Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
V Sloveniji jih žal premalo odgovarja za svoje napake z izgubo licence.
To je bil absurd, ki se nikakor ne bi smel zgodit. Sam to ne pomen, da je treba cepljenje ukinit, prej je treba taki zdravnici zagrenit lajf.Citat:
Uporabnik mistique pravi:
2-3 dni. Se ne spomnim več natančno. ZD Šentvid, ime zdravnice pa lahko morda kdo tudi ugane...Pripeljal sem ga na pregled in povedal, da je bil bolan in da je ravno (povedal sem točen podatek, pred koliko dnevi je vzel zadnji AB, imela je tudi kartoteko) nehal z AB ter da ne želim, da ga cepijo za HepB. Med tem, ko sem v sprejemni pisarni podpisoval izjavo, je zdravnica otroka cepila proti ošpicam, mumpsu in rdečkam...kljub temu, da sami izjavljajo (pisno), da otrok, ki še okrevajo po bolezni, ne cepijo. Otrok je danes zdrav.
Spet en pameten...Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ja, enako rizično je tudi fafanje tromblona brez safety pin-a...pač. Danes lahko trdim, da z otrokom ni nič narobe (pustimo ugibanja o alergiji, ki se je pojavila nekaj mesecev po tem cepljenju). Tako, da smo premagali rizični faktor.
Cepljenje, v tistem trenutku, nikakor ni bilo nujno potrebno. Reakcija je bila kar huda in prosto lahko špekuliram, da bi bila za otroka manj huda, če bi ne bil oslabljen zaradi predhodne bolezni. Zadosten razlog, da ga cepim en mesec kasneje. Sem bolj ziheraš.
Citat:
Kontraindikacije
- anamneza preobčutljivostiza zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snovali ostanke, prisotnev sledeh (npr.formaldehid in kalijev tiocianat),glejte poglavji 6.1 in 2 - pri posameznikih s hudovročinskoboleznijo ali akutno okužboje treba cepljenje odložiti
Citat:
Kdo ne sme biti cepljen proti hepatitisu B? Če je imela oseba resno alergično (življenje ogrožajočo) reakcijo po predhodnem odmerku cepiva proti hepatitisu B ali na katerokoli sestavino cepiva ali na kvas, ne sme biti cepljena s tem cepivom. Pri zmerni ali resni akutni bolezni je bolje cepljenje začasno odložiti (do okrevanja).
5. Kakšna so tveganja pri cepljenju proti hepatitisu B? Cepivo proti hepatitisu B je zelo varno. Večina ljudi nima nikakršnih težav po cepljenju. Cepivo ne vsebuje infektivnih delcev in ne more povzročiti bolezni. Blage težave, ki se lahko pojavijo po cepljenju: -bolečina na mestu cepljenja (pri do 1/4 cepljenih), -telesna temperatura več kot 37,7° C (pri do 1/15 cepljenih) Resne težave so zelo redke. Resna alergična reakcija se po ocenah pojavi enkrat na 1,1 milijon odmerkov. Tako kot vsa zdravila tudi cepiva lahko povzročijo resno reakcijo. Tveganje, da bi cepivo povzročilo resno škodo je zelo majhno.
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
PS: se boš zdaj zdravnici šel upravičiti?
Če je jemal antibiotike in je že na koncu z dozami, je bila lahko blaga bolezen še ali je celo bil zdrav.Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Citat:
Zakaj bi se šel saj piše da se pri zmerni bolezni ceplenje preloži. Glede nato da je jemal antibiotik to očitno ni bil samo prehlad iz danes na jutri. Njegovo vprašanje zdravnici je bilo popolnoma upravičeno.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
cepljen otrok zboli...ena novicka ni panike.
necepljen zboli - javna gonja, lov na čarovnice in podobno.
to se mi ne zdi prav. Meni se zdi večji problem prva zadeva.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aha, lepo obračanje, zaradi cepljenega zbolelega niso vsi ogroženi, zaradi necepljenega je pa konec sveta. Epsko.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aha, lepo obračanje, zaradi cepljenega zbolelega niso vsi ogroženi, zaradi necepljenega je pa konec sveta. Epsko.