Za štrajk jaA zdaj je pa težava kje so traktorji?
Za štrajk jaA zdaj je pa težava kje so traktorji?
Tega (odebelil in podčrtal sem jaz) od tebe ne zahteva nihče. Ampak res nihče. Ti povem iz prve roke.
Za ostale (no ja, pa za Daniela očitno tudi); država je na podlagi uredbe parlamenta in sveta o stateških načrtih zahteva (ker kur.čeva evropa to zahteva od države, drugače ne bo denarja za subvencije), da morajo kmet, ki imajo več kot 10 ha ornih površin, 4 % teh nameniti neproizvodnim površinam. Te površine so praktično praha (del je tudi krajinskih značilnosti, ampak t aje zanemarljiv) v času od 1.1. do 31.7. . Praha je pa mišljena kot neproizvodna praha. Da ne bi šla površina dejansko v nič, je država rekla (in to je precej labavo, ker nima direktne pravne osnove), da se pa vseeno pejmo zeleno praho, se pravi lahko kmet poseje nekaj kar bi prispevalo k zdravju tal in povečanju organske mase v tleh. Potem pa kup vprašanj tipa ali lahko posejem ajdo in jo po 31.7. pospravim. Ali pa, a lahko posejem posevke za semensko proizvodnjo ali pa ... Kaj za ku.rca svetega pa ni jasno v izrazu NEPROIZVODNE POVRŠINE!!!
Ampak naši kmetje pa bi ...
Verjamem, da bi tebi najbolj ustrezalo, da so v garažah. Verjetno pa toliko vseeno razumeš, da kmetje ne morejo štrajkati tako, da pridejo v službo in nič ne delajo.Za štrajk ja
Praha je lahko tudi zasejana s sejanimi rastlinami, ki se običajno uporabljajo za dosevke (ne priporočamo sejanja glavnih posevkov, saj spravilo pridelkov ni mogoče). Priporočeno je sejanje bele gorjušice, facelije, aleksandrijske detelje, perzijske detelje, inkarnatke, krmne repice, krmne ogrščice, oljne redkve, navadne nokote, grahorja, krmnega graha, grašice, dopustna pa je tudi setev trave, TDM in DTM, tudi medonosne mešanice.
No, torej točno to kar si podčrtal zahtevajo. Ali kaj drugega je neproizvodna površina? Uničevanje lastnega posevka (če je posejana krmna rastlina, kar grah je in ga lahko poseješ kot praho) in nakup hrane za živali in ljudi iz Ukrajine in južne amerike.
In točno zaradi tega so tudi štrajki po EU, ker gre dobesedno za načrtno zmanjševanje pridelave hrane v EU, da se podpira v prvi vrsti Ukrajino. Kakšno žito pa se od tam pripelje pa smo tudi že slišali. Nimam nobene težave s tem dejstvom, če bojo ukrajinci izpolnjevali vse zahteve kar so si jih uradniki namislili za EU kmete in uporabljali samo FFS, ki so dovoljena v EU (namesto da zeleno pšenico špricajo z glifosatom, da hitreje prisilno dozori in podobne neumnosti). Ampak potem tudi pšenica ne bo več po taki dumpinški ceni, kot je sedaj, kruh v trgovini pa zmeraj dražji, razen tisti fiktivni iz popisa.
Sicer pa kolikor slišim so še neke pametnejše opcije, ki jih je štrajk prinesel, je pa vprašanje, če jih boste slovenski uradniki blagovoljili uporabiti tudi nam. Glede na to koliko imajo nekateri za povedati čez kmete bo še zanimivo, kaj šele, da bi kateri poskušal razumeti kmetovo stališče:
Instead of keeping the land fallow or unproductive on 4 % of their arable land, EU farmers growing nitrogen fixing crops (such as lentils, peas, or favas) and/or catch crops on 7% of their arable land will be considered as meeting the requirement. Catch crops are plants that grow between two main crops. These crops can serve as fodder for animals, or as green manure. The use of nitrogen-fixing crops and catch crops brings a range of environmental benefits for soil health, including for soil biodiversity and for limiting nutrient leaching. The crops are to be grown without plant protection products to maintain the environmental ambition of the CAP.
On molznih strojev sploh ne pere.In kaj ima Golob z vašim pranjem
njega (pa nas tudi) molze kar njegova TincaOn molznih strojev sploh ne pere.
Zakaj mu sploh težite s tem? Gre za stroj. In stroj je dizajniran, da dela tako, kot je proizvajalec predvidel, da opravlja svojo nalogo.koliko je dolg pralni cikel?
Daj mal se zamisli nad sabo...Zakaj mu sploh težite s tem? Gre za stroj. In stroj je dizajniran, da dela tako, kot je proizvajalec predvidel, da opravlja svojo nalogo.
Prezrcaljeno v druge sfere... Ne moreš ti sam regulirat motorja helikopterja, ker ti nebo več letel, ali pa bo med letom strmoglavil.
... z neopranimi...njega (pa nas tudi) molze kar njegova Tinca
Glede na napisano si dober teoretik, Daniela pa jemljem kot praktika.Ja, stara zgodba. Lepljenje ti gre, razumevanje (tudi konteksta) pa malo manj. Nič hudega, sitno je le, da zelo prepričano govoriš (pišeš).
Od tebe se zahteva, da vzpostaviš praho (če imaš več kot 10 ha ornih površin). Pustimo druge neproizvodne elemente.
Praha je praha, naj ne bi gor rasle rastline. Verjemi, samo korak smo od tega, da se zelena praha ukine. Ker očitno povzroča veliko težav, predvsem vam kmetom.
Praha je pri nas obvezna od 1.1. do 31.7. . Lahko bi bila celo leto. Veliko držav ima to opcijo, celoletno. Sem bil kar presenečen. Kaj se po tem obdobju dela s pridelkom načeloma ne zanima nikogar (pustimo se preenetiti ob prvi reviziji). Bom pa predlagal tebe, da boš pred reviziorji zagovajal recimo koruzo na PRAHI.
Sejana praha s priporočenimi rastlinami je opcija. Ni ti jih treba imeti. Če jih pa imaš, je priporočljivo, da te rastline podorješ. Ker, ne moreš verjet, gre za PRAHO.
Zasnova pravil za trenutno finančno perspektivo (začela se je leta 2023, končna izvedbena zakonodaja EU je bila sprejeta sredi leta 2022, kje je šele domača ...) na nivoju EU sega v 2017/2018. Takrat ni bilo ne duha ne sluha o Ukrajinski zgodbi (ali pač; zagovarjaš zaroto?).
Zdaj, ukrajinske teme ne spremljam zares, pogledam sem pa tja, ampak nekako sem bil pod vtisom, da nimaš nič proti, da se jim pomaga. Ali pa to drži samo dokler ne boli tebe osebno? Ker uvoz ukrajinskih pridelkov kar tako brez uvoznih dajatev in kontrole (kar je oblika pomoči) definitivno boli kmete. In posledično vse nas...
Na koncu si prilepi kratek povzetek predloga Komisije za dodatno opcijo za neproizvodne površine, če se ne moim. Verjetno predloga nisi videl in je to kopirano od nekje, verjetno nisi ti odebelil tekst. Me pa zanima kako si ti tolmačiš ta tekst in kako misliš da bo pomagal kmetu? Naj namignem, da je to dodatna opcija in ne nadomešča obstoječih. Kmet se bo lahko odločil, da bo namenil okoli 23 % ornih površin dosevkom. Čestitam vsem, ki v tem vidijo korist za kmeta.
Dobro, potem pa razloži še kako se izvaja črna praha na VOD območju, če se moramo tako zelo bati ukinitve zelene.Ja, stara zgodba. Lepljenje ti gre, razumevanje (tudi konteksta) pa malo manj. Nič hudega, sitno je le, da zelo prepričano govoriš (pišeš).
Od tebe se zahteva, da vzpostaviš praho (če imaš več kot 10 ha ornih površin). Pustimo druge neproizvodne elemente.
Praha je praha, naj ne bi gor rasle rastline. Verjemi, samo korak smo od tega, da se zelena praha ukine. Ker očitno povzroča veliko težav, predvsem vam kmetom.
Praha je pri nas obvezna od 1.1. do 31.7. . Lahko bi bila celo leto. Veliko držav ima to opcijo, celoletno. Sem bil kar presenečen. Kaj se po tem obdobju dela s pridelkom načeloma ne zanima nikogar (pustimo se preenetiti ob prvi reviziji). Bom pa predlagal tebe, da boš pred reviziorji zagovajal recimo koruzo na PRAHI.
Sejana praha s priporočenimi rastlinami je opcija. Ni ti jih treba imeti. Če jih pa imaš, je priporočljivo, da te rastline podorješ. Ker, ne moreš verjet, gre za PRAHO.
Zasnova pravil za trenutno finančno perspektivo (začela se je leta 2023, končna izvedbena zakonodaja EU je bila sprejeta sredi leta 2022, kje je šele domača ...) na nivoju EU sega v 2017/2018. Takrat ni bilo ne duha ne sluha o Ukrajinski zgodbi (ali pač; zagovarjaš zaroto?).
Zdaj, ukrajinske teme ne spremljam zares, pogledam sem pa tja, ampak nekako sem bil pod vtisom, da nimaš nič proti, da se jim pomaga. Ali pa to drži samo dokler ne boli tebe osebno? Ker uvoz ukrajinskih pridelkov kar tako brez uvoznih dajatev in kontrole (kar je oblika pomoči) definitivno boli kmete. In posledično vse nas...
Na koncu si prilepi kratek povzetek predloga Komisije za dodatno opcijo za neproizvodne površine, če se ne moim. Verjetno predloga nisi videl in je to kopirano od nekje, verjetno nisi ti odebelil tekst. Me pa zanima kako si ti tolmačiš ta tekst in kako misliš da bo pomagal kmetu? Naj namignem, da je to dodatna opcija in ne nadomešča obstoječih. Kmet se bo lahko odločil, da bo namenil okoli 23 % ornih površin dosevkom. Čestitam vsem, ki v tem vidijo korist za kmeta.
Pusti ti zdaj cikle. Stroj mora opravit nalogo, ne porablja energije kar tja v brezveze. Ne bodimo bolj pametni od proizvajalca prosim. Če gre za pranje molznega stroja, ti bi ga pral v intervalih? Si že videl molzni stroj?Daj mal se zamisli nad sabo...
Seveda je pomembna dolžina pralnega cikla.. ker se mo merilo povprečno moč v 15 minutnih blokih.... In ni isto, če ti stroj dela skupaj 1h na max moči ali vsake par ur po 5 minut... Itak ne razumeš...
Da maltretirajo svoje kupce na cesti, pa se mi tudi ne zdi smoterno.Verjamem, da bi tebi najbolj ustrezalo, da so v garažah. Verjetno pa toliko vseeno razumeš, da kmetje ne morejo štrajkati tako, da pridejo v službo in nič ne delajo.
Da maltretirajo svoje kupce na cesti, pa se mi tudi ne zdi smoterno.
Mene bolj moti, ko me maltretirajo in zlorabljajo tvoji tepci v parlamentu. Kmete na ulicah podpiram, mogoče bo uspelo vrzt dol to nesposobno vladoDa maltretirajo svoje kupce na cesti, pa se mi tudi ne zdi smoterno.
Točno toliko so moji kot tvoji. Kaj pa zdaj?Mene bolj moti, ko me maltretirajo in zlorabljajo tvoji tepci v parlamentu. Kmete na ulicah podpiram, mogoče bo uspelo vrzt dol to nesposobno vlado
kaka biogoriva? včasih je bil biodizel popularen...Glede na napisano si dober teoretik, Daniela pa jemljem kot praktika.
Zakaj je EU sprejela direktivo da je 4% zemlje treba namenit nepeoizvodnim površinam. Čemu točno je to namen?