Polemika-SLO1

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
BTW:Kak nick imaš na RKC forumu?

tukaj: http://domobranskiforum.mojforum.si/domobranskiforum.html

Tale link sem jaz enkrat objavil, potem sem se pa hotel registrirat, ampak me niso hoteli sprejeti.
evil.gif

Očitno ne spremlja alterja samo POP-tv.
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Če prav razumem Stardeca, je to OK, ker je bilo med vojno.

Lp
Ne razumeš prav.
Kadar v vojni in boju strelja vojak na vojaka je to pač vojna v kateri umirajo vojaki. Ni lepo, niti pohvalno, ampak zato so te vojne hudičeve.
Ko pa se pobija civiliste in za povrh še PO vojni, PA JE TO ZLOČIN IN GENOCID.
Jaz nevem al ste res takšna teleta da tegane zastopte in miru ne razlikujete od vojne?
Mir je zato, da se NE kolje in da se NE pobija med sabo. Vojna je pa zato da se kolje. In med vojno se je klalo na obeh straneh. Tud partizani so Nemcem domobrancem itd...med vojno sekali glave in klali vse povprek. Brez skrbi.
In PO vojni so drugi nehal klat, tardeči so pa šele orenk začel. To je razlika. In to ne majhna. In to je zločin, ki ne zastara.
Je pa res da se je izkazalo, da bi blo v Sloveniji skoraj bolš met vojno, ker se med vojno manj ljudi postreli kot pa PO vojni.
Komunajzarji pobijajo PO vojni, ostali pa med vojno.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zdaj, če pogledamo metode, se rahlo razlikujejo, kaj praviš?

Ostalo ti je pa že Gatto povedal.

Pa še tisto o penzijah in pilotih mi razloži, ko že vse veš.

haha metode, pa kaj še....a tok boli....
verjamem, da so tiste žrtve kurbarije kr k "kolaborantom "prišteli...
pilote in letanje, v oblakih, pa raj tebi prepustim
hysterical-1.gif

vse in edino pravilno, ste do sedaj vedeli edino "vi"... sedaj bomo, pa še koga drugega poslušali, kaj meniš
wink-1.gif

Moj zadnji odgovor tebi:

Zate ne vem, meni se zdi metek v čelo bolj human kot da ti nekdo dre kožo z obraza. Ampak verjetno nisi prebral mojega c/p...
crazy1.gif

Sami Hrvati priznavajo, da so v največji meri morili bivši četniki, kateri so zadnji trenutek zamenjali kakardo z zvezdo...

Kar se pilotov tiče: npr. oče Željka Ražnjatoviæa-Arkana je bil po tridesetletih služenja odpuščen iz JLA, ker je nasprotoval Titovemu ukazu, da lahko bivši piloti Neodvisne države Hrvaške letijo sami (predhodno so lahko leteli le v paru s preverjenim komunistom).

Pomilovanja vredno se mi pa zdi da nekateri poveličujete okupatorjeve sodelavce.
bonk.gif

BTW:Kak nick imaš na RKC forumu?

moj ne zadnji odgovor tebi

ja strel v čelo je bolj human, kot recimo udarec s krampom ali pa da kar živega človeka zakoplješ, zabetoniraš...čeprav zločin je zločin...

meni, se zdi pa pomilovanja vredno, da nekateri poveličujete boljševistično revolucijo, ki je za prevzem oblasti izvedla celo genocidne poboje domnevnih razrednih sovražnikov, nedolžnih žensk in otrok....in obenem zagovarjate in opravičujete zločin, katerega so se očitno sramovali, tudi izvajalci sami...

na RKC forumu imam nick patriotka
priden.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ti imaš v mislih še stare vojne, kjer sta si nasprotni strani napovedali vojno, poslale tolko pa tolko vojakov in se borile za vero, ozemlje, lepo bejbo...

2. sv. vojna je bila pa posebna vojna. Način, kakršen je bil, je poglavje zase.
Ravno zato so bili začetki vojne tako zelo uspešni za Nemce, Japonce pa tudi Italijane, saj nasprotnik ni bil pripravljen na tako vrsto morije.

In ko tak napadalec oslabi in se preda ter zavpije: Stop, jaz ne morem več, nehajmo!
Potem pride do zelo čudne situacije pri nekom, ki je zaradi te "osebe" izgubil vse: družino, dom, voljo do življenja... Takemu pa potem povedat, da je "vojne" konec in da naj gre s predano osebo skup na en pir... hm, kaj pa jaz vem?
sprasujem se.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja če po vojni pucajo izdajalce in tiste k so sodelovali z okupatorjem je ok

in tiste, za katere so posumili, da so bili krivi, in tiste, ker so bili na nek dan slučajno v isti gostilni kot tisti, ki so bili krivi, in tiste, ki jih je nekdo lažmo prijavil zaradi kakih neumnih zamer, in otroke, ker so bili pač otroci "krivih" in vseh katere sem naštel jaz, in ... in ... in ...

je to tudi ok?

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ti imaš v mislih še stare vojne, kjer sta si nasprotni strani napovedali vojno, poslale tolko pa tolko vojakov in se borile za vero, ozemlje, lepo bejbo...

2. sv. vojna je bila pa posebna vojna. Način, kakršen je bil, je poglavje zase.
Ravno zato so bili začetki vojne tako zelo uspešni za Nemce, Japonce pa tudi Italijane, saj nasprotnik ni bil pripravljen na tako vrsto morije.

In ko tak napadalec oslabi in se preda ter zavpije: Stop, jaz ne morem več, nehajmo!
Potem pride do zelo čudne situacije pri nekom, ki je zaradi te "osebe" izgubil vse: družino, dom, voljo do življenja... Takemu pa potem povedat, da je "vojne" konec in da naj gre s predano osebo skup na en pir... hm, kaj pa jaz vem?
sprasujem se.gif

seveda naš demokratični sistem, objavi število tako pobitih, izda mrliške liste in pusti sorodnikom, da se poklonijo svojcem na grobiščih ali pa izvaja strahovladje, nad sorodniki, kjer preveč radovedni, občasno izginjajo še do začetka 80-ih let in se zavije v zaroto molka...
poleg tega, je bilo tukaj že večkrat povedano, da so bile ustanovljene skupine za čiščenje in ne gre za stihijsko maščevanje kakršno je bilo recimo v Franciji

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
končno nekaj pametnega od tebe-mislim, vsaj slika, teksta pa itak ne bo nikdar pametnega s tvoje strani
tongue-1.gif

da ne bo nesporazuma, tistega teksta, nism jaz napisala
ne-ne-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ja?
Bi mi rada povedala, da je bila takratna in kasnejša oblast nedemokratična ter da je svoje zločine skrivala pred širšo javnostjo?
sprasujem se.gif

Po 800. postih ti še vedno ne poveš nič novega.
bonk.gif

So pa bili zanimivi tisti tvoji c/p o eliminacijah. Lahko dobim še vir?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Lokalna osebna maščevanja so po vsaki vojni. To kar se je dogajalo pa v Sloveniji po 2 sv. vojni, pa je bila organizirana sistematična čistka in genocid.
Slovenija je največje POvojno morišče na stari celini, če ne celo v svetu.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
SPET ŽENSKE,CIGANI NISO VREDNI NITI IMEN

Štab I.bataljona
"Ljube Šercerja"
NO
Št.99
Dne 9 jun I942
na položaju

Komandi I. čete
Na položaju

Kje se nahaja Tekavc Vida, katera je bila aretirana po patrolah I. ali 5. čete ob priliki našega bivanja na Igu. Po umiku iz barja je bila v Iški likvidirana neka ženska. Sporočite imena vseh aretirancev ,ki ste jih pokončali. Imena ciganov ni potreba.
Smrt fašizmu - Svobodo narodu!

Komandant : Politkomisar :
----------------------------------------------------
VIR: ARS, AS 1867, Zbirka dokumentov partizanskih vojaških fondov, TE 7, II. SNOUB "Ljubo Šercer", Šercerjev bataljon
AVTENTIČEN: ARS, AS 1852, Grupe odredov in odredi grup odredov slovenskih partizanskih čet, TE 3, Delovodnik štaba 1. bataljona "Ljubo Šercer"; "Odposlano: 99 - 9.VI.1942 - 6h45 - kurir Drobnič Vide - komandi 1 čete

sej vir ti spodaj piše...