Polemika-SLO1

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

A ti jo kdo oporeka?? Pa tud 65 let do zdej, ti je bila eno in edino merilo, naj ti ostane še vnaprej, sam mal se še naokrog ozri....

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Glede na to, da je bil moj star fotr v švabskem logoru med 2sv, mi kakršnokoli prikazovanje domobrancev (ki so prisegli nacizmu) kot borcev za slovensko ozemlje (oz. osvoboditev pred okupatorjem) smrdi po pasjem dreku.

Kot ti je bilo pa že povedano, nihče ne zanika povojnih pobojev.

Dokumentarec je bil predvajan na rtvslo, sicer pa mislim da ti nisi merilo o resnici med WW2 in po njej, tko da je irelevantno kako tebi kaj smrdi....
Ne, pobojev pa res več nihče ne zanika, bi bilo to precej težko po teh odkritjih, se ti ne zdi. Čeprav nekateri še vedno pričakujejo, da bodo forenziki odkrili, da kosti niso človeške
confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Vaške straže so zaprisegle leta 1943 in od takrat naprej se lahko govori o domobrancih kot domobrancih.......pred 1943 se je pa šlo za to da NAPRIMER jst (ki sem na oblasti) NE morem pridet do Snecerja domov in mu vzet njegovga nuvija 765 zato ker sem na oblasti in si to lahko privoščm in mu vzamem nekaj njegovega ker mi je všeč! Ker se bo potem Snecer (če je normalen) šel domobrana in bo branu svoje imetje....dom z sredstvi ki jih bo najdu! ( boxser, kij, puška, ak47).......

To sm mu hotu povedat ( PA TUD VSEM VM k nekak ne prebavlate domobrancev že po difoltu ) Pa mam občutek da ne da niste ampak nočte dojet!!! Se pa strinjam da so bli pa nakonc VSI zločinci (in komunisti in domobranci)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Saj za to gre. Da so se zločini delali na obeh straneh. Domobranci so jih počeli med vojno, komunisti pa med in po vojni. Pa še pomembno dejstvo: po vojni se je to počelo z blagoslovom oblasti, kar je lepo prikazano v dokumentarcu RTVSLO, kjer je bila prikazana znamenita depeša Kardelja.

Ampak nekateri si še kar zatiskajo oči in vso krivdo zvračajo samo na eno stran.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
vsekakor si je sama izbrala, da bo tele linke in c/p dajala sem..

pa dej začni razmišljat preden kaj napišeš no..ker si zoprn za brat in odgovarjat če ne..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Seveda sem zoprn, ko se v tele tvoje nebuloze vtikam. A si kje slučajno že prilepila kakšen vir? Najlažje je lajat pravljice, s katerimi so nas hranili v OŠ. Kaj boš pa na tisto depešo Kardelja rekla? No, daj povej. Ker me res zanima, kako boste ti in ostali enostranski razlagalci to stvar opravičili? Če ne veš, naj te spomnim: Kardelj je slovenski oblasti očital, da "čiščenje" poteka prepočasi.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
a sram te pa ni tukaj javno razglašat kdo si in od koga rojena?
kje pa ti vidiš, kaj so bili moji starši in kako gledajo na to?? verjemi pa, da ne podpirajo genocidnih zločinov, tako, kot morda ti...
zdaj vsaj razumem, kakšno je bilo razmišljanje, krvnikov po vojni, čimveč ljudi pobiti, skupaj z njihovimi otroci vred, kajti ti ne morejo biti nič drugačni od staršev.

Bogi ste z svojimi opranimi možgani in se ne čudim, da vas ni sram zločinov po vojni, čeprav očitno nekoga je, če ne se bi že hvalil z njimi...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Kar navadi se. Če se ne strinjaš z uradno linijo, te takoj proglasijo najmanj za klerikalca. Pri tem sploh ni pomembno, kakšne imaš zares poglede.
crazy1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kar navadi se. Če se ne strinjaš z uradno linijo, te takoj proglasijo najmanj za klerikalca. Pri tem sploh ni pomembno, kakšne imaš zares poglede.
crazy1.gif

467716-post_slo.gif

sicer pa: objektivnost , kdo bo tebe ljubil...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nisem opazil da bi kdo z "leve" strani sedaj koga na forumu označil za domobranca, izdajalca... Se motim?
Medtem ko sem samo jaz npr. do sedaj bil vse, od komunista, do Stalina, UDBOvca, rablja, klavca..., čeprav bolj kot večina ta najbolj glasnih, obsojam VSE poboje in želim, da se enkrat za vselej razčisti in najde krivce od vrha navzdol, žive ali mrtve.

Samo en problem je z mano, ne ploskam ko Kaja in Co. limajo gor res zelo objektivne interpretacije zgodovine.
bonk.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sej ti tud nisi objektivna...kva se greš no

ja maš prav, res sem pristranska, ker sem po 65 letih, še malo na drugo stran pogledala...
bonk.gif

upam pa, da bom odnesla celo glavo..
smirk-1.gif
si predstavljaš nekoga, ki bi v tistih povojnih, svinčenih časih, poskušal odkriti še drugo plat zgodbe...