 5€ nakazal za svoj narod.

Take bedne populizme pa se niti ne splača komentirat, itak se vsak dan v aftiki dogajajo veliko večje katastrofe kot je BIH+srbija+žled pa ne vem še kaj, skupaj, pa se nihče ne zgane. Ampak meni je logično, da te bolj prizadane folk, ki ti je bližje, velika večina slovencev itak nekoga pozna tam doli ali pa celo ima sorodnike.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.132
1.909
113
Emona / Carnium
Za prevoz robe priporočajo najem špediterja v izogib komplikacijam na meji.
Druga stvar je pa to, da folk prinese vso robo, od zimskih cunj, štiklon, torbic in podobnih neumnosti. Ljudje rabijo vodo, konzervirano hrano, plastične žlice/vilice/krožnike, pokrivala, sanitetni material, milo, baterije, lučke, vžigalnike, orodje (lopate, metle, krtače,..), vrvi, rokavice za delo, vreče za smeti,...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Že res, a obstajajo ljudje, ki so ostali brez vsega in jim bo prišlo prav tudi kakšno zimsko oblačilo, torbica, štikla... ko bo prva sanacija za njimi. Jaz tukaj ne vidim težave, verjetno je pa res, da ljudje povečini darujejo več manj potrebnih stvari kot prepotrebnih. Npr. polno zimskih oblačil, zadev kot so pa posteljnine, brisače ipd... pa primanjkuje.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Slika je res katastrofalna, vendar ko smo imeli mi povodenj, nam uni dol niso pomagali nič. Je pa fact ta, da ima Slovenija kup priseljencev in zato tako...

Da se razumemo nimam nič proti osebni pomoči. Vendar naša država pa na drugi strani nima za policaje, vojake, ljudi na rdečem križu, ukinja helikopterske prevoze oz jih računa itd....

V gmajnah bodo pisali kazni nam Slovencem... Nimajo za ceste, ki jih je povodenj odnesla, nimajo za sanacijo plazov itd....

Za Bosno, Srbijo, pa vojaški konvoji, helikopter, posadka itd....
tam pa ni ovir..

Rdeč križ ma za slovence prazna skladišča... Zanimiva logika naše oblasti. Še več, koliko delavk je brez prispevkov in plač pa jih drkajo v glavo - država se ne zgane, še zavlačujejo postopke...

itd itd....
Jest bi reku, da bi moral nehat plačevat davke pol naj pa se grejo izletniške fore... Aja tud za gasilska društva nimajo, ki so najbolj pomagal nam pri naravnih nesrečah....

logika da te kap...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Tudi jaz nimam nič proti pomoči in tudi sam gostim poplavljeno družino mi gre pa na organ, da se pred volitvam najde za glasove "trenirkarjev" a baš sve što srce poželi, poleg tega da ima naša odhajajoča PM srbina za polnilca. Pa še ena verjetna razlag obstaja, če jo bomo Slovenci (in ne slovencelni) izgnali zaradi zafurane države v času njene vladavine, bo lahko odšla tja kjer si sedaj mehko postilja.

@darjan
Prav vesel sem, da so na svetu še ljudje, ki vidijo preko lastnega nosu ampak verjemi, da te bodo naši zaplankanci raztrgali, če boš še naprej omenjal 25 000 dnevno/umrlih zaradi lakote in te žali naprimer z besedami: pa ono ti nije brat kao sam ti ja.

Nazadnje uredil moderator:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.021
6.235
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Slika je res katastrofalna, vendar ko smo imeli mi povodenj, nam uni dol niso pomagali nič. Je pa fact ta, da ima Slovenija kup priseljencev in zato tako...

Da se razumemo nimam nič proti osebni pomoči. Vendar naša država pa na drugi strani nima za policaje, vojake, ljudi na rdečem križu, ukinja helikopterske prevoze oz jih računa itd....

V gmajnah bodo pisali kazni nam Slovencem... Nimajo za ceste, ki jih je povodenj odnesla, nimajo za sanacijo plazov itd....

Za Bosno, Srbijo, pa vojaški konvoji, helikopter, posadka itd....
tam pa ni ovir..

Rdeč križ ma za slovence prazna skladišča... Zanimiva logika naše oblasti. Še več, koliko delavk je brez prispevkov in plač pa jih drkajo v glavo - država se ne zgane, še zavlačujejo postopke...

itd itd....
Jest bi reku, da bi moral nehat plačevat davke pol naj pa se grejo izletniške fore... Aja tud za gasilska društva nimajo, ki so najbolj pomagal nam pri naravnih nesrečah....

logika da te kap...

467716-post_slo.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.021
6.235
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Tudi jaz nimam nič proti pomoči in tudi sam gostim poplavljeno družino mi gre pa na organ, da se pred volitvam najde za glasove "trenirkarjev" a baš sve što srce poželi, poleg tega da ima naša odhajajoča PM srbina za polnilca. Pa še ena verjetna razlag obstaja, če jo bomo Slovenci (in ne slovencelni) izgnali zaradi zafurane države v času njene vladavine, bo lahko odšla tja kjer si sedaj mehko postilja.

@darjan
Prav vesel sem, da so na svetu še ljudje, ki vidijo preko lastnega nosu ampak verjemi, da te bodo naši zaplankanci raztrgali, če boš še naprej omenjal 25 000 dnevno/umrlih zaradi lakote in te žali naprimer z besedami: pa ono ti nije brat kao sam ti ja.

467716-post_slo.gif
, upam da tisti kateri sedaj pomagajo, ne bodo pozabili da bo čez tričetr leta zima in bodo ljudje še vedno rabili pomoč. Upam da bodo razni pevci in športniki tudi kaj odprli tošl.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Za prevoz robe priporočajo najem špediterja v izogib komplikacijam na meji.
Druga stvar je pa to, da folk prinese vso robo, od zimskih cunj, štiklon, torbic in podobnih neumnosti. Ljudje rabijo vodo, konzervirano hrano, plastične žlice/vilice/krožnike, pokrivala, sanitetni material, milo, baterije, lučke, vžigalnike, orodje (lopate, metle, krtače,..), vrvi, rokavice za delo, vreče za smeti,...

Otroški rolerji pridejo v poštev, imam ene viška?
evil.gif

On: grem zdaj na zbirni center vprašat; "zbiralca" nabirata za svoj okoliš.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:itd itd....

logika da te kap...

Pacienti se kr vztrajate na tej temi... Bolj ali manj vse drzave na tem planetu imajo "krizo" in je po vasi bolani logiki vsaka humanitarna akcija nesmisel. Humanost ni stvar viska ali bogatija ampak socutja. Da se zavedas da se to nekoc to lahko zgodi tudi tebi. Pa da bo tudi nakrat nek pacient filozofiral kdo ima dovolj ali ne
smirk-1.gif

Ce sem malce piker, "slovenski" helikopter so placali Bosanci vsaj 2x. Pa tudi DDV iz nakupov humanitarne pomoci gre v slovenski proracun. Zagotovo bos znal sam preracunati koliko stane heli in posadka 10 dni in koliko € bo kapnilo v SLO proracun iz naslova DDV
wink-1.gif
Da ne omenjam koliko DDV bi lahko padlo v SLO proracun iz naslova gradbenega sektora ce bi imeli na oblasti pametne ljudi i ne paciente. Tako pa pacienti sparajo na drobizu, vlakec gre pa mimo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dragiæ in Nesteroviæ sta verjetno veliko donirala tudi, ko smo imeli katastrofo z žledom?

Lepo je, da ljudje pomagajo, samo eni si pa sedaj še delajo reklamo, biznis itd.

Država Slovenija bi morala pomagati neposredno in javno, nisem nikjer zasledil. Ker to, kar ljudje prispevajo je sicer hvale vredno, vendar premalo, če gre res za takšne razsežnosti.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
KSZ

Drži, vsaj nekaj dobrega je v tem vsem skupaj, da so ljudje pozabili na razlike in vsi skupaj pomagajo.

Vedno se pa najdejo tudi takele cvetke, kot je nek slovenski župnik:

Bn_tXF6CIAA2pvs.jpg

Boljšega komentarja, kot ga je zapisal legenda tviterja, Taksist Ibro, ni: I Gandi bi ga tukao.

Kaj boš rekel, da ni res... kar poznam folk, samo ičarji norijo. Ostali jebe se jim, da je bosna ravna.

Ja, bom rekel, da ni res. Ker ljudje pomagajo.

Po rodoslovnem deblu sem najbrž Slovenec do koder sežejo pisani zapisi ( če je to slučajno tebi pomembno ), vem pa zaradi tega, ker so tamali delali v šoli neka drevesa.

Doniram, kar lahko, tudi ob žledu ali pizdrarijah spodnjem Kongu. Ker ne preštevam krvna zrnca. Uživaj v svoji zaplankanosti še naprej.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dragiæ in Nesteroviæ sta verjetno veliko donirala tudi, ko smo imeli katastrofo z žledom?

Lepo je, da ljudje pomagajo, samo eni si pa sedaj še delajo reklamo, biznis itd.

Država Slovenija bi morala pomagati neposredno in javno, nisem nikjer zasledil. Ker to, kar ljudje prispevajo je sicer hvale vredno, vendar premalo, če gre res za takšne razsežnosti.

Če bi želel, bi komot zasledil.

Dol sta vojska in civilna zaščita.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Alo Johan, to tvoje sočutje gre samo v eno smer.... Ko smo imeli mi povodenj, žled, taspodnih bliz ni bilo. Iz naslova DDV kapne tudi v donacija v rdeči križ Slovenskim državljanom...

Naj se izrazim bolj izrazito to je šiptarska humanost v eno stran. Tistim, ki so nam pa res pomagali predvsem govorim za gasilska društva pa ne dajo keša....

ne urejajo strug, jih ne čistijo, ne pomagajo vasem, ki so na plazovitih območij...

Ni šipca
ni srbjanca
ni bosanca...

on pride k nam na socialno podporo....

krko

Guru
5. sep 2010
2.776
1.465
113
ksz

Šapnula je Drina Savi jednu priču o poplavi

Riješila sam, Savo, sestro, da se vrati sve na mjesto. Izliæu se iz korita, potopiæu polja žita.

Puteve æu potopiti i krovove sve prekriti. Da podsjetim srca mnoga, šta je bratstvo, šta je sloga. I granice izbrisaæu, da izmirim Srpsku braæu.

Jer tek onda kad izgubi, brat æe s bratom da se ljubi.

Brat æe brata da pomaže, brat æe s bratom da se slaže.

I saznaæe srca mnoga za jednoga oca - Boga.

Da se njemu oni mole i Hrvata, brata vole.

Da poteku sa usana molitve za Muslimana.

I da vole braæu borce, Makedonce,Crnogorce.

U molitvi svak' pomene braæu našu, sve Slovene.

Da se brat sa bratom druži, prijateljsku pomoæ pruži.

U nevolji da se sjete jedan drugom da dolete.

To su, Savo, želje moje, da se vrati sve na svoje - Drina reče, pa poteče. Pričekaj me,

Drino, vodo, poæi æu i ja sa tobom.

Potecimo mi zajedno, neka budu svi k'o jedno.

Nek' nauče da se vole, Bogu ocu da se mole.

Nek' se sjeti brat svog brata, da ne bude više rata."

srce-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Koliko in kdaj donirata je njihov problem. Zagotovo sta iz naslova davscin prispevala posredno za pomoc od 99% Slovencev. Lacnim in zejnim v tem trenutku ti razlozi kako je pomoci premalo in bi raje pocakal na neposredno in javno pomoc. Pac, potrpijo malo. Vmes lahko travo probajo.

Kaj vse lahko clovek zapise
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Če bi želel, bi komot zasledil.

Dol sta vojska in civilna zaščita.

Sem gledal ja, kako imajo gopro kamere montirane in snemajo reševanje...
priden.gif

Ljudje v stiski pa ga snema, je to res potrebno?

Bolj sem mislil na pravno državno blagovno pomoč

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
+1

Poleg tega je tole tema o pomoči poplavljenim območjem. Koliko, komu in kaj doniram(o) je popolnoma zadeva nas, ki doniramo in nas lahko nehate spraševati če našim in Afričanom tudi dajemo.

Nikomur mi ni potrebno poravnavati računov. To je odločitev vsakega posameznika in se naj drugih nič ne tiče.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pri nas ob žledu pol toliko ni bilo, zato je primerjava ni možna. Je bilo res veliko škode na gozdovih, pa na daljnovodih. Ni bilo pa toliko uničenih hiš pa uničene osebne lastnine.

http://www.24sata.hr/zanimljivosti/vire-samo-krovovi-pogledajte-gunju-ovako-izgleda-iz-zraka-367486

...in upam da Snecer in njemu podobni ne bodo nikoli potrebovali pomoči "tspodnjih" kot jih on imenuje. Vsak dan me je bolj sram pred takimi. Pa tudi ob žledu so nam pomoč ponudili tako HR, kot BIH kot tudi Srbija. Ampak eni slovenceljni res ne vidjijo dlje.