Polemika-SLO1

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A tega tudi podremo?
trg-fr.rev._pogled1_M.jpg

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Za tega mi nikol ni blo jasno čemu še stoji.

Lahko pa Broza prestavimo zraven, pa še Dolfeta in Karađorđeviæa, da bojo na kupu vsi ki so nas "osvobajali".

Hm... matr, kolkrat smo bli mi že osvobojeni... a se to še komu zdi mal čudn al samo men?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Za tega mi nikol ni blo jasno čemu še stoji.

Lahko pa Broza prestavimo zraven, pa še Dolfeta in Karađorđeviæa, da bojo na kupu vsi ki so nas "osvobajali".

Hm... matr, kolkrat smo bli mi že osvobojeni... a se to še komu zdi mal čudn al samo men?
Bi zraven dodal še najnovejše osvoboditelje, toda kaj, ko je z vsakim dnem svobode vse manj. Vse bolj postajamo policijska država...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Vsi zagovorniki "lepih časov"...., vsak dan an SLO1 po polnoči predvajajo dnevnike iz 91-ga.

v bistvu je to hvalabogu nastavljeno od desne opcije...pravtako TVS3....da nas opominja na takratne čase!
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
ZDA imajo bistveno vec "republik", narodov, ver in obicajev pa kljub temu dominirajo na tem planetu (pri drugih "vecjih" drzava je enako). Torej problem ni v receptu ampak sestavinah. Ali drugace, narodi bivse drzave se niso zavedeli kako dobro je bilo in koliko slabse je lahko. Se pa vsak zaveda vedno vec ljudi.

Je razlika med federativno in konfederativno ureditvijo države!!! Federativno....vsi prispevajo "BRATSKI" v blagajno (ve se kako...najbolj razviti največ....mangupi manj).....Konfederativna........vsaka država/republika skjrbi za svojo rit in se trudi bit "konkurenčna na tržišču"
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Za prvi del sem ti že nekje na 30. strani odgovoril in ker je več kot očitno da nočeđ videt ne bom ponavljal.

Ja, seveda se da dobit kredit dandanes, ampak ga je treba vrnit z obrestmi, kar takrat ni bilo treba. Za deset let obrokov si odplačal z gajbo pira.
Dečko pojma nimaš kašni so bli to krediti. Jaz sem dobil kredita v vrednosti takratnih 5000 nemških mark. Od časa odobritve kredita pa do nakkupa matrerjala je inflacija požrla vse. Teh 5000 mark je bilo na konc meseca glih za 5 oken od Jelovice.
Pa 5 let si nisem mogu tud novih hllač kupit. Cement se je dražil ko sto mater, pa še za dobit ga ni blo. Če nisi takoj za celo plačo hitro kupu 40 vreč cementa, si za konc mesca za isti denar kupu lahko samo še 10 žaklov cementa. Tud žebljev ni blo tisti čas. Sem jih moral iz desk pulit pa ravnat itd...
Tako da patriotič ne seri o zlatih komunistiočnih cajtih in lepih pufih, za izgradnjo hiš. Nič ni blo. Bajto sem si pač moral naredit, da sem imel streho nad glavo in zato, ker nisem lenuh, da bi žical državo in fehtal za socialno stanovanje kot je to počelo večino komunistov.

Si imel dvojne tablice al si slučajno trefnu dan da nisi mel nepar na parni dan...pa so ti vs cement do večera pobral
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Porkaduš, če si kakega vplivnega tovariša sam mal postrani pogledal, si že bil gotov.
smirk-1.gif

v oštariji nisi smel zaklicat dol popit...si že bil na golem
wink-1.gif
ker te je pratil člen o verbalnem deliktu!

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

sicer pa... zakaj ne bi tega že enkrat pozabili. Tuki se kregate za bitke vaših pradedkov. Pozabite že... pač svinjarije se delajo v in po vsaki vojni, in tud v in po 2. svetovni so se. To je dejstvo.
Kdo je imel pa prav, se pa nikol ne boste zmenil. Že 60 strani, pa še vedno niste tud za mm napredoval. In tud nikol ne boste.

Tukaj se kregamo zato ker nekateri hočemo zgodovino v barvah.....in ne črno/bele kot jo nekateri zagovarjajo že 65 let!!! Sam tega ljudje "brez ograniæenja mandata" nočejo/ne morejo dojet!
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ni bila poanta v pticah in jihovi kugi
rolleyes-1.gif

na tak zelo preprost način je povedal, kako je takrat pač bilo..

ne bi pa jaz tako zelo ideologije mešala v te poboje..bolj bi rekla, da se je šlo zob za zob..

Žalostno da ne dojameš ideologije v ozadju (beri revolucije)....ne čudim se če mate pa doma še v 21stoletju črno bel televizor!
Jaz bi pa barvni LCD ker baje manj oči trpijo
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ja, se je, ja. Vsi so bili bolni, tako ali drugače.
Je pa vseeno razlika al daš to izjavo leta 45 al 2009.

Definitivno...če si jo dal leta 45 je leta 09 nisi mogel več
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Saj jaz proti kipu in ulicam nimam nič... Le namesto "v spomin" je potrebno zraven zapisati "v opomin"...

zmaga.gif

Drugače pa obsojajo zločine
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
nikoli ne bi tega preprečili..in tudi nikoli ne bojo..
Če se bodo taki zločini pometali pod predprogo ali zavijali v strahovlado molka, potem se bo res še kar naprej PO vojni klalo.
Torej to je treba NUJNO raziskat in kaznovat zločince. Zločini brez zločincev ne obstajajo. Torej zločinci so. Kje so? Kdo jih ščiti?

Zložince ščiti zemlja in nagrobni spomenik.
Zdej ka vidm kok ste domobrančki blesavi lahk sam rečem da so povojni pobojii čist uredu in jih ne obsojam. Dost vas mam. To je vse kar lahk rečem. A vam je všeč al pa ne. Over and out v tej temi ali keri koli temi,
Moj ded ni imel čisto nič zraven. Zdej mi je že kar malo žal da ni imel.

Hvala za tvoj prispevek, mislim, da si odločilno pripomogel, k razkrivanju resnice o stvareh, ki so se dogajale po vojni...če je bilo takih kot si ti, takrat v vsaki četi, samo nekaj, verjamem , da je bila izvedba pobojev, tudi nad nedolžnimi, ženskami in otroci, mala malica...
frown-1.gif

V bistvu jih je tudi bilo.....v vsaki četi cca 10% politkomisarjev......po domače vsaj en!
wink-1.gif
In teh 10% je nardil kasnej morijo!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
matr cela stran tvojih odgovorov.

No, ja... pa še vedno ne boste prišli do dna, kdo jih je več pobil, kako jih je pobil ipd... zdele se boste še 10 strani kregal, pol se vam pa ne bo več dalo, in bo šla tema v zgodovino kot ena izmed bolj aktivnih. in to bo to.
Pač eni se strinjajo s poboji tabelih, tabeli se valda branijo,.... Kakorkoli, cerkev je sodelovala z nacisti, in kdo je bil cerkven je posredno tud sodeloval z njimi. Nekateri so tud res celo izdajali svoj narod. Tukaj bi se moglo nehat. Valda ima narodna vrednota prednost pred vero. To je nekaj najgršega da izdaš svoj narod. Jest ne vem, kaj je treba še več razglabljat.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Mah tabeli nikol nebodo priznal da so izdal svoj narod. Sprave nebo iz njihove strani tud če se opravičimo za poboje, ker bodo vedno jokal da so oni bili izrabljeni. Sam jokajo pa jokajo.