Planet Golob

Pusti ti zdaj cikle. Stroj mora opravit nalogo, ne porablja energije kar tja v brezveze. Ne bodimo bolj pametni od proizvajalca prosim. Če gre za pranje molznega stroja, ti bi ga pral v intervalih? Si že videl molzni stroj?

glede pranja....saj se še spomnite ko je možakar naročil mineralno vodo potem pa končal na urgenci....tle ni manevrskega placa za igranje

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.031
3.702
113
kaka biogoriva? včasih je bil biodizel popularen...
Ne moreš, sicer bi načeloma lahko posejal oljno ogrščico, ki je križnica ampak jo moraš uničiti na njivi, ko rok mine. Seveda ti bo v naslednji kulturi rasla kot plevel, zato moraš potem uporabiti ustrezne herbicide. Ali pa če gorjušico pustiš predolgo, potem ti pa v naslednji kulturi povsod ven raste.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.031
3.702
113
Sicer pa Feniks, če bi se kdaj dejansko kaj tudi vprašalo same kmete in ne zgolj posvetovalo z nekimi "funkcionarji" na zbornicah o tem kaj vse se bo v naslednjih letih zahtevalo in pripravljalo, bi kmetje dejansko lahko že prej povedali, kaj si o vseh teh ukrepih mislijo in mogoče podali celo boljše predloge.
Tako pa vse sprejemajo neki uradniki po pisarnah in razni zavodi, vsak s svojim interesom, kmeta pa na koncu nihče nič ne vpraša. On naj samo izvaja, čeprav vsak uradnik v tej verigi letno zasluži več, kot dobi povprečen kmet izplačil.

Še to kar sem izvedel, recimo seznam rastlin za praho in predvideno znižanje in omejitve na SOR ukrepu sem izvedel preko neuradnih kanalov, ker dejansko kmetje ne izvemo nič, če ne rijemo in sprašujemo nekje globoko po sistemu kaj vse nas čaka. Recimo seznam rastlin za praho še sedaj ni uradno nikjer objavljen, čeprav naj bi praho izvajali že od 1.1.24, za SOR pa sploh še ni vložen predlog za spremembo.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in 8888
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Kmetje bodo;
1. Opustili popoldansko kmetijstvo in sli med vrtickarje
2 .tisti bolj birokrati bodo pridelovali samo poljscine z visoko subvencijo.
Ne glede na količino pridelka, Dva taka poznam. ,
3. Najbolj zagnani in "zemljoljubi" bodo se naprej vso placo iz sihta vtaknili v kmetijstvo zato da bodo po.sihtu imel za "nafto na kmetiji" kjer bodelala celafamioija kot nekoc. Pa se kak hlalecin dekla za zepnino.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in 8888

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Švarc Pipan: Predsedniku vlade sem ponudila svoj odstop
Nakup te super stavbe brez parkirišč je "posel" vlade. Cela vlada je zaradi nevestnega dela zrela za takojšen odstop.
Ampak v SLO ne. Tisti čarunalniki, ki so ali pa jih sploh ni zagotovo pa so kar jih je brez OS so drugi razlog.

Ampak ne vse bodo krivi drugi. S pištolo na sencih so podpisali za kaj bodo zapravljali proračunski denar.

kemb

Majstr
7. okt 2018
826
864
93

Sedaj je odvisno kako se bo golov odločil. Zanimiv bo tudi odziv Tanje....

• Všeč mi je
Reactions: 8888

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Se pravi stranka SD je zmagala, utišali so jo? So mogli poseči po kakšnih grožnjah ali še kaj hujšega?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
seveda. in ni samo njeno perilo, pac pa od sd in ocitno tud sds. a ti tud cvikas, da se bojo tvoje iluzije o postenosti izbranih politikov razblinile? ce se tole do konca razkrije, bo res fenomen, da se pokaze, da so vsi usrani, obe najvcje koalicijske in opozicijske stranke. ceprav oboji en drugemu ocitajo vsako najmanjso nepravilnost. in za piko na i se bo izkazalo, da celo sodelujejo pri teh nepravilnostih. ko je vizjak za jajca stiskal sodnike, se je pometlo po preprogo...

upam, da golob vrze kuverto v predal, kot smo videli v prejsnjem fimu. ce ne drugega, jima mogoce uspe malo razkrit to slovensko korupcijsko politiko.