Pomoč ob poplavah BiH in Srbija 2014

jest5

Guru
18. avg 2007
26.110
-8.794
113
Hitr je tole zalilo
crazy1.gif

klik

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
15 minut 2 metra vode, tako je rekel preživeli vaščan (ne vem če ravno iz Doboja).

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Sem gledal poročila, slike po spletnih straneh, precej hudo jim je, ampak to je Srbija, Bosna, prav da se pomaga, kaj pa naša skladišča, mi Slovenci in pomoč SLOVENCEM !!!

Nazadnje uredil moderator:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.999
113
pri taščici
Zakaj se mi zdi da je v tem primeru aktivirano več SLO vojske in cz, kot pa ob nekdanjem žledu. Spomnimo se postonjskega zapleta.
Vem da me boste sedaj nekateri narobe razumel in v luft skočili.

Nazadnje urejeno:

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zakaj se mi zdi da je v tem primeru aktivirano več SLO vojske in cz, kot pa ob nekdanjem žledu. Spomnimo se postonjskega zapleta.
btw
Jebe se državi za Slovence, če nesreča ni v LJ je tam "nekje daleč".
V začetku meseca maja nazaj je bilo na TV, da so skladišča Karitasa in RK prazna:
http://www.24ur.com/novice/slo...ne-rezerve.html

Kot sem že 1x prej napisal, v Slo je zelo močna in vplivna Srbska manjšina, začenši z Jankovičem (president PS) in Cvjetičanin Alenko (premier) a nekako ni bilo odziva.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Je kdo včeraj zvečer gledal nevem na katerem slo programu, eno reportažo z doli, jamrali da nimajo pitne vode, pa je šla novnarka po vodo do prve reke kjer so nemci postavili čistilo napravo za pitno vodo in jim prinesla - peš, no v škornjih je bila.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

To driskanje in primerjanje kastrof se vedno v modi? Glede na razmere kastastrofe je bila vlog vseh vojsk zanemarljiva. Slovenija je poslala 2 policijska helija enako kakor sosednja hrvaska (oni so poslali 2 vecja vojaska). Poleg tega je slo nekaj vojske kakor spremljava trasnporta. Ni potrebno iz tega dela znanosti...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Je kdo včeraj zvečer gledal nevem na katerem slo programu, eno reportažo z doli, jamrali da nimajo pitne vode, pa je šla novnarka po vodo do prve reke kjer so nemci postavili čistilo napravo za pitno vodo in jim prinesla - peš, no v škornjih je bila.

Preveri kdaj so se zacele poplave in kdaj so Nemci postavili cistilno popravo. Poleg tega verjetno ni potrebno opozorjati na neumnost takih ugotovitev. Vsak kraj, v bistvu skoraj vsaka vas ja je zgodba zase. 10.000+ ljudi nima vec hise kaj sele k. vode...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.642
3.099
113
v lokalni ostariji
izi a zate je pomembnejša hiša al voda? ker če mene vprašaš naj se k. hiša podere samo da imam vodo:)

drugače pa tole je izredna situacija... res pa je, da pred 1 mesecem so bila vsa skladišča prazna in tudi dosti ljudi je zaradi tega stradalo... kara pa ne pomeni, da ni prav da smo pomagali.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
izi a zate je pomembnejša hiša al voda? ker če mene vprašaš naj se k. hiša podere samo da imam vodo:)

drugače pa tole je izredna situacija... res pa je, da pred 1 mesecem so bila vsa skladišča prazna in tudi dosti ljudi je zaradi tega stradalo... kara pa ne pomeni, da ni prav da smo pomagali.

To vprasaj nekoga z otroci na cesti... Vodo bos ze dobil, nasel, v najslabsem primeru bos pil iz luze. Sedaj spijo po dvoranah in raznih centrih. Kmalu bo pa zima...

Nisem rekel da ni prav da se ni pomagalo ampak da je to potenciranje vode brezvezno. Kakor da govorimo o Afriki. Najvecji problem bo spraviti te ljudi nekam pod streho in omogociti neko vrsta prezivetja. Polja in pridelke so zgubili za nekaj let. Nekateri pa tudi vse ostalo.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Pri nas je toliko južnjakov že, da vsi ti "slovenci", ki so bili po tvju prikazani, kako nosijo cote in ostalo kramo za pomoč onim tam dol ... so bili v resnici sami oni od tam dol ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.110
-8.794
113
Jada, jada, jada. Nared kej otrok, pa bo vec Slovencev