Zdej si pa potegni glavo iz riti, pa si pejt prebrat, kaj sploh cepljenje je. Ni treba daleč, par strani nazaj bo dovolj. Sam itak, ti boš seveda gonil svojo do onemoglosti.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aha, lepo obračanje, zaradi cepljenega zbolelega niso vsi ogroženi, zaradi necepljenega je pa konec sveta. Epsko.
Se prej bos moral pa dokazat da je komplikacija povezana s cepljenjem.....ce se to res ni zgodilo nekaj ur po cepljenju, potem.....veliko srece, pa veselja s tisto placo ali dvema ki jo bos ekstra dobil in s katero bos celo zivljenje vzdrzeval otroka.Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Saj za posledice ceplenja je odškodninsko odgovorna država in je oškodovanec upravičen do odškodnine, to piše v zakonu seveda za ceplenja ki so obvezna. Ampak kaj ti pomaga 10 jurjov da ti v naslabšem primeru otrok umre ali pa je celo življenje rastlina.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se prej bos moral pa dokazat da je komplikacija povezana s cepljenjem.....ce se to res ni zgodilo nekaj ur po cepljenju, potem.....veliko srece, pa veselja s tisto placo ali dvema ki jo bos ekstra dobil in s katero bos celo zivljenje vzdrzeval otroka.Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Saj za posledice ceplenja je odškodninsko odgovorna država in je oškodovanec upravičen do odškodnine, to piše v zakonu seveda za ceplenja ki so obvezna. Ampak kaj ti pomaga 10 jurjov da ti v naslabšem primeru otrok umre ali pa je celo življenje rastlina.
Podobna zgodba je tudi pri poklicnih boleznih. Precej sodelavcev ima podobne simptome in tezave, pa je cel kup denarja za referencne ambulante in podobno, da pa bi se posvetili tezavi ki jih ima precej sodelavcev pa....ko vas jebe...
očitno cepljenje le ni bilo tako problematično, kot vedno poudarjašCitat:
Uporabnik mistique pravi:
2-3 dni. Se ne spomnim več natančno. ZD Šentvid, ime zdravnice pa lahko morda kdo tudi ugane...Pripeljal sem ga na pregled in povedal, da je bil bolan in da je ravno (povedal sem točen podatek, pred koliko dnevi je vzel zadnji AB, imela je tudi kartoteko) nehal z AB ter da ne želim, da ga cepijo za HepB. Med tem, ko sem v sprejemni pisarni podpisoval izjavo, je zdravnica otroka cepila proti ošpicam, mumpsu in rdečkam...kljub temu, da sami izjavljajo (pisno), da otrok, ki še okrevajo po bolezni, ne cepijo. Otrok je danes zdrav.
seveda, ker cepljeni je naredil vse kar je v njegovi moči, da prepeči širjenje bolezni. necepljeni pa tega ni naredil.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aha, lepo obračanje, zaradi cepljenega zbolelega niso vsi ogroženi, zaradi necepljenega je pa konec sveta. Epsko.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
očitno cepljenje le ni bilo tako problematično, kot vedno poudarjašCitat:
Uporabnik mistique pravi:
2-3 dni. Se ne spomnim več natančno. ZD Šentvid, ime zdravnice pa lahko morda kdo tudi ugane...Pripeljal sem ga na pregled in povedal, da je bil bolan in da je ravno (povedal sem točen podatek, pred koliko dnevi je vzel zadnji AB, imela je tudi kartoteko) nehal z AB ter da ne želim, da ga cepijo za HepB. Med tem, ko sem v sprejemni pisarni podpisoval izjavo, je zdravnica otroka cepila proti ošpicam, mumpsu in rdečkam...kljub temu, da sami izjavljajo (pisno), da otrok, ki še okrevajo po bolezni, ne cepijo. Otrok je danes zdrav.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ja vem, bila je tožba za poklicne bolezni s pričanjem tujih strokovnjakov. Pa jih je naše sodišče zavrnilo in poslušalo izvedenca ki jim ne seže niti do kolen. In so vsi izviseli. To je v sloveniji stalna praksa.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A podaš link do besedil in raziskav katere so tvoje stališče obrnile proti cepljenju?
Ma saj ni res☺Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
To je enako debati avdiofilov (debilov) o zlatih konektorjih in dratih za 1500€.
Citat:
Avtor?
"VSE TE TEORIJE O CEPLJENJU, PRECEPLJENOSTI, KOLEKTIVNI IMUNOSTI " - so dokazane z metodami, ki jih človeška znanost priznava. poudarek - znanost.
To kontrolno skupino smo imeli več tisočletji in rezultati so dobro znaniCitat:
In potem še kontrolno skupino, ki ni dobila nič
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Avtor?
"VSE TE TEORIJE O CEPLJENJU, PRECEPLJENOSTI, KOLEKTIVNI IMUNOSTI " - so dokazane z metodami, ki jih človeška znanost priznava. poudarek - znanost.
A res misliš, da je bila narejena kakšna raziskava na tem področju v smislu, da so imeli naprimer 700 dojenčkov v eni skupini zato, da bi zagotovili vaj približno reprezentativen vzorec. In potem še kontrolno skupino, ki ni dobila nič in prav tako veliko kontrolno skupino, ki je dobila samo placebo... in potem so vse okužli z ošpicami...
Sej verjetno razumeš, da to pač ne gre... Zato se veliko teh zadev sklepa, špekulira itd... Na svojem doktorskem študiju srečam veliko tega.
Men se res ne da, z vami prepirat, pa iskat, lepit raziskave in jih potem interpretirat. Sej ni fora v eni raziskavi, fora je o celem kupu dokazov in vzročno posledičnih zvez, ki dokazujejo, da cepljenej le ni tolk fajn kolkr ga oglašujejo. Na takšen način in predvsem s kritičnim umom se tisto mnenje prevesi. Če bo koga to zanimalo bo že najdu. Dejstvo je sam dragi fantje, da ni na svetu nobene skupine, ki bi protestirala proti uporabi, antibiotikov ali pa inzulina in še bo mojega otroka zbil avto jasno, da ga bom peljal zdravniku. Je pa ogromna skupina ljudi, ki so po izobrazbi farmacevti, zdravniki, imonologi itd... ki objavljajo članke in tekste proti cepljenju. Zakaj? Ker so tolk neumni, da ne razumejo kolektivne imunosti? Najbrž ne....