Poceni iberwagen

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
pa vseeno, komu bo šlo na jok čez 3 leta ko jo boš dal na avto.net ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tistim, ki avto kupijo zato, da se hvalijo in ga ne izkoristijo. Tisti, ki avto kupi za vozit ga bo pa v 3 letih tudi pošteno zvozili, takemu je vseeno koliko dobi za avto, ker je že itak zamortiziran in je prinesel določen overall profit.

Na jok gre zahojenim Slovencem, ki onanirajo na take wagne... Ki cenijo 3 leta stare gare kot suho zlato, popolnoma nerealno in skregano z razumom.

3 leta star avto kot je na sliki ima v povprečju prevoženih vsaj 150kkm (glede na namen za middle business management). Slovencelj, ki ga ima za gledanje v garaži in hvaljenje pred sosedi pa mogoče prevozi v tem času 50kkm.
Tisti, ki ima denar in si ga kupi zato ker ga želi imeti pa po 3 letih tudi ne bo navijal cene v fundament. Pač si bo omislil novi igračko, stare pa znebil ASAP.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.036
11.156
113
prosim brez Renoja v tej temi...da mi te polizdelke mešate med "iberwagne" enostavno ni higiensko.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pa vseeno, komu bo šlo na jok čez 3 leta ko jo boš dal na avto.net ?

glej avto ma 4 leta garancije, pred tem nebom prodajal ziher...sicer pa avte kupujem, da jih zvozim, takrat ko jaz prodajam, je razlika med njimi 1-2 jurja...kar je zanemarljivo....

in ne avto ni naložba s katero bi računal na to da bom kaj zaslužo...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Zato ker se vedno, ko je tema o nemški trojici, začne zraven mešati francoze/italjane/korejce,... Dejte že razumet, da to niso isti kupci in nekateri pač raje plačajo prestiž, kot pa polno opremljen avto za isto ceno.

Kdaj točno je rang avtomobila Audi A4 prestižen? Še za A6 bi težko rekel, da je prestižen. Prej A7, A8. Znamka je dobro pozicionirana na naših prostorih, v Ameriki so Audiji daleč od prestiža.

A6 da ni prestižen? Kaj pa pomeni prestiž? Da ima "full opremo"... In kaj je A7 drugega kot A6 z petimi vrati? smartass...

In kaj ima USA pametnega od prestiža? Poglej si njihove polizdelke od escalade-a.. edin prestižen avto v USA prihaja iz Evrope ali japonske... USA je hud market samo zaradi močne kupne sile. In seveda nizkih cen vozil. Me zanima koliko hamburgarjev bi imelo escalade, audije in lexuse doma, če bi jih prodajali po EU cenah plus uvoz...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tistim, ki avto kupijo zato, da se hvalijo in ga ne izkoristijo. Tisti, ki avto kupi za vozit ga bo pa v 3 letih tudi pošteno zvozili, takemu je vseeno koliko dobi za avto, ker je že itak zamortiziran in je prinesel določen overall profit.

Na jok gre zahojenim Slovencem, ki onanirajo na take wagne... Ki cenijo 3 leta stare gare kot suho zlato, popolnoma nerealno in skregano z razumom.

3 leta star avto kot je na sliki ima v povprečju prevoženih vsaj 150kkm (glede na namen za middle business management). Slovencelj, ki ga ima za gledanje v garaži in hvaljenje pred sosedi pa mogoče prevozi v tem času 50kkm.
Tisti, ki ima denar in si ga kupi zato ker ga želi imeti pa po 3 letih tudi ne bo navijal cene v fundament. Pač si bo omislil novi igračko, stare pa znebil ASAP.

če se tebi zdi izguba vrednosti zanemarljiv podatek pri nakupu novega avta, pol ok, to spoštujem, razumem pa ne
smile-1.gif

si že mel kdaj alfo ? če ne mi ne pametuj
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Zato ker se vedno, ko je tema o nemški trojici, začne zraven mešati francoze/italjane/korejce,... Dejte že razumet, da to niso isti kupci in nekateri pač raje plačajo prestiž, kot pa polno opremljen avto za isto ceno.

Kdaj točno je rang avtomobila Audi A4 prestižen? Še za A6 bi težko rekel, da je prestižen. Prej A7, A8. Znamka je dobro pozicionirana na naših prostorih, v Ameriki so Audiji daleč od prestiža.

A6 da ni prestižen? Kaj pa pomeni prestiž? Da ima "full opremo"... In kaj je A7 drugega kot A6 z petimi vrati? smartass...

In kaj ima USA pametnega od prestiža? Poglej si njihove polizdelke od escalade-a.. edin prestižen avto v USA prihaja iz Evrope ali japonske... USA je hud market samo zaradi močne kupne sile. In seveda nizkih cen vozil. Me zanima koliko hamburgarjev bi imelo escalade, audije in lexuse doma, če bi jih prodajali po EU cenah plus uvoz...

Mogoče v tvojem svetu in povprečnega Slovenca, ki mu je Golf GTI top shit zadeva. A6 je povprečen middle managment avto oz za bolje stoječega mesarja in ostale mutibariče. Ne, prestižnost ne pomeni nalodan s full opremo, ampak umestitev v razred avtomobilov. Kljub temu, da imata A6 in A7 skupno platformo še ne pomeni, da sta enaka. In ja, A7 je umeščen višje kot je A6. Že pogled na cenik osnovnega modela ti da jasno vedeti kako se pozicionira na tržišču.

Za Ameriko še sam ne veš kaj točno si napisal, jaz te ne razumem oz ti slabo bereš. Še enkrat si preberi moj post in ti bo morda kapnilo, da je lahko posamezna znamka različno vrednotena na različnih prostorih. Bo šlo ali rajši počasneje pišem, da boš dojel. Oladi malo.

Aja, sej res, ti voziš Audija
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
če se tebi zdi izguba vrednosti zanemarljiv podatek pri nakupu novega avta, pol ok, to spoštujem, razumem pa ne
smile-1.gif

Samo ne razumem zakaj potem pametuješ glede izgube vrednosti pri laguni, ko je pa ta pri audiju zares brutalna. Bolj ko je loaded bol zgubiš. Sicer to velja za vse avte, vključno z laguno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
prvo se odloči če je business opipal al loaded, ker malo prej ste pravli da je opipan v bistvu
smile-1.gif

popolnoma vseeno je kaj zdaj tu vsi govorite, ker govorite teorijo, idi na avto.net pa si parkiraj 10 avtov ki so bli dodani danes, pa pol spremljaj kak padajo dol
wink-1.gif

dejstva so pač taka, švaba prodaš TAKOJ, verjamem da tudi cliota, medtem ko kolega laguno prodaja že ohoho, in jo bo tak dolgo dokler ne bo cene spustil na tako da mu bo šlo na jok, pa je lep avto pa dobro opremljen ampak pač ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Laguno 3 je kar lahko prodat za dober denar, ker jih ni veliko, sploh pa dobrih. Če prodaja pa laguno 2 mu jasno bog pomagaj, tistega nihče noče.

Sicer pa če vzameš eno primerno opremljeno laguno, 150 konjski 2.0 dci z dynamique opremo, te pride okoli 20 jurjev. Oskubljen audi z manj opreme in švoh motorjem pride očitno 27 jurjev. Čez 3 leta bo šla laguna za 14 - 15, audi pa za 17. Zdaj, če vzameš laguno za 27 jurjev bo čez 3 leta vredna isto 15, edino prodal jo boš mogoče prej. Audi za 40 jurjev bo vreden pa 22. Meni se ne da razmišljat keri bolj drži ceno in kaj takoj prodaš, ampak se mi zdi da pri audijih tudi ni rožnato.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oladi, frajerčina. A sem ti na rep stopil, namreč nikjer nisem omenjal nobene znamke eksplicitno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Laguno 3 je kar lahko prodat za dober denar, ker jih ni veliko, sploh pa dobrih. Če prodaja pa laguno 2 mu jasno bog pomagaj, tistega nihče noče.

Sicer pa če vzameš eno primerno opremljeno laguno, 150 konjski 2.0 dci z dynamique opremo, te pride okoli 20 jurjev. Oskubljen audi z manj opreme in švoh motorjem pride očitno 27 jurjev. Čez 3 leta bo šla laguna za 14 - 15, audi pa za 17. Zdaj, če vzameš laguno za 27 jurjev bo čez 3 leta vredna isto 15, edino prodal jo boš mogoče prej. Audi za 40 jurjev bo vreden pa 22. Meni se ne da razmišljat keri bolj drži ceno in kaj takoj prodaš, ampak se mi zdi da pri audijih tudi ni rožnato.

laguno 2 mu bog pomagaj,
....
2.2 dci ... tistemu tud bog pomagaj
1.5 dci bog pomagaj ...
in če je skozi koncern dosti takih primerov bog pomagaj, mislim da vemo kak to vpliva na nadaljno prodajo
smile-1.gif

prodaja se koleos, fully loaded, kupil se je zato ker je bil ultra super duper deal, z usnjem, xenon ni da ni ful opcija, dali so lep popust, zdaj eno leto kasneje potrebe po avtu ni več .... takega avta prodat ne moreš oz ga prodaš na en način .... za 15k

in če komu ob tem ne gre na jok ... svaka čast !

B81

22. jul 2007
37.714
10.978
113
Pa kaj je res z vami in temi nemškimi avti? pa en novi dizlasti pasat bo verjetno več na servisu ko ena kia pač ena...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Očitno nisi zadovoljen s svojim korejcem, da imaš toliko za povedat čez nemške avte...

B81

22. jul 2007
37.714
10.978
113
Nimam korejca, imam forda (kam naj tega dam sploh hehe), sem kolebal med a4 b6 verzijo pri nakupu bencinarja, pa so bile skoraj vse zadnje šipe na kurbl...
pa nena mi ti zdaj korejcev naprej meči, če je zmanjkalo za audija, pa se s škodo voziš.

Resno debato sem mislil.
Naj nekdo pokaže pokvarljivost avtomobilov v neki dobi in takrat bomo tudi mi, ki poveličevanja nemcev ne zastopimo, rekli, res je, splača se kupit, ker gre 400 k km z rednimi servisi.

Prestiž in lepa plastika v notranjosti avta meni ne igra vloge, ker sem že enkrat napisal, da plastike v avtu ne božam (kot zgleda nekateri).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
prodaja se koleos, fully loaded, kupil se je zato ker je bil ultra super duper deal, z usnjem, xenon ni da ni ful opcija, dali so lep popust, zdaj eno leto kasneje potrebe po avtu ni več .... takega avta prodat ne moreš oz ga prodaš na en način .... za 15k

in če komu ob tem ne gre na jok ... svaka čast !

Meni gre na jok, ker je tvoj kolega kupil koleosa in ne ker ga zdaj ne more prodat. To mi gre samo na smeh
hysterical-1.gif

Mislim, kaj ti mora bit, da greš kupit avto, ki je vsem na svetu grd in pol misliš, da ga boš hitro prodal.

Sicer jaz bi vzel 1 leto starega koleosa s ful opremo, ker rabim en tak avto za v zidanco, ampak na avto.netu sta samo dva za najmanj 20 jurjev in oba očitno testna od avtohiše
17758-icon_confused.gif