Honda Accord 08-12

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
SimonVi @ In PROSIM, ne mi ponujat korejce (!) v to temo. Ostanimo enkrat za spremembo bolj kulturni in se omejimo samo na Accorda.
Hvala!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.701
6.720
113
pri taščici
Koliko tehta honda?
Dvesto kg več? Prej bi rekel da je mazda težja. Vsaj skupna teža je lahko vecja za 40 kg.
Jaz bi vzel hondo. Ker je zadnja bo imela dobro ohranjena čez desetletje "zbirateljsko vrednost". Pa tudi sicer Hondi zaupam bolj kot mazdi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Prav smešno je brat temo...odpre se tema katera Honda, avtor striktno napiše da išče Hondo (in ne žbnj znamke)...a sledi nadaljevanje nanizanke zakaj pa ne kaj drugega kot Hondo.
bonk.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Tako opremljeni accordi kot je dal primer,so bili čez 30 jurjev. Omenjeni avto ima bencinski motor,ki je eden najzaneslivejših motorjev .Poraba je nekje med 8-8,5,dizel idtec pa nekje 1,5 litra manj. V kolikor se na leto ne prevozi več kot 25 tisoč je to primerna izbira.
Težko boš dobil nezadovoljnega lastnika ,ker so vsi zadovoljni.
Omenjeni avto in zanimiva predstavitev.
https://www.youtube.com/watch?v=GB2LKuxEjAo

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
V Nemčiji, od koder je verjetno uvožen tisti od KMAG, je stal 23k in ne čez 30k. Temu ustrezna je cena rabljenega.

On topic: dotičnega sam ne bi kupil in sicer zgolj zato ker je AT. Avtomatika se kupuje novega, ob rabljenem zna prehitro boleti glava.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
Samo moraš upoštevat da je DMV za ta avto brutalen

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Že sedem let vozim accorda predprejšnje generacije, zdajle bo 350 tisoč km in vem da so dobri avti. Moj laufa še vedno kot urca, vseeno pa že en čas iščem accorda zdajšnje (in žal zadnje) generacije, je pa ponudba pri nam zelo skromna. Sem danes dobil že dva namiga "a ne bi bilo bolje audija za ta denar vzet" pa "zakaj ne dizla". Tipično slovensko. Hehe.
smile-1.gif

Prtljažnik res ni ravno velik, čeprav zgleda večji kot pri mojem, upam da gre na pol razstavljen bicikel notri, za dodatne bom že nabavil strešne nosilce. 20 jurjev pa žal nimam samo za avto, se moram zadovoljiti z manjšo kupno močjo.

Kaj pa passata
hysterical-1.gif
Stric ga ima, dizla seveda, ga bom vprašal, kaj je bolje vzeti.
evil.gif

Tudi fotr je rekel, "pa res ne bi raje dizla?"

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
V Nemčiji, od koder je verjetno uvožen tisti od KMAG, je stal 23k in ne čez 30k. Temu ustrezna je cena rabljenega.

On topic: dotičnega sam ne bi kupil in sicer zgolj zato ker je AT. Avtomatika se kupuje novega, ob rabljenem zna prehitro boleti glava.
Govori se o avtu iz prvega posta,ki ni avtomatik in so bili z tako opremo čez 30 jurkov
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vseeno "malo" dvomim, da so bili accordi z najboljšim motorjem in najboljšo opremo v Nemčiji leta 2010 samo 23 jurjev.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Naja, če gledamo rabljene na nemških avtonetih, je cena še kar v redu. Sploh če dam zraven primerljiva (dolgočasna) nemška kola. No, saj zdaj je itak prodan
wink-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Še moja malenkost

Ta avto imam že od 2008, torej pred face liftom. Preseneča, da je oblika že zmeraj všečna in ne zastara.

Za moje pojme je odličen z zelo malo pomanjkljivost. Preseneča me izjemno nizka poraba motorja, predvsem na lokalnih cestah.
Ergonomija, preglednost sta odlični. Števci so verjetno eni najboljših ali celo najboljši glede na berljivost in preglednost.

Kot sem omenil je poraba zelo nizka predvsem na lokalnih cesta. Poraba okoli7,5 l, cez 8 je težko iti, sem se pa že vozil z 7 l ali man porabe v povprečju, Vse je odvisno od stila vožnje. Razlika do dizla je manjša kot se zdi na prvi pogled.

Preciznost volanskga mehanizma in krmiljenje je izredno. Servisi so A in B in malo čudni, vprašaj če se jih lahko poenostavi.
Malo več pozornosti zahtevajo zadje zavore oz. mazanje vodil ploščic.
Razen zakompliciranega sistema servisov je avto zelo nezahteven in precej poceni za vzdrževanje. Npr. origninal brisalci so narejeni tako, da imajo precej močnejšo gumo, zamenjaš lahko samo gumo in stanejo dokaj razumno.

Moje mnenje je, da je izjemno veliko avta za malo denarja in precej nizko porabo, zasnovan je tako, da do 200.000 km lahko shajaš s precej poceni servisi, samo malo se je potrebno znajti.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.278
2.391
113
Kolega ima enako Accord 2009. Ko mi je govoril servisi A in B mi je kar malo na smeh šlo. Še posebej zato, ker je imel servis A in plačal zanj 200€ čez en mesec je bil servis B, ki je bil 300€, potem čez 3 mesec spet servis A pa spet 300€..? V bistvu je avto vsake 2-3 mesece na rednem servisu. Ni čudno, da se nikoli ne pokvari.

PS: cifre v € so bolj na pamet izmišljene, ker se jih zdaj ne spomnim 100%, je pa bilo tu nekje in na uradnem servisu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tako blizu pa spet niso mogli biti servisi. Jaz sem imel Accorda prejšnje generacije in je bil lepo servis na 20.000 km ali eno leto. Proble je edino v tem da je bil servis A 300eur, servis B pa 350eur.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Ja v redu...a avto drigače ni vžgal če nisi poservisiral cele abecede?

Ni možno da menjaš olje in filtre na 15 jurjev (pri nepooblaščenem za 100 eur), velik servis ko je zato predviden...ko se pojavlja abeceda jo pa lepo resetiraš?

Pa če je bil na 20 jurjev...čemu enkrat a drugič b?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ahja na 20000 tisoč je servis in 2 tisoč km prej te opozori kaj je treba servisirat !
Pod A ; Menjava motornega olja in oljnega filtra
Pod B; Pregled raznih sestavnih delov kot pri vsakem avtomobilu.
Pod 2 Menjava mikro filtrov
Pod 3 Menjava olja v menjalniku
Pod 4 Menjava filtra za gorivo

itd. skratka vse je v računalniku in serviser kar zamenja tudi označi.

Drugač pa kolega ni povedal natančno al pa nič ne ve.

Skratka imaš modele ki ne bo nikoli kupil japonca,tist ko ma japonca pa težko da bo šel na švaba,kdor ma pa Hondo bo pa zmeraj ostal tam.lp.