Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne.
Si se zmotil.
Ne vamo ne tamo.
Jaa jaaa kr mahi....sj vem da si zaspan
Citat:
Ne.
Si se zmotil.
Ne vamo ne tamo.
Jaz bom zjutraj naspan, ti boš pa še vedno...Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Ne.
Si se zmotil.
Ne vamo ne tamo.
Jaa jaaa kr mahi....sj vem da si zaspan
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
beri to, kar je Patriot prilepil.
Beri pa naredi zaključek.
O partizanski pravljicah, pa mi ne rabiš govorit, sem jih imel čez glavo.
Zaključek pa so naredili zmagovalci, pa če vam je prav ali ne.
Lp
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A misliš da jo v kapitalizmu pa neb mogel? Še lepšo.Citat:
Vidiš, v grdo grdem komunizmu si si naredil hišo, po možnosti z zastonj kreditom, kaj pa sedaj ko ga ni več?
In za take blesave kredite se ti zahval komunistom, ki so s takim bolehnimi krediti državo zajebal. Torej spet tvoji, ki so zajebal vse.
Kdo misliš, da je pa moj kredit plačal? A partizani?Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A misliš da jo v kapitalizmu pa neb mogel? Še lepšo.Citat:
Vidiš, v grdo grdem komunizmu si si naredil hišo, po možnosti z zastonj kreditom, kaj pa sedaj ko ga ni več?
In za take blesave kredite se ti zahval komunistom, ki so s takim bolehnimi krediti državo zajebal. Torej spet tvoji, ki so zajebal vse.
Za kredite se jim lahko kvečjemu zahvališ ti.
Jaz svojega pošteno odplačujem.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kdo misliš, da je pa moj kredit plačal? A partizani?
Saj sem ti reku. Take debilne kredite so se lahko samo tvoji bedasti komunajzarji spomnil.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kdo misliš, da je pa moj kredit plačal? A partizani?
Tudi verjetno.
Pa mi ga še tudi odplačujemo.
Zdaj, če si že pri Krambergerju, si preskočil vrsto let. Malo poglej kaj je počel Arkan, kaj so naredili z bugojansko skupino itd...
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
@patriot ki se hvališ kako nam je blo lepo pa smo bajte gradil........tud mi......mamo lepo vikendico v mondenem predelu SLO zato.....sam kredite bomo pa še vsi mi en lep cajt posredno plačval......z filanjem primanklaja ki smo ga podedovali od EX YU leta91
Citat:
Jezovito klanje Hrvata muslimana u Koritniku
Među najjezovitije zločine,koje su srbsko-pravoslavni odmetnici izvršili nad Hrvatima muslimanima,pripada svakako pokolj,koji je na najnečovječniji način izvršen u selu Koritniku.Čovjeku se mora naježiti koža i na samo sjeæanje na ovaj događaj.Tu su odmetnici pokazali sav svoj sadizam,sve najgroznije strane svoje duše.Naprosto je težko dokučiti,da može biti ljudi,koji su kadri izvršiti i ovakova zlodjela.
Mehmed Kurispahiæ,Hrvat ,musliman iz Koritinika,koji je izbjegao strašnoj smrti,dao je kod zapovjedništva Vojne krajine u Sarajevu 17.siečnja 1942. ovaj potresni opis tog nezapamæenog dogođaja:
"Onoga dana,kad je hrvatska vojska potisnula četnike do iza Gostilje,došao je sutradan u Koritnik Vuko Medenica sa 20. četnika,među kojima su bili Stjepan Nikoliæ,Stevo Šušnjar,Čedomil Šušnjar-svi iz Hubave,te Velizar Gavriloviæ,Dragomir Gavriloviæ i Ðorđe Grujiæ iz Koritnika.Ostali su bili nama nepoznati.Napried navedeni seljaci bili su obučeni u seljačko odielo,a oboružani puškama i noževima.Municiju su imali u džepovima.Oni drugi nepoznati bili su obučeni svi u vojnička odiela s "redenicima" preko ramena i oko pasa,s puškom i nožem,a imali su gotovo svaki po jednu bombu.Vuko Medenica bio je u oficirskom odielu sa šubarom na glavi.Čim su došli u Koritnik,pozvao je Vuko Medenica Ramu Kurispahiæa i rekao mu,da sve mužkarce skupi u selo i dovede do njega.Kada je Ramo to učinio i nas vse skupio,Medenica nas je postavio u red a iza toga naredio,da prvi po redu Mehmed Kurispahiæ izađe pred nas,nakon čega je zapovjedio dvojici onih,koji su bili u vojničkom odielu,da mu zgule kožu s lica.Ova su dvojica pristupila radu,oborila Mehmeda te onako tupim noževima najprije mu razrezali kožu izpod lica,a onda je počeli guliti te skupa s mesom,tj. mišiæima na licu,nosom i ušima zgulili i prevrnuli preko glave tako,da je donji dio s brade dosizao mu do jake kaputa.Mehmed se kroz æitavo ovo vrieme krivio i vrištao od užasnih bolova.Nakon toga je Medenica naredio Mehmedu onako zguljenom,da pokaže kako se Bogu moli,pa kada je Mehmed prizivajuæi molitvu Bogu pao na zemlju,jedan od onih koji su lice derali,usadio mu je nož u leđa,od čega je Mehmed nakon užasnog krivljenja umro.Nakon Mehmeda došao je red na Mehu Spahiæa,da i njega na isti način zlostavljaju,pa kada je izašao pred nas,odmah je pao pred nas na zemlju,moleæi da ga radije ubiju nego tako muče.U tome je jedan od mučitelja imajuæi nož na puški zabo u Mehinu lievu ruku i gotovo je odkinuo,a onaj drugi je pristupio,pritisnuo mu leđa nogom,naslonio ciev na sljepočicu i opalio,od čega je Meho odmah umro.Sada je došao red na Muju Kurispahiæa,koga su oborili na zemlju i njih četvorica onako s noževima na puškama su ga parali,boli i rezali te svega iztrgali kao vuci lešinu.Iza toga se je jedan od njih zaletio na Sulju Kurispahiæa,koji je bio sliedeæi na redu,te mu protjerao nož kroz vrat,tako da ga je zabo s prednje strane i da je prošao sa zadnje strane vrata,od čega je Suljo odmah pao mrtav,čim je ovaj krvaopija izvadio nož.Ovaj isti je odmah,čim je pao Suljo,zabio bajunetu Smailu Smajkiæu u slabinu i razderao mu tielo do pupka,od čega je Smail pao i njegov vapaj i previjanje od raznih bolova dugo se čuo.U to je došao seljak Gojko Jovanoviæ iz Hubave,koji je dotjerao pred sobom Rasima Smajkiæa.Njemu i njegovom bratu Novici zapovjedio je Vuko Medenica da odtjeraju Ramu Kurispahiæa,Rasima Smajkiæa i još jednu ženu do Drine te tamo od njih učine što znaju.Vidio sam kako su Gojko i Novica Jovanoviæ,čim su se približili Drini,počeli nemilice s nožem na puški bosti ovo troje,koji su bili svezani,sve dotle dok nisu pali.Pa kada su pali,onda su ih onako ležeæe na zemlji ponovno i puno puta boli,a poslije toga su ih odvezli i bacili u Drinu."
Mehmed Kuripašiæ,v.r.
V bistvu nič ne hvalim. Butasto mi je, da ljudje pljuvajo sistem, ki jim je omogočil to.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A so to tud delal PO vojni?Citat:
Takole pa so to počeli četniki:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
ZDA imajo bistveno vec "republik", narodov, ver in obicajev pa kljub temu dominirajo na tem planetu (pri drugih "vecjih" drzava je enako). Torej problem ni v receptu ampak sestavinah. Ali drugace, narodi bivse drzave se niso zavedeli kako dobro je bilo in koliko slabse je lahko. Se pa vsak zaveda vedno vec ljudi.
Dečko pojma nimaš kašni so bli to krediti. Jaz sem dobil kredita v vrednosti takratnih 5000 nemških mark. Od časa odobritve kredita pa do nakkupa matrerjala je inflacija požrla vse. Teh 5000 mark je bilo na konc meseca glih za 5 oken od Jelovice.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Za prvi del sem ti že nekje na 30. strani odgovoril in ker je več kot očitno da nočeđ videt ne bom ponavljal.
Ja, seveda se da dobit kredit dandanes, ampak ga je treba vrnit z obrestmi, kar takrat ni bilo treba. Za deset let obrokov si odplačal z gajbo pira.