Še moja malenkost
Ta avto imam že od 2008, torej pred face liftom. Preseneča, da je oblika že zmeraj všečna in ne zastara.
Za moje pojme je odličen z zelo malo pomanjkljivost. Preseneča me izjemno nizka poraba motorja, predvsem na lokalnih cestah.
Ergonomija, preglednost sta odlični. Števci so verjetno eni najboljših ali celo najboljši glede na berljivost in preglednost.
Kot sem omenil je poraba zelo nizka predvsem na lokalnih cesta. Poraba okoli7,5 l, cez 8 je težko iti, sem se pa že vozil z 7 l ali man porabe v povprečju, Vse je odvisno od stila vožnje. Razlika do dizla je manjša kot se zdi na prvi pogled.
Preciznost volanskga mehanizma in krmiljenje je izredno. Servisi so A in B in malo čudni, vprašaj če se jih lahko poenostavi.
Malo več pozornosti zahtevajo zadje zavore oz. mazanje vodil ploščic.
Razen zakompliciranega sistema servisov je avto zelo nezahteven in precej poceni za vzdrževanje. Npr. origninal brisalci so narejeni tako, da imajo precej močnejšo gumo, zamenjaš lahko samo gumo in stanejo dokaj razumno.
Moje mnenje je, da je izjemno veliko avta za malo denarja in precej nizko porabo, zasnovan je tako, da do 200.000 km lahko shajaš s precej poceni servisi, samo malo se je potrebno znajti.