Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
To vi vsi nabijate, Tušmobil ima najboljše omrežje. Tudi gostovanje pri m@ drugače že z lahkoto odklopijo sam ga pač ne. Ampak imajo najbolj tehnološko razvito in izpopolnjeno omrežje daleč v Sloveniji, tko da nehite nabijat vas 5 komadov tle gor.
grin1.gif

Ti se kar hecaj ... v krajih, ki so narisani kot pokriti, znotraj sploh ne najde njihovega omrezja, zunaj (na balkonu) pa ga v vecini primerov (obcasno tudi to ne).

Pomembno je, da pri Mobitelu še sploh pri Simobilu drži pokritost na njihovih zemljevidih do ambisa in nazaj
hysterical-1.gif
, tile od Tušmobila, če ne drugega so vsaj označili, kje je signal boljši in kje slabši (lepo obarvano svetlo ali temno na zemljevidu) , sicer se pa kolikor je opaziti pokritost tedensko spreminja, tako GSM kot UMTS, za tri leta delovanja več kot odlično opravljeno delo, njihovih tehnikov in inžinjerjev ali se vi s tem strinjate ali ne izboljšave so in še prihajajo, tudi za Podčetrtek, če smo že pri njem.

Lp.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ni bistvo to, da se zemljevid in dejansko stanje ne ujemata 100%. Problem je v tem, da dejansko stanje ni tako "rožnato", kot ga nekateri želite prikazati (sploh ta problem, da je signal bolj občutljiv na stene kot pri konkurenci). Jaz upam, da se bo stanje do te mere izboljšalo, da bodo lahko v miru ukinili nacionalni roaming. Ker takrat bom tudi jaz razmislil o prehodu (če bo omrežje na nivoju).

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Načeloma dela omrežje zelo dobro. Le dve lokaciji sta, kjer se občasno zadržujem in tam signal malo zašepa (Podčetrtek, Olimje).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Pomembno je, da pri Mobitelu še sploh pri Simobilu drži pokritost na njihovih zemljevidih do ambisa in nazaj
hysterical-1.gif
,

Jaz ne klicem z zemljevidom, ampak s telefonom. Ko dam rocno iskanje omrezij, najde Mobitel in Si.Vodafone, torej me njihova zemljevida ne ganeta prevec, dokler stvar deluje. Ko stvar ne bo delovala, bom pogledal zemljevid in ce bo tam narisano, da bi moralo delovati, v resnici pa ne, bom enako glaso protestiral, ko bo kaksen bedak vajinega kova nabijal kako sijajno da je to omrezje.

Ne preizkusam namrec tega v Zg. Dupleku, ampak v centru kraja z 10+K prebivalci, v sredini obcine z 20+K prebivalci. Ali smem ob vsem tvojem nabijanju pricakovati, da bi po treh letih teh odlicnih rezultatov izgradnje omrezja morda vendarle tudi tudi tukaj kaj od signala, brez da bi moral viseti dol z balkonske ograje ali pa iti ven iz bloka ?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Idrija s Tušmobil GSM in UMTS signalom:

S UMTSom pa na novo še Trebnje, Metlika in Šentilj.

Tušmobil GSM 12.11.2010:
tusmobil-gsm-10-11-12.png

Tušmobil UMTS 12.11.2010:
tusmobil-umts-10-11-12.png

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ne preizkusam namrec tega v Zg. Dupleku, ampak v centru kraja z 10+K prebivalci, v sredini obcine z 20+K prebivalci. Ali smem ob vsem tvojem nabijanju pricakovati, da bi po treh letih teh odlicnih rezultatov izgradnje omrezja morda vendarle tudi tudi tukaj kaj od signala, brez da bi moral viseti dol z balkonske ograje ali pa iti ven iz bloka ?

za katera mesta gre to? drugač Vega070 je TM omrežje, če ti mogoče tega najde
grims-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
povej zakaj Mobitel v Novem mestu postavljal bazno postajo 8 let? zakaj je Si.mobil moral podreti bazno postajo v Dragatušu?

Zadeva je bolj zapletena. Eno je da se ne gradi zaradi denarja, drugi razlog ker se dobi dovoljenj. Dokler ne bo Tušmobil imel 650 baznih postaj ne bo optimalne pokritosti. Sedaj jih ima 430, 100 jih je vključil letos. Šele po vklopu omrežja UMTS900je Tušmobil spet začel razvijati omrežje GSM. Kdo je zaviral pri prižigu UMTS900 je pa itak jasno.

Če se radi primerjamo s Zahodno Evropo operaterji rabijo za dograditev celega omrežja 8 let (irski Meteor s 900 Mhz). Hrvaški Tele2 s 900 Mhz ima res 99% pokritost prebivalstva, a le 40-50% pokritost ozemlja (Vip in T-Mobile po 70-85 pokritost ozemlja).

Kako se gradi Tušmobil omrežje pa lahko spremljaš prek spodnje povezave:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/107-gradnja-tušmobil-omrežja.html

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

za katera mesta gre to? drugač Vega070 je TM omrežje, če ti mogoče tega najde
grims-1.gif

Skofja Loka. Ni nobenega drugega (GSM) kot Mobitel in Si.Vodafone. Zunaj (na prostem ali na balkonu) je tudi Tusmobil (pod starim imenom, kot si napisal).

Torej ... spisek/zemljevid baznih postaj, da povem se koliko je to fizicno stran od najblizje in ali je kaksna ovira vmes ? Vem, da je tak spisek z zemljevidom nekdo ze enkrat omenjal, pa ga na strani od DDja ne najdem. Verjamem, da mi ga bo kateri od Tusapologetikov urno serviral ...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
http://www.dreamdesign.si/projekti/tušmobil-bazne-postaje.html

Tukaj pa je čist update o baznih postajah - razen 3 nove bazne ki so na APEKu še nisem dodal na net (zgoraj pa najdeš kaj katera barva pomeni):
http://www.dreamdesign.si/googleearth/tusmobil-bazne-all.kmz

Iz zemljevida ne moraš veliko razbrat. Če bi se dalo povečat bi precej videl kakšno je dejansko stanje. Iz Mobitelove ali Si.mobilovega zemljevida se vidi da je bolje pokrito, ampak ko povečaš zemljevid pa vidiš natančnejše stanje.

Iz svojih testiranj omrežja da lahko povem da je točen zemljevid. Ker je toliko majhen se ti skrije bele lise. Ponavadi je cesta v dolini in tam ni signala, 50 metrov nad cesto pa je odličen signal (levo ali desno če se povzpneš pa je odličen).

Iz zgornjega zemljevida je opaziti tudi: izboljšan signal Logatec - Idrija ter Mirna pri Trebnjem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, tocki mojega preizkusanja najblizja bazna (oznaka na zemljevidu je NW710) je narisana ob robu ene mini njive med drevjem, cca. 200 metrov zracne razdalje stran, kjer v zaresnem zivljenju ni videti nobenega vsaj priblizno kulturno visokega samostojnega stebra (priznam pa, da ze nekaj casa nisem gledal specificno v tisto smer, zdajle je pa ze tema).

Ugibam, da - za razliko od slike - v resnici antena stoji na eni od okoliskih zgradb (najbrz na vrhu poslovne stavbe, se 30 metrov naprej J-JV). Vmes ni nobenih ovir (hribi, zgradbe ...), skozi steno morata pa tudi Mobitelov in Simobilov signal, ce zelita do priti mene, tako da je postena primerjava
wink-1.gif

Zunaj signal ocitno je (najde omrezje), notri sta samo preostala dva. Kot sem ze omenil, sem preizkusal v bloku, torej dvignjen par deset metrov nad vse ostale zgradbe okrog antene.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
eni toliko težite da če ima Tuš tako dobro omrežje, zakaj ne izklopi nacionalnega roaminga, da v tem ne vidim več nobene druge razlage kot da ste fouš Tušmobilovim uporabnikom, ker imajo na izbiro kar dve omrežji...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
eni toliko težite da če ima Tuš tako dobro omrežje, zakaj ne izklopi nacionalnega roaminga, da v tem ne vidim več nobene druge razlage kot da ste fouš Tušmobilovim uporabnikom, ker imajo na izbiro kar dve omrežji...

Pa kje si lih mene našel komentirat...
hysterical-1.gif

p.s: jst sem celi cajt na tušmobilovem omrežju..tko zarad mene lahko izklopijo gostovanje pri mobitelu..
grims-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Jaz sem fouš tistim, ki uporabljajo prenos podatkov v Mobitelovem omrežju ob prepričanju, da so v domačem (Tušmobilovem) omrežju. Sploh sem jim fouš za naknaden račun
grims-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Se opravičujem, pozabil sem napisat ksz spredaj. Vpisal sem namreč kar pod "Hitri odgovor" spodaj. Nekateri so namreč res dolgočasni s tem, namesto da bi ignorirali temo, če jih samohvala Tušmobila tako moti...

Pa kje si lih mene našel komentirat...
hysterical-1.gif

p.s: jst sem celi cajt na tušmobilovem omrežju..tko zarad mene lahko izklopijo gostovanje pri mobitelu..
grims-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tušmobil IPv6 - testiranje IPv6 mobilnega omrežja

Namen in opis testiranja
 IPv6 mobilno omrežje lahko v testnem obdobju brezplačno preizkusijo vsi Tušmobilovi uporabniki
 Prenos podatkov preko lastnega omrežja je v času testnega obdobja brezplačen
 Dostop do IPv6 mobilnega omrežja je mogoč samo preko Tušmobil omrežja
 Testno obdobje se predvidoma zaključi ob koncu meseca Januarja 2011
 IPv6 mobilno omrežje je še v razvoju, zato lahko pride do težav pri delovanju določenih storitev,
kot so npr. nakup vsebin preko spletnega portala Tuškabina in ostalih storitev.

Podprti mobilni terminali

Trenutno IPv6 povezljivost preko mobilnih omrežij podpirajo Nokia telefoni z operacijskim sistemom Symbian. Izkušnja delovanja IPv6 storitve se lahko na različnih terminalih razlikuje zaradi različnega delovanja IPv6 storitve na različnih verzijah operacijskega sistema.

Aktivacija storitve

IPv6 storitev si aktivirate tako, da pošljete SMS s ključno besedo “IPV6 start” na številko 7070. Po
prejetem povratnem SMS sporočilu o uspešni aktivaciji storitve ponovno zaženite telefon.

Za deaktivacijo storitve pošljite SMS s ključno besedo “IPV6 stop” na številko 7070.

Nastavitev terminalne opreme

Po uspešni aktivaciji storitve je potrebno nastaviti novo dostopovno točko na mobilnem terminalu.

Ime povezave: “Tusmobil IPv6”
 Ime dostopovne točke: “ipv6.tusmobil.si”
Napredne nastavitve
 Tip omrežja: “IPv6”
 DNS naslov: “2a02:840:2::2”

Testiranje storitve

IPv6 povezljivost lahko preverite tako, da se preko IPv6 dostopovne točke povežete na spletni portal
Tuškabina ( http://www.tuskabina.si ). V primeru dostopa preko IPv6 omrežja boste videli spremenjen naslov spletnega portala Tuškabina.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nokia N900 in IPv6
grin1.gif

Opazil pa sem, da ne morem preveriti porabe, ker baje ne dostopam preko Tušmobilovega omrežja.
bonk.gif

Navodilo kako nastaviti IPv6 na N900 je tukaj.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.