Planet Golob

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
Tocno to... Nove bajte v zadnjih letih so pustil tam delat, brez opozorila, kaj sledi. Nihce ni vedel, tole je dejansko prislo kot strela z jasnega.

Pa ce rece predsednik KS postajo (je ali pa ni), ja pol pa res ni druge. To ima pa res tako tezo, da je treba kar vse rusit. Ce si je pa zaželel... Pa si niti ni. Nobeden sploh ni razmisljal o zeleznici tam. Kaj sele postajah. Pa glupostih, da mora vlak tam cez peljat 160km/h.

Nacin, kako so se tega lotili, je navaden kriminal.
Da včasih določeni s dobrimi vezami/mazanjem uspejo dobiti gd tam kjer ga dejansko ne bi mogel noben drug nisi pomislila? Eni dobijo gd tudi na razlivnih poljih potem pa jokanje ko so poplave.

Naj pokazejo ostale trase in njihov vpliv.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Čeprav, po drugi strani se pa jaz niti ne spomnim, da bi se zavarovalnice, ki nudijo DZZ, kadarkoli kaj pritoževale, da svojim zavarovancem ne bodo plačevale računov za zdravljenje v državnem zdravstvu na katerih bo je material prikazan po 10x-nih cenah, kot so le-te na trgu, npr. v tujini?
.
Recipročno kot, da bi pri avtomobilskem zavarovanju npr. ZT za zamenjavo blatnika na Cliotu plačala servisu 15.000 €.
Pri plačilih stroškov zdravljenja državnemu zdravstvu gredo takšne "anomalije" očitno b.p. skozi.
Posplosujes, ker dodatno ne krije istih stvari kot obvezno. Bi moral najti točen primer. Plus da je ravno tako v ozadju roka roko umije.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
P. S.
Po svoje je to tu
Posplosujes, ker dodatno ne krije istih stvari kot obvezno. Bi moral najti točen primer. Plus da je ravno tako v ozadju roka roko umije.
To je res.
Sploh, ker je večina (Vzajemna in ZT) zavarovalnic, ki ponujajo DZZ tudi (večinoma) v državni lasti in jih BK.
Ampak vsaj generali bi se pa lahko kdaj oglasil... ...ja, roka roko umije.
Skorumpirana država do konca.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113

Da včasih določeni s dobrimi vezami/mazanjem uspejo dobiti gd tam kjer ga dejansko ne bi mogel noben drug nisi pomislila? Eni dobijo gd tudi na razlivnih poljih potem pa jokanje ko so poplave.

Seveda... Tle se jih je kar 5+ našlo. Sosedje. So zlobirali vsak za sebe pri zeleznicah, občini in povsod. Pa so jim lepo rekli... Tole bomo čez 5-10 let rušili, takole bo šla trasa. Pa so vsi vztrajali, da hočejo se vedno tam bajte delati. Pol jim pa tudi ni bilo kaj dosti važno, če se pri šoli igrisce stran odbije, ker se bodo itak selili, pa otroci bodo drugam hodili. V zameno pa ne smejo nikomur na Orehku povedat, kaki je plan.

Malo drugace, kaj me, kot en kavboj, ki hoče na Barju bajto postavit, ali pa tam kjer plazi, ker... Ze 200 let ni in... špekulira da še 200 let ne bo, ne pa cez 5 let.

Da je treba rušiti, je zato, ker je bivsi predsednik KS rekel (baje), da on bi pa rad postajo imel na Orehku. Mislim ta mora biti mocan lobist, z dobrimi vezami, kot si rekel. Bistveno bolj kot zdajsnji, ki je eden izmed tistih, ki se mu podira. Drugi razlog je pa, da ce bi sirili tam, kjer je sedaj proga, potem vlak ne more iti 160km/h. Zdaj pa priznam, kako se projektira zelezniske proge in kake so hitrostne in drugacne omejitve, ne vem. Ampak vzamite eno karto Kranja. Poglejte, kje je Orehek, kje je zelezniska postaja v Kranju, kjer se vlak zdaj ustavlja, pa mi razlozite, zakaj bi kdorkoli lobiral za postajo tu in ce vlak ze razvije 160kmh/h v tem delu, kolksna je pridobitev casovna do naslednje postaje v skofja loki.

Pa da smo si na jasnem, ce naredijo postajo na Orehku, je to meni in moji mulariji najblizja postaja. Bi jo koristili prej kot ono v Kranju. Ampak, ce je cena taka, da jo imamo, se bo pac peljalo z busom se 1(!) postajo naprej pa se bo slo gor na trenutni obstojeci v Kranju. In ce je casovni vidik vazen, bo 10s v dnevu drugje pridobil. Takoj zjutraj je sansa, ko lahko manj kot 5min jamra, da bi se spal.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113

Seveda... Tle se jih je kar 5+ našlo. Sosedje. So zlobirali vsak za sebe pri zeleznicah, občini in povsod. Pa so jim lepo rekli... Tole bomo čez 5-10 let rušili, takole bo šla trasa. Pa so vsi vztrajali, da hočejo se vedno tam bajte delati. Pol jim pa tudi ni bilo kaj dosti važno, če se pri šoli igrisce stran odbije, ker se bodo itak selili, pa otroci bodo drugam hodili. V zameno pa ne smejo nikomur na Orehku povedat, kaki je plan.

Malo drugace, kaj ne, kot en kavboj, ki hoče na Barju bajto postavit, ali pa tam kjer plazi, ker... Ze 200 let ni in... špekulira da še 200 let ne bo, ne pa cez 5 let.

Da je treba rušiti, je zato, ker je bivsi predsednik KS rekel (baje), da on bi pa rad postajo imel na Orehku. Mislim ta mora biti mocan lobist, z dobrimi vezami, kot si rekel. Bistveno bolj kot zdajsnji, ki je eden izmed tistih, ki se mu podira. Drugi razlog je pa, da ce bi sirili tam, kjer je sedaj proga, potem vlak ne more iti 160km/h. Zdaj pa priznam, kako se projektira zelezniske proge in kake so hitrostne in drugacne omejitve, ne vem. Ampak vzamite eno karto Kranja. Poglejte, kje je Orehek, kje je zelezniska postaja v Kranju, kjer se vlak zdaj ustavlja, pa mi razlozite, zakaj bi kdorkoli lobiral za postajo tu in ce vlak ze razvije 160kmh/h v tem delu, kolksna je pridobitev casovna do naslednje postaje v skofja loki.

Pa da smo si na jasnem, ce naredijo postajo na Orehku, je to meni in moji mulariji najblizja postaja. Bi jo koristili prej kot ono v Kranju. Ampak, ce je cena taka, da jo imamo, se bo pac peljalo z busom se 1(!) postajo naprej pa se bo slo gor na trenutni obstojeci v Kranju. In ce je casovni vidik vazen, bo 10s v dnevu drugje pridobil. Takoj zjutraj je sansa, ko lahko manj kot 5min jamra, da ne more vstat

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.156
113

Seveda... Tle se jih je kar 5+ našlo. Sosedje. So zlobirali vsak za sebe pri zeleznicah, občini in povsod. Pa so jim lepo rekli... Tole bomo čez 5-10 let rušili, takole bo šla trasa. Pa so vsi vztrajali, da hočejo se vedno tam bajte delati.
Tukaj bi te jaz malo popravil. Občina izdaja gradbeno dovoljenje. Drži? In če se je vedelo da bo tam trasa za železnico, potem je občina odgovorna za dodelitev gradbenega in kasneje za samo gradnjo. Ker lasnik lahko vstraja koliko hoče, in če občina ne izda GD potem se lahko samo v rit zaletiš nekomu. Čim so pa bile trase zarisane, bi občina najkasneje do takrat morala spremeniti prostorski plan in na pram temu ne bi bilo mogoče izdajati GD. V tej zgodbi je sedaj mogoče, da je zahebala občina, ali da si je nekdo iz danes na jutri izmislil traso tam čez.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji

Malo drugace, kaj ne, kot en kavboj, ki hoče na Barju bajto postavit, ali pa tam kjer plazi, ker... Ze 200 let ni in... špekulira da še 200 let ne bo, ne pa cez 5 let.

Pa da smo si na jasnem, ce naredijo postajo na Orehku, je to meni in moji mulariji najblizja postaja. Bi jo koristili prej kot ono v Kranju. Ampak, ce je cena taka, da jo imamo, se bo pac peljalo z busom se 1(!) postajo naprej pa se bo slo gor na trenutni obstojeci v Kranju. In ce je casovni vidik vazen, bo 10s v dnevu drugje pridobil. Takoj zjutraj je sansa, ko lahko manj kot 5min jamra, da ne more vstat

Saj ko so gd izdajali so govorili ah sej ne bo nikoli železnice to samo tako piše :) vidim da si sovaščana in razumem tvoje pomisleke želim samo povedati, da gd ni glih potrdilo da se ni ribarilo v kalnen....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
MrDaco
Ampak mi smo na staliscu, kot pravi alkoholik, da se je vse vedelo, vsi so vedeli, tudi investitor. Ampak se je vztrajalo. Tvoja narativa pa pravi, da niti obcina ni vedela. Zdaj pa zeleznice imajo varovalni pas 200m+, 106m na vsako stran. Nisem sla crt risat, ampak, a so te bajte znotraj teh 106m. To pomeni, da ce bi zeleznice takrat ze vedele, ne bi dale soglasja in brez tega obcina ne izda GD. Ce ne prej, bi takrat ven prišlo o tej famozni trasi, te ljudje ne bi gradili in ze 5 let bi se vsi ostali bunili. Pade vsakrsno spekuliranje, da so vsi vse vedeli in lobirali...

• Všeč mi je

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
Saj ko so gd izdajali so govorili ah sej ne bo nikoli železnice to samo tako piše :) vidim da si sovaščana in razumem tvoje pomisleke želim samo povedati, da gd ni glih potrdilo da se ni ribarilo v kalnen....

Vem, kaj zelis povedati, jaz, ki mi je tole malo blize kot tebi, ti pa povem, da V TEM KONKRETNEM primeru ni tako. Sele zdaj, kot prakticno neprizadeta stranka v tej zgodbi, se lahko posmehujem, da je itak ne bo. Nic se ni ribarilo v kalnem... Do sedaj...

• Všeč mi je

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
483
-3.293
28
Vsi ki se vžigate, pa tudi če ne veste, kje ta Orehek leži- nobena trasa ni določena, še manj potrjena. Je bilo zadnjič na sestanku na KR občini večkrat povedano, pa se je v splošnem razburjenju kar izgubilo. Pred vsako gradnjo so potrebne geološke raziskave in na nobeni trasi se še niso niti začele, kje šele, da bi že bila trasa kar določena. Tako, da je v tem primeru en kup zavajanja in govoric, ve pa se, iz katere smeri prihajajo.

• Haha
Reactions: Matey

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
A naj po tvoje krajani cakajo, da bo dokoncno potrjena, prej pa nic ne rečejo, da jim to ni vsec. Ali se takoj rece? Kaki je pravilni vrstni red?

Kaj je bilo pa na obcini povedano, pa marsikdo ni imel prilike slišati takole s prve roke, ker niso hoteli vecjih prostorov, kamor bi ljudje lahko prisli in slisali.

Kdo si pa ti, da si slisal s prve. si imel kaj tam poceti, razen firbcov pasti ali je bila tvoja naloga še enemu plac krasti. Drugic izkoristite ponujene možnosti, da lahko poslusajo vsi iz prve roke, pa ne boste imeli tezav s "telefoncki".

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
483
-3.293
28
No vidiš, že ti, ki imaš pet minut časa, da komentiraš po forumu vse veš, kaj šele tisti, ki se s tem poklicno ukvarjajo.
Ampak na tak način ne bomo nikamor prišli.
A kdo sem jaz? očitno nekdo, ki je dosti blizu , da mu pristojna ministrica na štiri oči pove, kako stvar poteka in v kateri fazi je. In toliko fer, da to delim z neznanci na nekem forumu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
Se pravi nisi bil na obcini pa vse ves kaj je bilo tam, pac telefoncek, kar drugim ocitas.
Ali si bil, pa si enega drugega prisilil v telefoncek, ker iz tvojega odgovora, kdo si, je razvidno, da nihce, ki se ga to tiče. Samo se hvalimo, koga poznamo...oziroma smo... Oziroma nic od tega... Oziroma vse to skozi en pogovor...odvisno kdo tapka zdele.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
Aja, k sta frenda ali celo sta eno in isto oziroma klicem tistega Svobodnjaka, ki sta bestiča...

Kvaj s parkplaci pod Jostom? Obe verziji me firbcata. Tista s politicne scene in tista ki je na voljo krajanom. Sta ji obe znani.

• Všeč mi je

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
483
-3.293
28
Gospa Jabe, ne bi rad bil nesramen, ampak zdajle se pa res nimam volje in časa spuščat v dialog, ki je s tvoje strani podoben tipkanju najstnikov na družbenih omrežjih. Če imaš kakšna vprašanja, se obrni na vašo MO oz. KS, tam boš našla kompetentne sogovornike, če boš le pokazala voljo.
Če boš pa artikulirala vprašanje v neko normalno formo, ti bom pa tudi jaz kaj nevtralno odgovoril, ne glede na to, da sva s ministrico po tvoje "bestiča". Mislim pa, da sem svoje, kar se tiče železnice pojasnil.

Kot navaden forumaš ti pa rečem, da se na tole nedeljo raje ukvarjaj z možem, otroki, avtom in hišo..za tisto si carica.:nazdravje:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
To je bil tvoj argument, ki naj bi imel neko težo. Res najstniku podoben. Jaz imam pa strica v Ameriki varianta. Ko dobis enako nazaj, si sele sposoben uvideti, kako butast je. Drugega pa niti nisi neki povedal... Malo pokroviteljskega vlozka.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
483
-3.293
28
Mislim, ne vem, kaj naj še povem, kar se tiče tega projekta? Poimensko naštejem delavce, ki bodo kopali za traso ali predor ? To je to, kar je trenutno važno za javnost.
Verjetno si toliko inteligentna, da si opazila, da odgovora nisem potegnil iz klobuka, ampak so to besede odgovorne ministrice, ki so bile povedane na sestanku v MO, v medijih in končno tudi meni na štiri oči, kot sem omenil. Ker te očitno malo srbi moja povezava z njo naj samo povem, da nisem ne ona, ne njen mož, po vsej verjetnosti sem pa strankarski ipd. kolega, ki ve, zakaj se gre....:fredi:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
Ker te očitno malo srbi moja povezava z njo naj samo povem, da nisem ne ona, ne njen mož, po vsej verjetnosti sem pa strankarski ipd. kolega, ki ve, zakaj se gre....:fredi:

hmm... ne. to sem napisala zato, ker je eden izmed vas sam povedal tu na forumu, da je to strankarski nick oziroma skupinski in da vas piše več pod tem psevdonimom. jutri bo drug na smeni ali pa je bila že zdele vmes. resnično, če sem iskrena, pa res ne pričakujem, da bi kdo relevanten imel to delovno nalogo. to je bolj študenstko delo ali malih wannabijev. Lahko se motim seveda, jaz samo vem, koga se ponavadi najde na teh mestih.

• Všeč mi je
Reactions: nacek

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
483
-3.293
28
hmm... ne. to sem napisala zato, ker je eden izmed vas sam povedal tu na forumu, da je to strankarski nick oziroma skupinski in da vas piše več pod tem psevdonimom. jutri bo drug na smeni ali pa je bila že zdele vmes. resnično, če sem iskrena, pa res ne pričakujem, da bi kdo relevanten imel to delovno nalogo. to je bolj študenstko delo ali malih wannabijev. Lahko se motim seveda, jaz samo vem, koga se ponavadi najde na teh mestih.
Aha, to je pa bilo čisto res, ampak bolj na začetku, oz. ko so se delale raziskave politične klime in so bile prisotne tudi ankete. Tudi malo kasneje je kdo drugi (administrator, koordinator ipd, ne osebno samo jaz) napisal kakšno politično mnenje, ampak zelo malokrat, odvisno od časa, pa še to s podpisom. To mnenje oz. prispevek je pa seveda bil usklajen z mišljenjem celotne "skupine", če lahko tako rečem. Tako, da sem avtor prispevkov od takrat samo jaz, do nedavnega sem se podpisoval kot Alex, sedaj pa tako nima smisla, ker je forum itak spet ušel iz vajeti in se svinja povsod. Tako, da ni dileme, da bi bila tukaj prisotna kakšna "klet", kot je praksa določenih strank na drugih portalih.

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte