Polemika-SLO1

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tole:

Citat:
sej veš kako je... pr ptičji kugi so tud pobil 100.000 ptic, pa tud niso bili zihr, če so okužene... obstajala je možnost da so bile. Tuki je bilo pa isto

Kar si komentiral.

Ker to se je dejansko zgodilo.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ni bila poanta v pticah in jihovi kugi
rolleyes-1.gif

na tak zelo preprost način je povedal, kako je takrat pač bilo..

ne bi pa jaz tako zelo ideologije mešala v te poboje..bolj bi rekla, da se je šlo zob za zob..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
nikoli ne bi tega preprečili..in tudi nikoli ne bojo..
Če se bodo taki zločini pometali pod predprogo ali zavijali v strahovlado molka, potem se bo res še kar naprej PO vojni klalo.
Torej to je treba NUJNO raziskat in kaznovat zločince. Zločini brez zločincev ne obstajajo. Torej zločinci so. Kje so? Kdo jih ščiti?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ja, se je, ja. Vsi so bili bolni, tako ali drugače.
Je pa vseeno razlika al daš to izjavo leta 45 al 2009.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tako kot je tud razlika, če bi tole stalo leta 45 al pa če stoji še danes?

IMG_1731_velenje_mestno_sredisce_spomenik_josip_broz_tito.jpg

Nazadnje urejeno:

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
lepo bi po vojni, ali pa kasneje, razložili, zakaj so jih pobili, magari zaradi maščevanja, razrednega boja, ali kot nekateri pravite, da se pač vojne ne da, kar tako ustaviti. Te ljudi bi pokopali v grobnice, da se bi jim svojci lahko poklonili, izdali bi jim mrliške liste...tako bi postali v spomin in opomin vojnih in povojnih grozodejstev...seveda so se raje odločili za zaroto molka, morilce nagradili z privilegiji, iz sorodnikov pa naredili drugorazredne državljane...danes se pa čudijo, od kje še vedno toliko" izdajalcev" po Sloveniji

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Saj jaz proti kipu in ulicam nimam nič... Le namesto "v spomin" je potrebno zraven zapisati "v opomin"...

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
lepo bi po vojni, ali pa kasneje, razložili, zakaj so jih pobili, magari zaradi maščevanja, razrednega boja, ali kot nekateri pravite, da se pač vojne ne da, kar tako ustaviti. Te ljudi bi pokopali v grobnice, da se bi jim svojci lahko poklonili, izdali bi jim mrliške liste...tako bi postali v spomin in opomin vojnih in povojnih grozodejstev...

tako, s tem se pa strinjam..in to je prav, da se čimprej tudi naredi
smirk-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Če se bodo taki zločini pometali pod predprogo ali zavijali v strahovlado molka, potem se bo res še kar naprej PO vojni klalo.
Torej to je treba NUJNO raziskat in kaznovat zločince. Zločini brez zločincev ne obstajajo. Torej zločinci so. Kje so? Kdo jih ščiti?

Zložince ščiti zemlja in nagrobni spomenik.
Zdej ka vidm kok ste domobrančki blesavi lahk sam rečem da so povojni pobojii čist uredu in jih ne obsojam. Dost vas mam. To je vse kar lahk rečem. A vam je všeč al pa ne. Over and out v tej temi ali keri koli temi,
Moj ded ni imel čisto nič zraven. Zdej mi je že kar malo žal da ni imel.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
lepo bi po vojni, ali pa kasneje, razložili, zakaj so jih pobili, magari zaradi maščevanja, razrednega boja, ali kot nekateri pravite, da se pač vojne ne da, kar tako ustaviti. Te ljudi bi pokopali v grobnice, da se bi jim svojci lahko poklonili, izdali bi jim mrliške liste...tako bi postali v spomin in opomin vojnih in povojnih grozodejstev...

tako, s tem se pa strinjam..in to je prav, da se čimprej tudi naredi
smirk-1.gif

aja, zdej pa bi
grims-1.gif
sploh pa zmerjanje, najvišjih predstavnikov, recimo predsednika vseh državljanov, z drugorazrednimi temami, nič ne kaže na to...

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Če se bodo taki zločini pometali pod predprogo ali zavijali v strahovlado molka, ?

[/QUOTE]

večji strah, v kolikor bi bil to namen, bi dosegli prav z razkritjem in grožjo, se ti ne zdi?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Zdej ka vidm kok ste domobrančki blesavi

A blesavosti pa s teboj ne bi razgovarjal. S tako skrajnimi idejami, kot jih imaš nikakor nisi kompetenten, ne realen.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
bogi njegov deda, verjetno se ga sramuje, mu je zdaj žal da je sploh potomce delal.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
aja, zdej pa bi
grims-1.gif
sploh pa zmerjanje, najvišjih predstavnikov, recimo predsednika vseh državljanov, z drugorazrednimi temami, nič ne kaže na to...

a zdej je pa pozno..kaj za vraga pa hočete vi sploh?
confused-1.gif

ps:kaj dela pa vlada na tem področju?

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
lahk sam rečem da so povojni pobojii čist uredu in jih ne obsojam.
Bo treba zmanjšat dozo briljantine, ker očitno nekam pronica.
smirk-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:

Zložince ščiti zemlja in nagrobni spomenik.
Zdej ka vidm kok ste domobrančki blesavi lahk sam rečem da so povojni pobojii čist uredu in jih ne obsojam. Dost vas mam. To je vse kar lahk rečem. A vam je všeč al pa ne. Over and out v tej temi ali keri koli temi,

Hvala za tvoj prispevek, mislim, da si odločilno pripomogel, k razkrivanju resnice o stvareh, ki so se dogajale po vojni...če je bilo takih kot si ti, takrat v vsaki četi, samo nekaj, verjamem , da je bila izvedba pobojev, tudi nad nedolžnimi, ženskami in otroci, mala malica...
frown-1.gif