Bi zraven dodal še najnovejše osvoboditelje, toda kaj, ko je z vsakim dnem svobode vse manj. Vse bolj postajamo policijska država...Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Za tega mi nikol ni blo jasno čemu še stoji.
Lahko pa Broza prestavimo zraven, pa še Dolfeta in Karađorđeviæa, da bojo na kupu vsi ki so nas "osvobajali".
Hm... matr, kolkrat smo bli mi že osvobojeni... a se to še komu zdi mal čudn al samo men?
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Vsi zagovorniki "lepih časov"...., vsak dan an SLO1 po polnoči predvajajo dnevnike iz 91-ga.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
ZDA imajo bistveno vec "republik", narodov, ver in obicajev pa kljub temu dominirajo na tem planetu (pri drugih "vecjih" drzava je enako). Torej problem ni v receptu ampak sestavinah. Ali drugace, narodi bivse drzave se niso zavedeli kako dobro je bilo in koliko slabse je lahko. Se pa vsak zaveda vedno vec ljudi.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Dečko pojma nimaš kašni so bli to krediti. Jaz sem dobil kredita v vrednosti takratnih 5000 nemških mark. Od časa odobritve kredita pa do nakkupa matrerjala je inflacija požrla vse. Teh 5000 mark je bilo na konc meseca glih za 5 oken od Jelovice.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Za prvi del sem ti že nekje na 30. strani odgovoril in ker je več kot očitno da nočeđ videt ne bom ponavljal.
Ja, seveda se da dobit kredit dandanes, ampak ga je treba vrnit z obrestmi, kar takrat ni bilo treba. Za deset let obrokov si odplačal z gajbo pira.
Pa 5 let si nisem mogu tud novih hllač kupit. Cement se je dražil ko sto mater, pa še za dobit ga ni blo. Če nisi takoj za celo plačo hitro kupu 40 vreč cementa, si za konc mesca za isti denar kupu lahko samo še 10 žaklov cementa. Tud žebljev ni blo tisti čas. Sem jih moral iz desk pulit pa ravnat itd...
Tako da patriotič ne seri o zlatih komunistiočnih cajtih in lepih pufih, za izgradnjo hiš. Nič ni blo. Bajto sem si pač moral naredit, da sem imel streho nad glavo in zato, ker nisem lenuh, da bi žical državo in fehtal za socialno stanovanje kot je to počelo večino komunistov.
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Porkaduš, če si kakega vplivnega tovariša sam mal postrani pogledal, si že bil gotov.
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
BTW:Kak nick imaš na RKC forumu?
tukaj: http://domobranskiforum.mojforum.si/domobranskiforum.html
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Zgleda da še vedno premajhno
ja, sam pol bi si moral pa še tvoj dedek umazat roke, z poboji...
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi
Cigani so komunistom predstavljali preveliko konkurenco. Pol se neb vedlo kdo bolj krade in kdo je večji cigan.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sicer pa... zakaj ne bi tega že enkrat pozabili. Tuki se kregate za bitke vaših pradedkov. Pozabite že... pač svinjarije se delajo v in po vsaki vojni, in tud v in po 2. svetovni so se. To je dejstvo.
Kdo je imel pa prav, se pa nikol ne boste zmenil. Že 60 strani, pa še vedno niste tud za mm napredoval. In tud nikol ne boste.
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ni bila poanta v pticah in jihovi kugi
na tak zelo preprost način je povedal, kako je takrat pač bilo..
ne bi pa jaz tako zelo ideologije mešala v te poboje..bolj bi rekla, da se je šlo zob za zob..
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ja, se je, ja. Vsi so bili bolni, tako ali drugače.
Je pa vseeno razlika al daš to izjavo leta 45 al 2009.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Saj jaz proti kipu in ulicam nimam nič... Le namesto "v spomin" je potrebno zraven zapisati "v opomin"...
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če se bodo taki zločini pometali pod predprogo ali zavijali v strahovlado molka, potem se bo res še kar naprej PO vojni klalo.Citat:
Uporabnik nadi pravi:
nikoli ne bi tega preprečili..in tudi nikoli ne bojo..
Torej to je treba NUJNO raziskat in kaznovat zločince. Zločini brez zločincev ne obstajajo. Torej zločinci so. Kje so? Kdo jih ščiti?
Zložince ščiti zemlja in nagrobni spomenik.
Zdej ka vidm kok ste domobrančki blesavi lahk sam rečem da so povojni pobojii čist uredu in jih ne obsojam. Dost vas mam. To je vse kar lahk rečem. A vam je všeč al pa ne. Over and out v tej temi ali keri koli temi,
Moj ded ni imel čisto nič zraven. Zdej mi je že kar malo žal da ni imel.
Hvala za tvoj prispevek, mislim, da si odločilno pripomogel, k razkrivanju resnice o stvareh, ki so se dogajale po vojni...če je bilo takih kot si ti, takrat v vsaki četi, samo nekaj, verjamem , da je bila izvedba pobojev, tudi nad nedolžnimi, ženskami in otroci, mala malica...
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
A tega tudi podremo?
Citat:
Valda ima narodna vrednota prednost pred vero. To je nekaj najgršega da izdaš svoj narod.