Planet Golob

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.428
7.039
113
Hm...

Pa so nas soforumaši označevali, da smo primitivci, ker uporabljamo besedo Golobnjak za označevanje sedanje vlade :evil:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
In o predsedniku vlade: "Kar dolgo časa sem bil tiho, sem predel in te rad imel, a danes te nič več ne maram. Sedaj pri meni si oplel. Že res, da si od sile fleten, a jaz sem fletnejši, da veš: Ker jaz sem pesnik, ti pa štromar. Ker jaz ostanem, ti pa greš. Saj še podgan ne znaš loviti. Ujel si le neznatno miš. Dovolj je tvojih kompromisov. Mar od janšistov se učiš, ti štromar? Nas je Islandija prva priznala, a je politika to zamolčala. Raje pred vsakim se papežem plazi, pravih prijateljev pa ne opazi. Katolicizem kroji nam prihodnost, silno skrbi nas slovenceljska rodnost. Splav prepovedati Cerkev želi, a o zlorabah previdno molči. Robert prisrčno se škofi rokuje. To je vesel krivonosi Zore. Bog ve, o čem so se dogovorili. Pazi se, štromar! Gledamo te."

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Sploh če si zjutraj šprical proti repičarju :evil: (hecam se)

Repičar je dobil nekje 2 tedna nazaj, ko čebele še niso letele na repico Evure, ki je piretroidni insekticid in je čebelam glede na navodila za uporabo neškodljiv. Pozneje je dobila samo še fungicide in Bor, zdaj pa je vse odvisno od vremena. Če bo toča ne bo nič, če bo moča se ne bo dalo spraviti iz njive, ker je taka njiva, tako da upam na nekaj sreče z vremenom. Trenutno pa smo na polno zaposleni s koruzo, pa še kositi bi bilo treba, drug teden spet pravijo dež.

• Všeč mi je
Reactions: mr_

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
pa dohtarji pa medicinske sestre pa učitelji pa negovalci pa gasilci, kmetje.... ni da ni.
kaj takega lahko vrjame le pravi le.ftard.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Je bil blokovski prašičjerejec jenulće tudi prisoten?
FSTTEQFWUAEmfTV.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zakaj misliš, da sem proti kmetom? Tako lepo kot zadnja leta, jim že nikoli ni bilo. Subvencije, odškodnine, nepovratna sredstva, ni da ni. Turistične kmetije, ki so pravi hoteli, rastejo kot gobe po dežju, traktorjev na prebivalca največ na svetu, tudi takih s klimo in stereo muziko, da se preveč ne pretegnejo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Gledano na prebivallca jih imamo res največ na svetu ampak kakšni traktorji so to? Če se ne motim, gre v povprečju za stare okoli 22 let (in to povprečje držimo že cca 10 let) kar pomeni, da imamo dejansko zelo star traktorski vozni park.

Sem za foro pog00glal in ja, prav sem si zapomnil:
Povprečna starost registriranih traktorjev pri nas je skoraj 22 let, le pet odstotkov je mlajših od petih let in 18 odstotkov mlajših od 12 let. Dejansko pri nas v kmetijsko in gozdarsko tehniko, pa tudi v zgradbe in podobno, od skupno 68.000 kmetijskih gospodarstev investira le še okoli 20.000,
vir

Pa še en drug članek:

Slovenija dežela traktorjev: v povprečju (pre)star in tehnično zastarel​

S prvim podukrepom ni bil subvencioniran noben (kmetijski) traktor, z drugim pa 20 gozdarskih traktorjev. Subvencijo je leta 2021 torej dobilo le 20 traktorjev, kar je 1,4 odstotka novih, registriranih v letu 2021. Torej so govorice, da kmetje dobivajo subvencionirane traktorje, daleč od resnice.
vir

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.428
7.039
113
Dežurnega krivca si je treba najti.

Pa četudi se povprečni lastnik firme z 10 zaposlenimi vozi okoli v avtu vrednosti enega malo boljšega traktorja.

• Všeč mi je
Reactions: cappy