Pomoč ob poplavah BiH in Srbija 2014

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
(@RomanJakic):

Če tovornjaki @Slovenskavojska , polni humanitarne pomoči že 2uri stojijo na bosanski carini, si lahko predstavljam kako je ostalim ?!?!?!
Govori se, da v BIH cveti črni trg. Dol stane 0,5l boca vode 35 njihovih mark. Predstavljaj si kaj pomeni za črni trg, da pride humantarna pomoč pravočasno.

Očitno je, da bosni razpada njihov sistem na vseh frontah, zato tudi prihaja do zamud, pomoje so v taki drami, da jim nič jasno...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
S 100 EUR za malco se da tud rajž čez nest. Tud v Bosni poročajo da se da.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
(@RomanJakic):

Če tovornjaki @Slovenskavojska , polni humanitarne pomoči že 2uri stojijo na bosanski carini, si lahko predstavljam kako je ostalim ?!?!?!
Govori se, da v BIH cveti črni trg. Dol stane 0,5l boca vode 35 njihovih mark. Predstavljaj si kaj pomeni za črni trg, da pride humantarna pomoč pravočasno.

Očitno je, da bosni razpada njihov sistem na vseh frontah, zato tudi prihaja do zamud, pomoje so v taki drami, da jim nič jasno...

To je samo ena od neumnost ,ki krozi po FB in drugih omrezjih... V bistvu mi ni jasno da lahko kdorkoli to fwd in tako pomaga da se stvar se bolj komplicira... Bilo bi zelo pametno ce bi vsi vsaj az trenutek premislili kaj sirimo...

V BiH je najbolj ogrozen je najbolj nahebal Doboj, ki ima v neposredni blizini Tesanj in je vodo dobil brezplacno. Vode je pa dovolj... V stevilnih krajih se pomoc fwda od kraja do kraja, brezlacno seveda. Od 5l za 1€ domaca, do uvozene za 1€ na l.

voda ni stala 35€ na liter niti v najhujsih vojni casih

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma glede na situacijo bi morali odpret meje za vsa taka vozila ne pa da komplicirajo pa čakajo navodila....ali kaj je sploh vzrok temu čakanju....

le kaj je vzrok da se ne odprejo meje, sploh balkanske.... le kaj...
smirk-1.gif

tihotapljenje orozja, droge, itd, itd?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

pa še nekaj me je zmotilo.najbolj verni alter uporabniki imajo največ za povedat in popljuvat čez taspodne.ne dojemam kako to če pa bog uči da smo pred njim vsi enaki...????

Mene prov briga iz kot je, ko bo usekalo pri nas in bo 1x upam rečt, da bodo prišli oni nam pomagat pa magari protipoplavne vreče nosit.

ON TOPIC kam se izliva Velika Morava? V Donavo?

A se kdo spomni, kdo nam je prišel na pomoč ob zadnjih poplavah?
confused-1.gif

Zelo vazna informacija v tem momentu, verjetno pa kdorkoli je zelel in imel moznost/potrebo. Je pa primerjava "poplav" debilna ampak od tebe to niti ni cudno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.081
11.187
113
še ena napol vmesna..pri nas bodo dobro zaslužile banke, sem nakazal nekaj € na humanitarni račun pa so si vzeli, kar banki pripada. Psi ali bolje hijene.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še ena napol vmesna..pri nas bodo dobro zaslužile banke, sem nakazal nekaj € na humanitarni račun pa so si vzeli, kar banki pripada. Psi ali bolje hijene.

Kdorkoli donira, na vec krajih v LJ se zbiraja pomoc. Pomoc se praviloma vozi direkt na prizadeta obmocja. Vcasih celo v tocno dolocene kraje. Kdorkol zeli lahko tudi osebno dostavi pomoc. Prvi prizadeti kraji so blizu slovenske meje. Nacinov je ogromno, izgovorov pri nekaterih pa tudi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma glede na situacijo bi morali odpret meje za vsa taka vozila ne pa da komplicirajo pa čakajo navodila....ali kaj je sploh vzrok temu čakanju....

le kaj je vzrok da se ne odprejo meje, sploh balkanske.... le kaj...
smirk-1.gif

tihotapljenje orozja, droge, itd, itd?

Ja samo droge/čikov/whatever ne boš vozil v Bosno ali Srbijo ampak ven. Pa naj potem preverjajo vozila.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Tudi sam sem doniral 20€ (jih tam dol bolj rabijo od mene, pa sem študent s edinim dohodkom štipendijo). Zmotila me je edino provizija banka (0.2€) ob nakazilu, pa čeprav je bila koda plačila dobrodelno nakazilo (CHAR).

Še kopirano s facebooka enega od kolega:
Koliko bank/bankirjev bo/je doniralo za ubožce v Bosni in Srbiji? Koliko velikanov trgovskih verig je "šenkalo" vode jn ostale stvari, ki jih nujno potrebujejo? Je kdo vsaj znižal vodo in hrano za dojenčke po nabavni ceni, da se lahko masovno nabavi in pošlje....ima kdo kakšne informacije okoli tega?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Koliko bank/bankirjev bo/je doniralo za ubožce v Bosni in Srbiji? Koliko velikanov trgovskih verig je "šenkalo" vode jn ostale stvari, ki jih nujno potrebujejo? Je kdo vsaj znižal vodo in hrano za dojenčke po nabavni ceni, da se lahko masovno nabavi in pošlje....ima kdo kakšne informacije okoli tega?
Nimam informacij, pa vseeno vem..........-
uf-1.gif

edino zaradi brezplačne reklame pa res možno, da bo kakšna trgovska firma......pa mogoče kakšna stranka tudi, ker so volitve na vidiku, mogoče celo kir politik, ampak s svojim € ziher ne
uf-1.gif

pa jst tudi ne, vsaj prostovoljno ne, vnaprej povem de ne bo ker slučajno butasto spraševal, mam svoje razloge, ki ne brigajo nobenga, tak kot mene ne brigajo razlogi tistih, ki dajo.

Nazadnje uredil moderator:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lidl je poslal: ''Na poplavljena območja smo tako preko Rdečega križa danes poslali 17 palet oziroma skoraj 8,5 ton izdelkov, ki jih trenutno najbolj potrebujejo: vodo, konzervirano hrano, hrano z daljšim rokom trajanja, plenice in druge toaletne pripomočke.''

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hofer: ''Naše podjetje bo doniralo izdelke v skupni prodajni vrednosti 15.000 € in prav tako poskrbelo, da bodo čim prej prispeli v prave roke. Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki ste že ali pa še boste skušali pomagati.''

Torej sta bolj ali manj samo 'trgovini za reveže', kot jih nekateri označujete, donirali...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

pa še nekaj me je zmotilo.najbolj verni alter uporabniki imajo največ za povedat in popljuvat čez taspodne.ne dojemam kako to če pa bog uči da smo pred njim vsi enaki...????

Mene prov briga iz kot je, ko bo usekalo pri nas in bo 1x upam rečt, da bodo prišli oni nam pomagat pa magari protipoplavne vreče nosit.

ON TOPIC kam se izliva Velika Morava? V Donavo?

A se kdo spomni, kdo nam je prišel na pomoč ob zadnjih poplavah?
confused-1.gif

Zelo vazna informacija v tem momentu, verjetno pa kdorkoli je zelel in imel moznost/potrebo. Je pa primerjava "poplav" debilna ampak od tebe to niti ni cudno.

Torej ne veš odgovora...kaj pa je v tem trenutku tako važna informacija, da sredi Slovenije ne smem na nekem internetnem forumu postaviti vprašanja o poplavah v Sloveniji? Tisti, ki so angažirani zaradi poplav na balkanu, itak nimajo časa in veselja pisariti po tej temi, ti pa očitno imaš zelo veliko časa, pomagat pa nisi šel. Niti jaz nisem šel, ampak jaz ne pametujem tu gor o tem, katera tema je 'pomembna'.

Nazadnje uredil moderator:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.735
6.503
113
Rdeči križ Slovenije je že zbral za 9 tovornjakov humanitarne pomoči. Po dva tovornjaka bosta odpeljana na RK Prijedor ter na RK Sanski most, 5 tovornjakov pitne vode pa na lokacijo RK Bijelina.
Donacije so prispevala podjetja Plasta d.o.o. z vodo Dana, Uskok d.d., vodo Costella, zelo odzivno je bilo tudi trgovsko podjetje Lidl, ki je doniralo 17 palet prehranskih izdelkov in higienskih pripomočkov (za BiH in za Srbijo) ter Ljubljanske mlekarne, ki so prispevale 4 palete mleka.
Danes je proti BiH že odpeljal tudi prvi tovornjak z zdravili, ki jih je podarila novomeška Krka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Ampak res, te barabinske banke bi lahko omočile nakazovanje na določene TRRje brezplačno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak res, te barabinske banke bi lahko omočile nakazovanje na določene TRRje brezplačno.

Kar nekaj bank je uvedlo moratorij na odplačevanje kreditov za eno leto, brez dodatnih obresti, kar se mi zdi ok gesta...