Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113
Ne razumem - ali vrečo da država ali pride iz neba?
Popolnoma vseeno mi je, kdo kaj dobi - to je oćitno iziv, vsi bi več, vreča pa je premajhna za vse.

Očitno tudi slovenski kmetje ne vidijo, da majhne kmetije ne morejo preživeti, sploh, če se dovoli uvoz hrani iz Španije na priemr, ki je v EU.

Vidijo pa problem, kako se deli denar, vendar to je (tudi) moj denar.
Vrečo postavi EU. In tamkajšnji kmetje so razmeroma jasno povedali kaj si mislijo o pogojih za dostop v to vrečo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113
1. Sodniki imajo za svojimi zahtevami ustavno odločbo
2. Sodniki se (upam) ne prodajajo na trgu
3. Da smo od kmetov odvisno od sodnikov pa ne, boš trdil do prve zapuščinske razprave, potem ti bo jasno, da so sodniki precej pomeben del družbe.

PS. sem pa proti stavki sodnikov, ker mislim, da boi z boljšo organiziranostjo rabili manj celotne sodne veje, sem proti zdravstveni stavki, ker menim, da zdravniki že zaslužijo dovolj, morda pa bi lahko kdaj kdo drug kot zdravnik postavil organizacijo.
Kar se pa kmetov tiče, razumem frustracije, vendar klicati državo takrat ko ti paše, pa jo ukinjati ko ti ne, je pa malo hesno, se ti ne zdi.

Pa da malo potegnem s Javierom Gerardo Mileiom, vse subvencije je treba ukiniti :). Eni tu so ga v zvezde kovali, v tem primeru pa nihče ne ponavlja njegovih premis.
Nihče ni rekel, da je treba ukiniti državo. Ni pa treba lizati podplatov vsem zahtevam iz Bruslja in jih še za 20% dodatno začiniti, če so zahteve skregane z realnostjo. Trenutno denimo od mene zahtevajo, da kot praho posejem približno hektar krmnega graha, ki ga moram po 31.7. na površini uničiti (približno 4 tone pridelka) in kupiti recimo sojo uvoženo iz južne amerike, da bom nahranil živali, medtem, ko bi lahko uporabil taisti grah. To so take bedarije, da glava peče, če se malo poglobiš v nje.

Posploševanje at it's finest. Od sodnikov niso zahtevali da naredijo 20 primerov na leto zastonj. Ne primerjaj neprimerljivega, ker izpade bedarija, tudi če si višek izobrazbe.
nisem hotel primerjat niti ni moj namen primerjat, samo ko so kretensko spraševali, češ kaj spet hočejo (itak mamo na voljo špansko hrano) sem to napisal. Verjamem pa da zahtevajo upravičeno z razliko od nekaterih drugih (zdravstvo izvzeto)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113
Ok, razumem. Pa morda niti ni toliko problem razlika, itak nas bojo trgovci do konca sveta izkorišali ampak, da na vse to dodaš še omejitve kaj sploh lahko pridelaš in, da moraš uničiti svoj pridelek v skladu z nekimi superduper standardi obenem pa iz Ukrajine in Južne Ameriki uvažajo na tisoče ton robe izven vsakih standardov je pa višek nesramnosti in tudi povod za proteste v delu EU. Kot, da odločujoči namerno delajo na tvojem uničenju v zameno za drobtinice nekih subvencij in prostega uvoza brez spoštovanja kakršnihkoli zahtev, ki se jih moramo držati v EU.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113
Na to temo sicer obstaja tudi primerna karikatura:

1000062441.jpg

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Velika večina zahtev ima smisel.

Točka 9 je za posrat. Kupi traktor s par10 konji manj in lahko celo elektrifikacijo na kmetiji posodobis.

Točka 18. Koliko vplačaš toliko dobiš. Za vse slovence velja to pravilo. Žal tudi tiste z bulami pod pazduho.
Bo treba kmetije "prodati" naslednikom in ne dati.

19. Ukinitev nadzornika? Saj se hecajo. Itak niste nič obdavčeni, pa še tisto malo kar morete dati oddelate na švarc

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113

Točka 9 je za posrat. Kupi traktor s par10 konji manj in lahko celo elektrifikacijo na kmetiji posodobis.

Točka 18. Koliko vplačaš toliko dobiš. Za vse slovence velja to pravilo. Žal tudi tiste z bulami pod pazduho.

19. Ukinitev nadzornika? Saj se hecajo. Itak niste nič obdavčeni, pa še tisto malo kar morete dati oddelate na švarc
Par 10 konjev manj naredi konkretno razliko, če je debata med 50 in 100 konjev. To ni avto, za vas, ki ne poznate razlike. Po drugi strani več vplačil itak ne bo šlo v omrežje temveč v višje plače v energetiki. Postavi me na laž, pri nas je omrežje skorajda enako kot 20 let nazaj.

18. je pač posledica dejstva, da si kmetje že v preteklosti niso mogli plačevati karkoli višje od minimalca, tisti, ki si sploh so, ker enostavno ni dovolj prihodkov. Tole bo sicer zagotovo ostalo neizpolnjeno. Še tam, kjer so jim pred leti zagotovili neke rente ob predaji so jih potem tako udarili pri dohodnini, da jim ni kaj dosti ostalo. Odkup pa v Sloveniji pri takih prihodkih ne pride v poštev. Pokažeš sredinec državi, pustiš ostarele starše na sicer potencialno uspešni kmetiji in greš v službo. To je realnost.

19. Nakladaš. Skorajda vse gre čez račune, v nekaterih primerih niso potrebni (ne vem sedaj iz glave kje točno). Sopotnik je sicer koristen ampak dela več težav kot koristi. Povzroča kup dodatne birokracije in dela tako kmetom, svetovalcem in zaposlenim na agenciji, končni izplen pa je vprašljiv.
Ti bi itak obdavčil vse kar se da, čeprav že tako marsikdo krpa konec s koncem, da bo ostalo za opolnomočenje nevladnih organizacij in nikina potovanja po svetu, ter nakupe podrtij v ljubljanskem obroču. Razumljivo, pametno vložen denar.

Čisto konkretno. Lani sem po grahu na parceli posejal inkarnatko. Ta zaradi suhega obdobja no zrasla, zato sem za njo posejal pšenico. Takrat je zatajila sejalnica, ker so se zamašile cevi, zato sem sejal še tretjič na isto površino (vmes so bile tudi poplave). Po tretji setvi pšenica zraste ampak sopotnik 15. Januarja parcelo označi kot neustrezno z rdečim klicajem, ker je bila predolgo gola zemlja. Delo imajo kontrolorji, ki lahko tvojo pritožbo upoštevajo ali pa tudi ne, če nisi prijavil višje sile, ki te avtomatsko kaznuje pri prejemkih, da sploh ne omenjamo dejstva, da jo je potrebno prijaviti na papirnaten obrazcu poslanem po pošti leta 2024, ko nas nadzirajo iz satelita.

Še kakšna modrost?

katastrski dohodek? kar prodajo na tržnici izdaja računa......

• Haha
Reactions: jonny77

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.836
2.617
113
Prenosniki:

Miro (iz sklada-kadri.si Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije)
Spoštovani,
javni razpis/poziv za izposojo računalniške opreme iz naslova mehanizma za zagotavljanje dostopa do računalniške opreme (MIRO) še ni bil objavljen.
Lepo vabljeni, da se prijavite na naše brezplačne tedenske e-novice https://www.srips-rs.si/#subscribe-email, kjer vas bomo redno obveščali o vseh razpisih in ostalih novostih.

Na kakšnem kriteriju so potem radelili prvi 39?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Par 10 konjev manj naredi konkretno razliko, če je debata med 50 in 100 konjev. To ni avto, za vas, ki ne poznate razlike. Po drugi strani več vplačil itak ne bo šlo v omrežje temveč v višje plače v energetiki. Postavi me na laž, pri nas je omrežje skorajda enako kot 20 let nazaj.

18. je pač posledica dejstva, da si kmetje že v preteklosti niso mogli plačevati karkoli višje od minimalca, tisti, ki si sploh so, ker enostavno ni dovolj prihodkov. Tole bo sicer zagotovo ostalo neizpolnjeno. Še tam, kjer so jim pred leti zagotovili neke rente ob predaji so jih potem tako udarili pri dohodnini, da jim ni kaj dosti ostalo. Odkup pa v Sloveniji pri takih prihodkih ne pride v poštev. Pokažeš sredinec državi, pustiš ostarele starše na sicer potencialno uspešni kmetiji in greš v službo. To je realnost.

19. Nakladaš. Skorajda vse gre čez račune, v nekaterih primerih niso potrebni (ne vem sedaj iz glave kje točno). Sopotnik je sicer koristen ampak dela več težav kot koristi. Povzroča kup dodatne birokracije in dela tako kmetom, svetovalcem in zaposlenim na agenciji, končni izplen pa je vprašljiv.
Ti bi itak obdavčil vse kar se da, čeprav že tako marsikdo krpa konec s koncem, da bo ostalo za opolnomočenje nevladnih organizacij in nikina potovanja po svetu, ter nakupe podrtij v ljubljanskem obroču. Razumljivo, pametno vložen denar.

Čisto konkretno. Lani sem po grahu na parceli posejal inkarnatko. Ta zaradi suhega obdobja no zrasla, zato sem za njo posejal pšenico. Takrat je zatajila sejalnica, ker so se zamašile cevi, zato sem sejal še tretjič na isto površino (vmes so bile tudi poplave). Po tretji setvi pšenica zraste ampak sopotnik 15. Januarja parcelo označi kot neustrezno z rdečim klicajem, ker je bila predolgo gola zemlja. Delo imajo kontrolorji, ki lahko tvojo pritožbo upoštevajo ali pa tudi ne, če nisi prijavil višje sile, ki te avtomatsko kaznuje pri prejemkih, da sploh ne omenjamo dejstva, da jo je potrebno prijaviti na papirnaten obrazcu poslanem po pošti leta 2024, ko nas nadzirajo iz satelita.

Še kakšna modrost?
točka 9; par 10 je 10 ali 20KM, kar je 10.000 ali 20.000€, ti pa prosto po Alterju kar 50 ali 100KM, kam gre omrežnina? ja za plače kot si napisal, ampak če bi si porihtali inštalacije, pa jim ne bi dajali za plače, bi vam ostalo.

točka 18. ni mi jasno zakaj se dela prenos lastništva in ne prodaja v taki obliki, da bosta oča in sin oba zadovoljna. Ne pa da gledam en primer prevzemnika, kjer si morata oča in mati mleko kupovati (zraven 100 mlečark), ker se je sneha s taščo skregala, seveda po tem, ko so kmetijo prenesli.

točka 19. ne se smešit

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.033
3.702
113
To je lahko samo v tvoji matematiki, da je par 10 še zmeraj 10 ali 20.

Kakšne inštalacije bi si mi porihtali? A omrežje naj sami gradimo kot udarniških časih in potem plačujemo omrežnino ali kaj si sploh želel povedati s to izjavo?

18. Seveda ti ni jasno. Ker preprosto izhajaš iz butaste predpostavke, da ima vsak mladi kmet na strani dano 500.000 eur, da bo od staršev odkupil kmetijo. To morda deluje v nekaterih bogatejših državah, pri nas pač ne in ob takem odnosu do kmetijstva niti nikoli ne bo.

Hočeš drug ekstrem? Sin je prevzel kmetijo in mora staršema zraven tega, da imata pokojnino še mesečno nakazovati več kot 1000 eur, da lepo živita nekje na vikendu. Situacije so različne, ti pa zelo posplošuješ.

19. Za razliko od tebe jaz lahko govorim iz prakse, ti pa še zmeraj zgolj nakladaš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Prenosniki:

Miro (iz sklada-kadri.si Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije)
Spoštovani,
javni razpis/poziv za izposojo računalniške opreme iz naslova mehanizma za zagotavljanje dostopa do računalniške opreme (MIRO) še ni bil objavljen.
Lepo vabljeni, da se prijavite na naše brezplačne tedenske e-novice https://www.srips-rs.si/#subscribe-email, kjer vas bomo redno obveščali o vseh razpisih in ostalih novostih.

Na kakšnem kriteriju so potem radelili prvi 39?

po poplavnem zakonu. pa kaj je važno? folku je takrat vse odneslo, in so jim pač šenkali teh 39 računalnikov.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri