Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.518
7.035
113
pa ne vem, če... Boban si je pač razlagal dva mandata, ali sli koliko jih imajo lahko malo narobe, in je najbrž pričakoval, da bo čeferin šel in podprl njega. Zdaj bo moral pa še malo čakati.

jonny77
kdaj si pa ti tako zjamran pa siten ratal? Takoj v luft in udri po delavcu, kmetu, JS, študentih ipd itn, kdorkoli se pač zase poteguje. Si ti eden tistih šefov, ki stiska do konca pa še malo prek, potem pa zavrže? Zadnje čase imaš samo take komentarje...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
To je lahko samo v tvoji matematiki, da je par 10 še zmeraj 10 ali 20.

Kakšne inštalacije bi si mi porihtali? A omrežje naj sami gradimo kot udarniških časih in potem plačujemo omrežnino ali kaj si sploh želel povedati s to izjavo?

18. Seveda ti ni jasno. Ker preprosto izhajaš iz butaste predpostavke, da ima vsak mladi kmet na strani dano 500.000 eur, da bo od staršev odkupil kmetijo. To morda deluje v nekaterih bogatejših državah, pri nas pač ne in ob takem odnosu do kmetijstva niti nikoli ne bo.

Hočeš drug ekstrem? Sin je prevzel kmetijo in mora staršema zraven tega, da imata pokojnino še mesečno nakazovati več kot 1000 eur, da lepo živita nekje na vikendu. Situacije so različne, ti pa zelo posplošuješ.

19. Za razliko od tebe jaz lahko govorim iz prakse, ti pa še zmeraj zgolj nakladaš.
V bistu nima smisla debata.
Par 10 je par deset, jebela cesta kaj se sprenevedaš? Pa omrežje gor ali dol, na svoji strani porihtaj porabnike pa te ne bo koštalo.

Butasta predpostavka je da ima na strani 500k€.
Zakaj ne more biti npr.50k plus neka renta.

19. Ti si sneguljčica

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
To je lahko samo v tvoji matematiki, da je par 10 še zmeraj 10 ali 20.

Kakšne inštalacije bi si mi porihtali? A omrežje naj sami gradimo kot udarniških časih in potem plačujemo omrežnino ali kaj si sploh želel povedati s to izjavo?
Je že mene pošolal, da enostavno vgradiš frekvenčne regulatorje na elektromotorje. Ne vem samo zakaj njemu gre ta matematika v račun in ne vsem ostalim kmetom.

• Haha
Reactions: jonny77

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ej, če si zoprn in iščeš dlako v jajcu, se obrni na ministrstvo, pa ti bojo obrazložili.

Ne drži, razen če so v zadnjem času kaj spreminjali

aha, možno... neki imam v glavi, da sem nekje slišal nekaj v vezi z mandatom... možno, da je bilo kaj drugega.

edit: ne, je mandat v igri

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
pa ne vem, če... Boban si je pač razlagal dva mandata, ali sli koliko jih imajo lahko malo narobe, in je najbrž pričakoval, da bo čeferin šel in podprl njega. Zdaj bo moral pa še malo čakati.

jonny77
kdaj si pa ti tako zjamran pa siten ratal? Takoj v luft in udri po delavcu, kmetu, JS, študentih ipd itn, kdorkoli se pač zase poteguje. Si ti eden tistih šefov, ki stiska do konca pa še malo prek, potem pa zavrže? Zadnje čase imaš samo take komentarje...
Siten? Od takrat ko so upravičeni in neupravičeni štrajki vsakdanjik in nekaj normalnega. Pa najbolj bogatija štrajka.
Poln krščen duš imam vsega tega jamranja in negativizma, pa fame, da je kmet revež.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Siten? Od takrat ko so upravičeni in neupravičeni štrajki vsakdanjik in nekaj normalnega. Pa najbolj bogatija štrajka.
Poln krščen duš imam vsega tega jamranja in negativizma, pa fame, da je kmet revež.
Kaj je upravičen štrajk? Kdo si ti, da to določaš? Odrekaš pravico do štrajka?

En namig da se morda pridružiš kakemu štrajku kmetov, če/ko se bo zgodil.
Ve se da v Ukrajini uporabljajo za desikacijo pšenice glifosat. Zato, da se posuši in seveda pleveli, da gre laže prek kombajnov. Kolker se sliši je to kar pogosta praksa. Ja tudi USA to še dela ..., čeprav oni veliko uporabljajo dvofazno spravilo. Najprej pokosijo in po dobrem tednu kombajnirajo. Od tu (ne le zaradi Ukrajine) tudi tako visoka mejna vrednost glifosata v pšenici v EU. ...

Problem cen je predvsem problem dopustnih tehnologij in postopkov. EU in tudi SLO znotraj EU privleče na to območje vse kar je po papirjih nekako OK. Kaj je zadaj pa seveda ni pomembno. Cena Indijca, Ganca, ki na Portugalskem ali v Španiji pobira zelenjavo ...

Praha v EU je izključno zaradi podpore uvoza hrane in posledično pritisk na domače kmetijstvo.

Kar se SOPOTNIKA tiče pa je zadeva v trenutni fazi čist zgrešena. So šli v to na vrat na nos. Pokaže nič kar je mejno. Ni mu jasno ali je plevel, ali posevek, ali se je nekaj posušilo... Pojma nimam kaj so pri meni naredili. Imel precej rdečih gerkov. Sedaj je vse zeleno postalo. Nekak namenoma nismo reagirali nanje ker je kratkomalo brezveze. Škoda časa dolgoročno za tolk subvencij kot jih dobimo. Bomo živeli brez. Ker, če brez ne moremo tudi z ne bomo. Bo pač kak kos opreme, ki zmanjšuje vplive na okolje s časom manj na dvorišču.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
Itak, da ni revež, sama bogatija je, zato tudi kupna moč kmetov drastično pada, male kmetije propadajo in lahko vsak, ki ima 5 minut časa kmeta zajebava z nekimi novimi predpisi in omejitvami vsako leto. Če zadev ne poznaš, bi bilo včasih bolje, da bi bil tiho, kot pa da se blamiraš.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Kdo si pa ti da na cesti zastoje delaš?
Če ste si vi dejansko vzeli pravico v svoje roke in svojo pravico iščete tako, da drugim onemogočate njihove pravice,
potem lahko jaz tudi na Alterju napišem svoje mnenje.

Z mojim pisanjem ne onemogočam tebe ali kogarkoli drugega.
Je samo spuščanje ventila v premali glavi.

• Všeč mi je
Reactions: Feniks

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Itak, da ni revež, sama bogatija je, zato tudi kupna moč kmetov drastično pada, male kmetije propadajo in lahko vsak, ki ima 5 minut časa kmeta zajebava z nekimi novimi predpisi in omejitvami vsako leto. Če zadev ne poznaš, bi bilo včasih bolje, da bi bil tiho, kot pa da se blamiraš.
Enako velja za tebe.
Čakam, da kaj pametnega napišeš o omenjenih 3 točkah, ki sem jih izpostavil.

Za ostalih 18 sem že v štartu napisal, da se strinjam z vami.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
V bistu nima smisla debata.
Par 10 je par deset, jebela cesta kaj se sprenevedaš? Pa omrežje gor ali dol, na svoji strani porihtaj porabnike pa te ne bo koštalo.

Butasta predpostavka je da ima na strani 500k€.
Zakaj ne more biti npr.50k plus neka renta.

19. Ti si sneguljčica
Nič se ne sprenevedam, samo pojasnjujem ti, da pišeš bedarije ampak izgleda bolj kot debata z zidom.

Menda je bilo že tudi na alterju omenjeno, da nimam možnosti rihtanja tega porabnika, ker gre za grelec v pralnem avtomatu, ki mora delati, če želimo vzdrževati zahtevan nivo higiene. A boš tudi meni predlagal, da zmontiram frekvenčnik?

Zato ker ne more biti, ker se na kmetiji praktično vsak eur vrne nazaj v investicije. Vse kar se izplačuje nekam ven je dolgoročno pot v pogubo, ker te povozi čas.

Pravljičar