Proti kmetom najbolj lajajo zvezdaškj pedri k imajo borčevske penzije...
Glede na to, da ima toliko čez cerkev za povedat, si bo na koncu zaslužila še cerkven pogrebIn o predsedniku vlade: "Kar dolgo časa sem bil tiho, sem predel in te rad imel, a danes te nič več ne maram. Sedaj pri meni si oplel. Že res, da si od sile fleten, a jaz sem fletnejši, da veš: Ker jaz sem pesnik, ti pa štromar. Ker jaz ostanem, ti pa greš. Saj še podgan ne znaš loviti. Ujel si le neznatno miš. Dovolj je tvojih kompromisov. Mar od janšistov se učiš, ti štromar? Nas je Islandija prva priznala, a je politika to zamolčala. Raje pred vsakim se papežem plazi, pravih prijateljev pa ne opazi. Katolicizem kroji nam prihodnost, silno skrbi nas slovenceljska rodnost. Splav prepovedati Cerkev želi, a o zlorabah previdno molči. Robert prisrčno se škofi rokuje. To je vesel krivonosi Zore. Bog ve, o čem so se dogovorili. Pazi se, štromar! Gledamo te."
Provokacija ali satira: Makarovičeva 'obdelala' tudi Goloba in Pirc Musarjevo | 24ur.com
Kjer je Svetlana Makarovič, je tudi ogenj, bi lahko rekli. In nič drugače ni bilo niti dva dni po Prešernovi proslavi. "Predsednica vsakogar – predsednica nikogar, je isto sranje ona ali pa kakšen Logar." Tako je pisateljica Svetlana Makarovič v svoji novi pesniški zbirki Golobnjak "obdelala"...www.24ur.com
Hm...
Svetlana Makarovič po Vladavini muh spesnila še satirično zbirko za sedanjo vlado - Golobnjak
Pesnica Svetlana Makarovič je predstavila svojo novo zbirko pesmi politične satire Golobnjak. Pesmi je posvetila vidnim politikom, npr. premierju Robertu Golobu, predsednici republike Nataši Pirc Musar in predsednici DZ-ja Urški Klakočar Zupančič.www.rtvslo.si
haha, to lahko izjavi le kakšno razvajeno tele iz interneta.Zakaj misliš, da sem proti kmetom? Tako lepo kot zadnja leta, jim že nikoli ni bilo. Subvencije, odškodnine, nepovratna sredstva, ni da ni. Turistične kmetije, ki so pravi hoteli, rastejo kot gobe po dežju, traktorjev na prebivalca največ na svetu, tudi takih s klimo in stereo muziko, da se preveč ne pretegnejo.
"The estimated average lifespan for agricultural tractors at the aggregate level is 22 years."Gledano na prebivallca jih imamo res največ na svetu ampak kakšni traktorji so to? Če se ne motim, gre v povprečju za stare okoli 22 let (in to povprečje držimo že cca 10 let) kar pomeni, da imamo dejansko zelo star traktorski vozni park.
take zadeve s(m)o pesnili v osnovni šoliIn o predsedniku vlade: "Kar dolgo časa sem bil tiho, sem predel in te rad imel, a danes te nič več ne maram. Sedaj pri meni si oplel. Že res, da si od sile fleten, a jaz sem fletnejši, da veš: Ker jaz sem pesnik, ti pa štromar. Ker jaz ostanem, ti pa greš. Saj še podgan ne znaš loviti. Ujel si le neznatno miš. Dovolj je tvojih kompromisov. Mar od janšistov se učiš, ti štromar? Nas je Islandija prva priznala, a je politika to zamolčala. Raje pred vsakim se papežem plazi, pravih prijateljev pa ne opazi. Katolicizem kroji nam prihodnost, silno skrbi nas slovenceljska rodnost. Splav prepovedati Cerkev želi, a o zlorabah previdno molči. Robert prisrčno se škofi rokuje. To je vesel krivonosi Zore. Bog ve, o čem so se dogovorili. Pazi se, štromar! Gledamo te."
Provokacija ali satira: Makarovičeva 'obdelala' tudi Goloba in Pirc Musarjevo | 24ur.com
Kjer je Svetlana Makarovič, je tudi ogenj, bi lahko rekli. In nič drugače ni bilo niti dva dni po Prešernovi proslavi. "Predsednica vsakogar – predsednica nikogar, je isto sranje ona ali pa kakšen Logar." Tako je pisateljica Svetlana Makarovič v svoji novi pesniški zbirki Golobnjak "obdelala"...www.24ur.com
ti ma s kom je pa ona pravzaprav zadovoljna? je sploh kdo za katerega lahko napiše kaj pozitivnega?LOL...ko uporabiš nesposobnost enega da lahko blatiš druge. Epiš.
Gospa ima mržnjo do kosti in naprej. Tale ne bo nikol umrla, že zarad mržnje ne, taki dolgo živijo...
Zakaj misliš, da sem proti kmetom? Tako lepo kot zadnja leta, jim že nikoli ni bilo. Subvencije, odškodnine, nepovratna sredstva, ni da ni. Turistične kmetije, ki so pravi hoteli, rastejo kot gobe po dežju, traktorjev na prebivalca največ na svetu, tudi takih s klimo in stereo muziko, da se preveč ne pretegnejo.
matey večina jih ni vredna več kot par k €. Govorimo o povprečnem kmetu, kateri ima kmetijo bolj za hobi ali pa kako manjšo kmetijo. Tisti malo bolj resni jih majo tam od 20,30 k € naprej, seveda ko se mu računica izide. Stric ma massey fergusona 133 ki ima blizu 40, če že ne več let....koliko je po tvojem stroj vreden?Gledano na prebivallca jih imamo res največ na svetu ampak kakšni traktorji so to? Če se ne motim, gre v povprečju za stare okoli 22 let (in to povprečje držimo že cca 10 let) kar pomeni, da imamo dejansko zelo star traktorski vozni park.
Sem za foro pog00glal in ja, prav sem si zapomnil:
vir
Pa še en drug članek:
vir
Na FB že nekateri ponujajo starejši traktor skupaj z dvema kosilnicama za 300.000 eur. Če je itak toliko vreden. Prodaš dva in kupiš dva apartmaja za oddajo. Problem preživetja rešen.na koncu življenjske dobe, pa vseeno vredni če povzamemo levičarske aktiviste "več stotisoč evrov"
prvi dan so bli za 100k, zdaj smo na več stotisoč, še malo pa bodo pisali da si niti premier s svojim bonusom ne more traktora kupit
dej suzi ne limat gor takih kretenizmov....tam v LJ so bli ljudje, ki dejansko ustvarjajo hrano, nam omogočajo preživetje, plačujejo davke in podobno..... ne pa neki luftarji. IN ja rabijo take zadeve to je delovni stroj, ni to za na babe, časi motik in lopat so pač ostali zadaj
kordišu marsikaj ni jasno, v bistvu mu je jasno bore maloRonaldu Kordišu (in mnogim levim "kolesarjem") tudi ni jasno, kako imajo kmetje opoldne čas, medtem ko si je on lahko vzel čas za proteste šele v petek popoldne.
Da mnogi, ki imajo živino, delajo že zgodaj zjutraj in zvečer očitno tudi ne ve. Veliko jih bo delalo tudi vse prihodnje dni, ko bodo "kolesarji" na dopustu.
kot da bi wahre liebe tam v 90 gledal....
Na FB že nekateri ponujajo starejši traktor skupaj z dvema kosilnicama za 300.000 eur. Če je itak toliko vreden. Prodaš dva in kupiš dva apartmaja za oddajo. Problem preživetja rešen.