Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Uh, kako nekatere peče, ce vidijo kmeta v Ljubljani. Leta pranja glave očitno vseeno puščajo posledice in izgubiš zavedenja od kje dejansko pride hrana. Takih ne bo poravnalo nazaj v normalo nič drugega kot lakota.

Cel svet laufa na te ali one subvencije in jih nikoli nihče ne omenja, ko gre za kmeta je pa pogrom, čeprav te iste subvencije poganjajo kar precejšen delež gospodarstva EU preko prodaje strojev in gradbeništva. Zraven pa še trgovine, servise in posrednike.

Ni problem če Falcon malo brezveze leti in skuri več nesubvencioniranega goriva, (kot bi ga traktorji skurili, če so 1 mesec v LJ na štandgasu), ki ga je itak plačal vsak od nas, problem je, če 3 ure laufa traktor v Ljubljani na štandgasu...

O Bizijevem komentarju pa škoda izgubljati besede, on ve kako je kmetom, čeprav je traktor videl samo na televiziji. Tako pač je.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
In o predsedniku vlade: "Kar dolgo časa sem bil tiho, sem predel in te rad imel, a danes te nič več ne maram. Sedaj pri meni si oplel. Že res, da si od sile fleten, a jaz sem fletnejši, da veš: Ker jaz sem pesnik, ti pa štromar. Ker jaz ostanem, ti pa greš. Saj še podgan ne znaš loviti. Ujel si le neznatno miš. Dovolj je tvojih kompromisov. Mar od janšistov se učiš, ti štromar? Nas je Islandija prva priznala, a je politika to zamolčala. Raje pred vsakim se papežem plazi, pravih prijateljev pa ne opazi. Katolicizem kroji nam prihodnost, silno skrbi nas slovenceljska rodnost. Splav prepovedati Cerkev želi, a o zlorabah previdno molči. Robert prisrčno se škofi rokuje. To je vesel krivonosi Zore. Bog ve, o čem so se dogovorili. Pazi se, štromar! Gledamo te."

Glede na to, da ima toliko čez cerkev za povedat, si bo na koncu zaslužila še cerkven pogreb :)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.680
6.442
113
Ronaldu Kordišu (in mnogim levim "kolesarjem") tudi ni jasno, kako imajo kmetje opoldne čas, medtem ko si je on lahko vzel čas za proteste šele v petek popoldne.

Da mnogi, ki imajo živino, delajo že zgodaj zjutraj in zvečer očitno tudi ne ve. Veliko jih bo delalo tudi vse prihodnje dni, ko bodo "kolesarji" na dopustu.

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Zakaj misliš, da sem proti kmetom? Tako lepo kot zadnja leta, jim že nikoli ni bilo. Subvencije, odškodnine, nepovratna sredstva, ni da ni. Turistične kmetije, ki so pravi hoteli, rastejo kot gobe po dežju, traktorjev na prebivalca največ na svetu, tudi takih s klimo in stereo muziko, da se preveč ne pretegnejo.
haha, to lahko izjavi le kakšno razvajeno tele iz interneta.

Bi te rad videl po 6 urah oranja, gledanja nazaj, da dobiš heksnšus po 3 urah, potem letiš nekaj pojest domov pa še druge 4 ure istega dela. In to na zračnem sedežu, ki te več ne nabija v križ, kot te je od 10 leta naprej do recimo 35ega konstantno in imaš še danes posledice....in ja, okna se zaprejo in klima dela, do nakupa takega pa se nažreš prahu ob delu, umetnega prahu ob trosenju, apna...

in zaradi takih imaš ti kaj za jest, neotesanec nerazgledani.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Gledano na prebivallca jih imamo res največ na svetu ampak kakšni traktorji so to? Če se ne motim, gre v povprečju za stare okoli 22 let (in to povprečje držimo že cca 10 let) kar pomeni, da imamo dejansko zelo star traktorski vozni park.
"The estimated average lifespan for agricultural tractors at the aggregate level is 22 years."

"As an example, a modern tractor has an average life of 15,000 hours, which is supposed to be completed in 10-15 years." - glede na velikost slovenskih kmetij dvomim, da je traktor vsak dan na delu 3 ure.

Očitno imamo povprečno star traktorski vozni park.

In o predsedniku vlade: "Kar dolgo časa sem bil tiho, sem predel in te rad imel, a danes te nič več ne maram. Sedaj pri meni si oplel. Že res, da si od sile fleten, a jaz sem fletnejši, da veš: Ker jaz sem pesnik, ti pa štromar. Ker jaz ostanem, ti pa greš. Saj še podgan ne znaš loviti. Ujel si le neznatno miš. Dovolj je tvojih kompromisov. Mar od janšistov se učiš, ti štromar? Nas je Islandija prva priznala, a je politika to zamolčala. Raje pred vsakim se papežem plazi, pravih prijateljev pa ne opazi. Katolicizem kroji nam prihodnost, silno skrbi nas slovenceljska rodnost. Splav prepovedati Cerkev želi, a o zlorabah previdno molči. Robert prisrčno se škofi rokuje. To je vesel krivonosi Zore. Bog ve, o čem so se dogovorili. Pazi se, štromar! Gledamo te."

take zadeve s(m)o pesnili v osnovni šoli

Zakaj misliš, da sem proti kmetom? Tako lepo kot zadnja leta, jim že nikoli ni bilo. Subvencije, odškodnine, nepovratna sredstva, ni da ni. Turistične kmetije, ki so pravi hoteli, rastejo kot gobe po dežju, traktorjev na prebivalca največ na svetu, tudi takih s klimo in stereo muziko, da se preveč ne pretegnejo.

te pa pejt za kmeta pa povleči subvencije, doklad itd, pa nabav enga fendta al pa new holand za johnya verjento ne bo cekinov..kdo ti brani pejt pa se začni s kmetijstvom ukvarjat...če boš fajn pridn si boš lahk tud kakega porša omislu kt oni veleposestnik

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
Gledano na prebivallca jih imamo res največ na svetu ampak kakšni traktorji so to? Če se ne motim, gre v povprečju za stare okoli 22 let (in to povprečje držimo že cca 10 let) kar pomeni, da imamo dejansko zelo star traktorski vozni park.

Sem za foro pog00glal in ja, prav sem si zapomnil:

vir

Pa še en drug članek:

vir
matey večina jih ni vredna več kot par k €. Govorimo o povprečnem kmetu, kateri ima kmetijo bolj za hobi ali pa kako manjšo kmetijo. Tisti malo bolj resni jih majo tam od 20,30 k € naprej, seveda ko se mu računica izide. Stric ma massey fergusona 133 ki ima blizu 40, če že ne več let....koliko je po tvojem stroj vreden?

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
na koncu življenjske dobe, pa vseeno vredni če povzamemo levičarske aktiviste "več stotisoč evrov" :D

prvi dan so bli za 100k, zdaj smo na več stotisoč, še malo pa bodo pisali da si niti premier s svojim bonusom ne more traktora kupit :evil:
Na FB že nekateri ponujajo starejši traktor skupaj z dvema kosilnicama za 300.000 eur. Če je itak toliko vreden. Prodaš dva in kupiš dva apartmaja za oddajo. Problem preživetja rešen.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in 8888
Ronaldu Kordišu (in mnogim levim "kolesarjem") tudi ni jasno, kako imajo kmetje opoldne čas, medtem ko si je on lahko vzel čas za proteste šele v petek popoldne.

Da mnogi, ki imajo živino, delajo že zgodaj zjutraj in zvečer očitno tudi ne ve. Veliko jih bo delalo tudi vse prihodnje dni, ko bodo "kolesarji" na dopustu.
kordišu marsikaj ni jasno, v bistvu mu je jasno bore malo

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Sicer pa, da se malo pohvalim

Stery 430 letnik 1975, živ bog ne ve koliko ur ima, nekih 15 let števec ne dela več, pa je že takrat kazal 14.000 ur.
Torpedo 7506 letnik 1983, enaka fora s števcem, je pa bil pred tem na kombinatu, tako, da je najbrž obrnil že krepko čez 10.000 ur.
Landini Ghibli letnik 2003, ravno tako števec ur ne dela več iz neznanega razloga, ima jih tam nekje 7000 okvirno nov števec je tam okrog jurja, preveč...
NH T4050 letnik 2011, 7700 ur kupljen rabljen par let nazaj s 5600 urami. Takrat je bil 24k eur.

Tako čez palec bi za vse 4 pa mogoče vseeno dobil nekih 35k eur.

Nov traktor primeren za tako velikost kmetije, če gledaš še malo za naprej je pa trenutno tam okrog 140k eur z DDV za 140 KM 4 cilindre motor.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in 8888