Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
Enako velja za tebe.
Čakam, da kaj pametnega napišeš o omenjenih 3 točkah, ki sem jih izpostavil.

Za ostalih 18 sem že v štartu napisal, da se strinjam z vami.
Onteh treh točkah, ki jih že cel čas obdelujeva bi rad slišal samo to kar tebi ustreza? A ti si drugače vpet v politiko?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Itak, da ni revež, sama bogatija je, zato tudi kupna moč kmetov drastično pada, male kmetije propadajo in lahko vsak, ki ima 5 minut časa kmeta zajebava z nekimi novimi predpisi in omejitvami vsako leto. Če zadev ne poznaš, bi bilo včasih bolje, da bi bil tiho, kot pa da se blamiraš.
Ali si revež ali bogatun. Drugih opcij ni?

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
Kdo si pa ti da na cesti zastoje delaš?
Če ste si vi dejansko vzeli pravico v svoje roke in svojo pravico iščete tako, da drugim onemogočate njihove pravice,
potem lahko jaz tudi na Alterju napišem svoje mnenje.

Z mojim pisanjem ne onemogočam tebe ali kogarkoli drugega.
Je samo spuščanje ventila v premali glavi.
kdo so bili pa koleasarji da so blokirali ulice...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Nič se ne sprenevedam, samo pojasnjujem ti, da pišeš bedarije ampak izgleda bolj kot debata z zidom.

Menda je bilo že tudi na alterju omenjeno, da nimam možnosti rihtanja tega porabnika, ker gre za grelec v pralnem avtomatu, ki mora delati, če želimo vzdrževati zahtevan nivo higiene. A boš tudi meni predlagal, da zmontiram frekvenčnik?

Zato ker ne more biti, ker se na kmetiji praktično vsak eur vrne nazaj v investicije. Vse kar se izplačuje nekam ven je dolgoročno pot v pogubo, ker te povozi čas.

Pravljičar
In ker gre za grelec, ki ga ne moreš adaptirati, je treba špice dvignit? Tako enostavno si to zamišljate?
Lepo, tudi jaz bi rad tako naivno razmišljal. Bi bil z firmo še socialištičnih časih in bogatun na trr, zdaj pa je pač vse v firmi.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Golobčkova pamet
1707129945637.png

Letos bo še huje, v kolikor marca ne dvigne prispevka (bivši PZZ) bo problem nevzdržen.
Pr levičarjih stara mantra vedno večji davki in večje luknje...

top of the top!
Plešemo...

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.137
-369
63
Kdo si pa ti da na cesti zastoje delaš?
Če ste si vi dejansko vzeli pravico v svoje roke in svojo pravico iščete tako, da drugim onemogočate njihove pravice,
potem lahko jaz tudi na Alterju napišem svoje mnenje.

Z mojim pisanjem ne onemogočam tebe ali kogarkoli drugega.
Je samo spuščanje ventila v premali glavi.
Kdo pa so protestniki, ki so šli na obvoznico? Več vredna kasta levuharjev?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
In ker gre za grelec, ki ga ne moreš adaptirati, je treba špice dvignit? Tako enostavno si to zamišljate?
Lepo, tudi jaz bi rad tako naivno razmišljal. Bi bil z firmo še socialištičnih časih in bogatun na trr, zdaj pa je pač vse v firmi.
Ne, ne moreš ga adaptirati, ker gre za posebne grelce, vsak on njih pa je čez 200 eur.

A ti, če ti država reče, da se pripogni, da ti ga uvali se kar pripogneš in čakaš?

Doslej smo namreč imeli 17 kW v ceni. Sedaj bo to veliko dražje, druge rešitve pa v teh primerih ne obstajajo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.710
1.063
113
Ne, ne moreš ga adaptirati, ker gre za posebne grelce, vsak on njih pa je čez 200 eur.

A ti, če ti država reče, da se pripogni, da ti ga uvali se kar pripogneš in čakaš?

Doslej smo namreč imeli 17 kW v ceni. Sedaj bo to veliko dražje, druge rešitve pa v teh primerih ne obstajajo.
Grelcem se da znižati moč s PWM regulacijo in SSR releji... Poljubno od 0...100%...
Vprašanje pa je, če so potrebe po toploti v kratkem času zelo velike...V tem primeru bi pomagal samo zalogovnik toplote...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
Grelcem se da znižati moč s PWM regulacijo in SSR releji... Poljubno od 0...100%...
Vprašanje pa je, če so potrebe po toploti v kratkem času zelo velike...V tem primeru bi pomagal samo zalogovnik toplote...
Trifazni grelci, vsak 4 kW, vezani v zvezdo. Sproti dogrevajo vodo, ki se vrača iz pralnega kroga, torej ideja z zalogovnikom že v štartu odpade. Do konca pralnega cikla mora imeti voda spet 60 stopinj, drugače se cel 9 minutni cikel ponovi še enkrat.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
koliko je dolg pralni cikel?
Vsakič po 9 minut. Torej najprej vzame 40 litrov vode in jo segreje na 75 stopinj. Nato začne pralni cikel in, ko se vrne dovolj vode, da pokrije grelce se vklopijo grelci in konstantno 9 minut dogrevajo vodo. Na koncu programator z drugim termostatom preveri pogoj temperature vode 60 stopinj ob koncu cikla in če temu pogoju ni zadoščeno zopet ponovi 9 minutni cikel pranja. Ni variante, da znižaš porabo grelcev. Že tako sem moral kontrolni termostat malenkost znižati, ker še teh 60 stopinj težko doseže do konca.

Ravno zato mi je butasto poslušati pametovanja tipa, naj si uredim porabo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.710
1.063
113
Vsakič po 9 minut. Torej najprej vzame 40 litrov vode in jo segreje na 75 stopinj. Nato začne pralni cikel in, ko se vrne dovolj vode, da pokrije grelce se vklopijo grelci in konstantno 9 minut dogrevajo vodo. Na koncu programator z drugim termostatom preveri pogoj temperature vode 60 stopinj ob koncu cikla in če temu pogoju ni zadoščeno zopet ponovi 9 minutni cikel pranja. Ni variante, da znižaš porabo grelcev. Že tako sem moral kontrolni termostat malenkost znižati, ker še teh 60 stopinj težko doseže do konca.

Ravno zato mi je butasto poslušati pametovanja tipa, naj si uredim porabo.
Ne moreš znižati porabe, ker 1KWh=1kWh (pa nekaj izgub zaradi izolacije, ki ni popolna)
Morda lahko znižaš špico moči...

Pa če ima cikel 9 minut ON in recimo 9 min OFF je tvoja povprečna priključna moč 9/15 x 17kW=10,2 kW ... + vse ostalo, kar je obešeno na priključek v tem trenutku in vklopljeno.