Pomoč ob poplavah BiH in Srbija 2014

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.304
7.058
113
Saj jaz se tudi spomnim, da je kdaj v preteklosti bilo tako, da niso računale provizij, ampak v mislih imam konkretni primer za južne brate. Namreč oblek nimam starih, hrane tudi nimam časa kupovat, pa vozit do zbirnega centra, gotovine pa jim tja ne bi nosil.

Ostane edino nakazilo na TRR, ampak da bi banka na ta račun služila pa me odvrača od tega.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Sem poslal na 1919 POPLAVE5 (5EUR), pa pogledam na mobitel če je res tolk vzel, pa so zraven vzel še DDV, tako da je vse skupaj 6,10€. Take donacije bi ble pa res lahko brez DDV.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.304
7.058
113
Haha...neverjetno lupljenje pri nas...človek enostavno ne more bit dobrodelen, brez grenkega priokusa, da se nekdo drug okorišča s tem...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ja no, bom že prežvel, samo se mi pa neumno zdi. Sem hotel še ene parkrat po 5€ dat, ampak zdej pa ne bom. Bova z mojo rajš v štacuni futr kupila, pa kakšne cune zapakirala, pa je to to.
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.304
7.058
113
Saj se ne gre o preživetju, ampak moti me to, da nekdo služi na ta račun. Če se gremo dobrodelnosti, potem zaslužkov ne bi smelo biti. Čeprav recimo unicef je en velik biznis, ampak ja...najlažje je še kupiti hrano pa cote, ampak tam pa spet plačaš DDV in maržo trgovcu...zaradi tega bi bila "čista" gotovina najboljša izbira...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Kdor ima bitcoine, jih lahko nakaže na naslov na tem linku:

Please donate to this address: 1Ajx88sxaQFE7D2TtEZggUafrZPjLoYDFa

Tu ni nobenih posrednikov s provizijami, nobenega ddv, tudi za večje zneske ni nobenih provizij ...
Transakcija poljubnega zneska je zastonj in vzame manj časa, kot pošiljanje sms-a (ki ni zastonj).

Zadnje dni vrednost precej raste in bodo dobili še več (več v eurih, kot takrat, ko sem nakazal).

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj jaz se tudi spomnim, da je kdaj v preteklosti bilo tako, da niso računale provizij, ampak v mislih imam konkretni primer za južne brate. Namreč oblek nimam starih, hrane tudi nimam časa kupovat, pa vozit do zbirnega centra, gotovine pa jim tja ne bi nosil.

Ostane edino nakazilo na TRR, ampak da bi banka na ta račun služila pa me odvrača od tega.

Dober izgovor, da ne doniraš. Sicer pa razumem, da v kolikor želiš donirati 1€ je nekaj 10 centov res "lupljenje".
Doniraj več, pa se ti bo provizija takoj zdela nižje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.304
7.058
113
Znesek ne spremeni višine provizije oz dobička banke in je zato nepomemben.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Da ti povem bolj direktno: če nisi pripravljen dati 30centov provizije potem v resnici nisi pripravljen donirati in brez veze, da bluziš tukaj gor o pomoči.

Izgovor, da nekdo ne donira zaradi 1/3 cene kave je nekaj najbolj butastega, kar sem slišal do sedaj.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Za par evrov se lahko zbere cela košara poceni hrane. Ni treba da je kavijar, lahko so poceni makaroni, konzerve, moka, olje, voda...

Tisti ki so izgubili vse bodo to cenili.

In ne pričakujte pomoč od drugih, če je sami ne dajete. Vožnja do bljižnega zbirnega centra pa tudi ni tak strošek. Vsaj spali boste bolje z mislijo da ste komu pomagali.

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Na Hrvaškem plačajo cestnino tudi slo intervencijska vozila, za razliko pri nas, kjer tuja reševalna vozila spuščajo naprej.

Glede civilnih vozil, pa bi bilo potrebno se pozanimat s čim dokazuješ, da gre za humanitaren prevoz. Da te potem kontrola ne po.jebe

Ne nakladaj brezveze po celi eu imajo intervencijska vozila z plavimi lucmi zastonj cestnine, ne rabi vinjete. Razen na avtomatskih cestninah kjer nima kdo dvigniti rampe. Tudi najde se kaksen [cenzura] kje na cestnini ki te hoce nategniti da placas (najvec takih je v avstriji). Cestnine intervencijskim vozilom na hrvaskem niso zaracunavali ze pred vstopom v eu.

Tako da prosim ce prenehati siriti dezinformacije.
wink-1.gif
Informacija je s prve roke voznika CZ int. vozila, ko je plačal cestnino na Hrvaškem. Dodal je, da je odvisno od dobre volje tistega, ki dela za šalterjem, da te spusti naprej. Govorimo za lansko leto.

Toliko o dezinformacijah in nakladanju...

NAtegovanje gor ali dol. Dokler ti on ne odpre rampe, se ti je.bi
priden.gif

točno tako...
bil sem udeležen v konvoju CZ in lahko iz prve roke povem, da se je na hrvaški plačalo cestnino tako za dol, kot za nazaj... ZA CEL KONVOJ VOZIL....!

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
kdaj paa...??

konec koncev, slovenija je že plačana.... zdej đabe da je zastonj....