Od mrtve krave ni mleka.Bi pa bilo bolj pošteno... Če nas že nameravajo zadaviti na zelenem prehodu naj se ne zadržujejo, da bo čim prej konec.
Imam priklopljenega na "navadno" tus pipo.Jaz Imam BOSCHa na dva priklopa..
Samo računaj, da ne spusti tople vode v stroj, če ne pereš vsaj na 60°C.
Tako, da bi bilo bolje vgraditi pred običajen stroj mešalni ventil, ki ti v stroj spušča vodo 30°C ali kolikor rabiš.
Jaz sem imel en čas običajen stroj povezan na toplo vodo... cca 40°C...Moja je bila vesela, ker je imela tople cunje za obešat...
Samo, če ga daš narediti po meri. Je pa en tak grelec tam nekje okrog 140 eur in navzgor. Mogoče bi ga kje iz tujine dobil ceneje.Daniel.
Se dobijo za tvojo napravo, kakšni manj močni grelci?
Jaz imam v Gorenje boilerju, namesto dva 900 Watna grelca, nova dva 750 Watna.
Nekje okoli Depale vasi (se mi zdi) en model dela VSE mozne grelce (bojler, pecica, žar...) na mero, baje poceni. Kontakt sem zal izgubilSamo, če ga daš narediti po meri. Je pa en tak grelec tam nekje okrog 140 eur in navzgor. Mogoče bi ga kje iz tujine dobil ceneje.
Kako pa je s črpanjem vode? Ali nimajo stroji nek senzor, da ne spušča prevroče vode v odtok?Imam priklopljenega na "navadno" tus pipo.
Ko das prat, odprem toplo vodo (itak lahko odpreš vse med mrzlo in "vroco"), po tisti minuti ko vzame vodo, obrnem pipo na mrzlo in srecno.
Poleti zaradi viskov tople vode p ni "katastrofe" ce pere cel cikel s toplo vodo.
Zajebal, ni Depala vas, nek sosed od Jabbe mora bit. Hožič s.p.Nekje okoli Depale vasi (se mi zdi) en model dela VSE mozne grelce (bojler, pecica, žar...) na mero, baje poceni. Kontakt sem zal izgubil
Imam priklopljenega na "navadno" tus pipo.
Ko das prat, odprem toplo vodo (itak lahko odpreš vse med mrzlo in "vroco"), po tisti minuti ko vzame vodo, obrnem pipo na mrzlo in srecno.
Poleti zaradi viskov tople vode p ni "katastrofe" ce pere cel cikel s toplo vodo.
Tudi meni kdaj pripada to igranjeHja, če imaš veselje s tem in se ti s tem igras, super. Vsako tele ima svoje veselje. Da le ni izvedba teh briljantnih idej na drugih...
14 let star elektrolux očitno tega se ne pozna.Kako pa je s črpanjem vode? Ali nimajo stroji nek senzor, da ne spušča prevroče vode v odtok?
Morda bi se to lahko uredilo z nepovratnimi ventili.Tudi meni kdaj pripada to igranje
Saj ni neka znanost.
Edini stos je , da ne smem pustiti pipe odprte na mlacno. Ker potem je zmesnjava s temperaturo vode v celi hiši .
Ni panike.Morda bi se to lahko uredilo z nepovratnimi ventili.
Pa ste kdaj pogledali koliko kw porabi za eno pranje? Če se to vse splača predelovat, sem papež.ali kateri od proizvajalcev pralnih in pomivalnih strojev za gospodinjstva, ki se prodajajo v EU, ponuja priklop tople vode? Npr. pereš na 60-90°C in poleg 300-litrskega bojlerja vode, segrete na 45-55°C, segrevaš vodo v pralnem stroju od "nule"
Pa ste kdaj pogledali koliko kw porabi za eno pranje? Če se to vse splača predelovat, sem papež.
Bosch Serie 6 (tovarniški podatki)
Poraba energije 152 kWh letno; ocena porabe temelji na 220 standardnih ciklih pranja pri programu bombaž 60°C in 40°C, pri polni in delni polnitvi ter pri načinu delovanja z nizko porabo energije. Dejanska poraba energije je odvisna od načina uporabe aparata.
Poraba energije pri standardnem programu bombaž 60°C pri polni polnitvi: 0.92 kWh, pri delni polnitvi: 0.6 kWh, ter pri standardnem programu bombaž 40°C pri delni polnitvi: 0.42 kWh
Poraba vode 11220 litrov letno; ocena porabe temelji na 220 standardnih ciklih pranja pri programih bombaž 60°C in 40°C pri polni in delni polnitvi.
Da se ne kaznuje za vsak kiks. Moraš vsaj 3 naredit, da se resno pozna pri določitvi blokov za naprej.Mene najbolj zanima zakaj ni po dejanski špicah ampak kar povprečje treh.. Ker podatki so na voljo.